Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Joella tipt Elly

op 03 november 2021 door

Het is weer tijd voor een van onze favoriete rubrieken waarin we jullie als volgers aan het woord laten: de lezersestafettetip. De vorige keer werd Joella verblijd met een tip van RitaHet geheim van Silvermoor van Tracy ReesKon Joella deze tip waarderen of had ze het boek liever gelaten voor wat het was? Vandaag vertelt Joella er alles over en geeft ze het estafettestokje door met een boekentip voor Elly.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Het geheim van Silvermoor

De veertienjarige Tommy is voorbestemd voor een ruig en uitzichtloos leven in de mijnen. Elke dag daalt hij af in het stoffige en benauwde duister, dat een hartverscheurend contrast vormt met de statige huizen net buiten het dorp. Tijdens zijn strooptochten op de uitgestrekte landgoederen fantaseert Tommy over een andere, betere toekomst. 

De enige die hem begrijpt is zijn beste vriendin Josie, die zich nooit onderdeel heeft gevoeld van haar familie en pas weet bij wie ze thuishoort als ze Tommy ontmoet. In hun grimmige leven zorgt alleen het mysterieuze, verlaten landhuis dat tussen hun dorpen in staat voor enige afleiding. Heston Manor is na een familietragedie afgesloten en sindsdien onbewoond. Als Josie en Tommy een groot geheim over de bewoners ontdekken, zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn…

Hoe was de tip?

Rita, toen ik jouw tip kreeg ben ik meteen op zoek gegaan naar het boek. Ik was dan ook zeer benieuwd naar het verhaal en het heeft me uren leesplezier gegeven.

De setting in de 19e eeuw en vroeg 20e eeuw is mijn favoriete tijdperk, dat was dus al een pluspunt waar ik erg gelukkig van werd. De personages heb ik in mijn hart gesloten, de vriendschappen en avonturen: ik leefde volledig mee! Liefde, rouw, afscheid, nieuw begin het heeft me in zijn greep vastgehouden en ik vond het eigenlijk heel jammer dat ik nu al afscheid moest nemen van de personages. De schrijfstijl is ook prettig, en de spanning bouwt zich goed op. Eigenlijk wil je niet stoppen met lezen maar wil je anderzijds heel lang blijven genieten.

Ik vond het ook stof tot nadenken geven, en ik zou het boek dan ook aanraden aan ieder die liefhebber is van de historische romans. Ik geef het boek dan ook 5*****.

Nogmaals bedankt voor deze goede tip, Rita.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Elly

Lieve Elly, als ik jouw boekenplankjes bekijk valt het me op dat we veel dezelfde boeken op de plankjes hebben staan en jou plankjes buigen ook flink door. Ik moest dus wel even struinen door jouw plankjes maar heb een boek gevonden waar ik zelf enorm van genoten heb, namelijk De stroopwafelshop van Astrid harrewijn. Zij is een van mijn favoriete auteurs en dit boek vond ik erg leuk. En hou alvast stroopwafels bij de hand want je krijgt er trek van!

Ik hoop dat jij er net zo van mag genieten, Elly. Veel leesplezier!

Over De stroopwafelshop

Een jonge vrouw gooit haar leven over een totaal andere boeg en moet daarbij de nodige obstakels overwinnen. De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.

Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.

Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?

Hebben jullie de tip die Joella aan Elly geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Wil je ook meedoen?

Wij zijn weer op zoek naar lezers die mee willen doen. Ook als je al eerder hebt meegedaan ben je van harte welkom. Stuur dan een email naar fabulous.feelgood@gmail.com. Wij maken dan een schema en laten weten wanneer je aan de beurt bent.

Wat verwachten we van je?

Allereerst krijg je een tip. Je gaat op zoek naar het boek (boekenkast, online, bibliotheek) en leest binnen een maand het boek. Dan schrijf je een kort stukje over de tip, wat je ervan vond toen je die ontving, hoe het lezen is bevallen en een eindconclusie over het boek en dat mail je weer naar ons.
Van ons krijg je een nieuwe naam van een andere feelgood lezer. Op Hebban kan je zien wat zij/hij al heeft gelezen en wat de favorieten zijn. Dan kies je een feelgood roman waarvan je denkt dat die lezer het mooi of interessant vindt. En ook die titel, met de reden waarom je het hebt gekozen zet je op de mail en wij maken er weer een mooie blog van! Supertof toch?

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg



Reacties op: Lezersestafettetip: Joella tipt Elly

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Tracy Rees

Tracy Rees

Tracy Rees komt uit Swansea, Wales. Ze studeerde in Cambridge en Londen en werkt...

Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn

De Nederlandse schrijfster Astrid Harrewijn (1963) heeft rechten gestudeerd en h...