Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Joella tipt Rita

op 27 november 2020 door

Afgelopen maand tipte Amarins in onze lezersestafettetip Joella met een boek waar zij zelf erg van genoten had:  De perfecte zus van Jean Kwok. Ze was ervan overtuigd dat dit de juiste tip voor Joella zou zijn. Of dat inderdaad een schot in de roos was laat Joella vandaag weten en geeft ze tegelijkertijd het estafettestokje door met een boekentip voor Rita.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over De perfecte zus

Sylvie, de mooie, briljante, succesvolle oudste dochter van de Chinees-Amerikaanse familie Lee, vliegt naar Nederland voor een laatste bezoek aan haar stervende grootmoeder – en verdwijnt dan spoorloos. Sylvie is geen vreemde in Nederland: ze groeide er op in het gezin van haar oom, -omdat haar eigen ouders als ongeletterde immigranten te arm waren om hun beide dochters te kunnen onderhouden. Ze verhuisde pas weer terug naar haar familie in New York toen ze negen was. Amy, de beschermd opgegroeide tweede dochter van de familie Lee, was nog te jong om zich dit alles te kunnen herinneren. Zij heeft altijd tegen haar grote zus opgekeken als de sterke en onverschrokken alleskunner die haar overlaadde met onvoorwaardelijke liefde.

Nu Sylvie is verdwenen, is het Amy’s beurt om doortastend te zijn. Angstig maar vastberaden reist ze naar de laatste plek waar haar zus is gezien. Maar in plaats van eenvoudige antwoorden te krijgen, ontdekt ze de gecompliceerde en pijnlijke waarheid. Sylvie, de perfecte zus, had grote geheimen. Geheimen die meer onthullen over Amy’s familie dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

Hoe was de tip?

Ik was verrast door jouw tip, Amarins, en ik heb het boek meteen aangeschaft als e-book en ben er direct in begonnen. Omdat een heleboel andere boeken ook nog gelezen moesten worden heb ik er wat langer over gedaan maar, WOW, wat een mooi verhaal!

Telkens gingen mijn gedachten terug naar dit boek. Het verhaal heeft een tragisch tintje en ik leefde ontzettend mee met de personages. Hoe de perfecte zus juist zoveel te verduren heeft, greep me aan. Wat ik heel fijn vind aan dit verhaal is dat het ook een eyeopener is hoe andere culturen tegen die van ons aankijken en hoe wij op hen reageren. Hoe wij racistisch kunnen zijn en denken dat we daarmee grappig zijn terwijl het zo pijnlijk is.

Ik heb enorm genoten van het boek en geef het dan ook 5*****en zal het echt aanraden aan iedereen.

Bedankt voor deze mooie tip, Amarins!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Rita

Dan mag ik nu een tip aan jou geven, Rita. Ik heb gekeken op je plankjes en ontdekte dat wij veel dezelfde smaak hebben. Ik zette vier boeken die me wat voor jou leken in mijn notities, maar uiteindelijk moest ik toch een keuze maken.

Daarom kies ik voor jou Het Victoriaanse huis van John Boyne uit.

Dit boek is mijn favoriet omdat het zich afspeelt in de Victoriaanse tijd en ik daar enorm gek op ben. Daarnaast is het een gothic achtig verhaal en ik hou daar wel van.

Ik vind het daarom erg leuk om jou deze uitdaging te geven, Rita, en hoop dat je er net zo van mag genieten als ik.

Over Het Victoriaanse huis

1867. Op een koude, donkere avond arriveert Eliza Caine met de trein in Norfolk, waar ze een baan als gouvernante heeft aangenomen. Doodmoe dient ze zich aan bij Gaudin Hall, haar nieuwe huis. Ze wordt er begroet door de twee kinderen die ze moet verzorgen - maar er zijn geen ouders, geen andere volwassenen, en niemand die haar mysterieuze werkgever vertegenwoordigt. De kinderen kunnen haar ook niet helpen. Later die nacht in haar kamer gebeurt er iets beangstigends, en Eliza begint te vermoeden dat er iets helemaal mis is in Gaudlin Hall.

Heel veel leesplezier met deze tip! Ik hoop dat je er net zo van gaat genieten als ik heb gedaan!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Hebben jullie de tip die Joella aan Rita geeft al gelezen? Of zetten jullie deze tip op jullie wil ik lezen lijst? We zijn benieuwd!



Reacties op: Lezersestafettetip: Joella tipt Rita

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jean Kwok

Jean Kwok

Jean Kwok is geboren in Hong Kong, opgegroeid in New York en voor de liefde verh...

John Boyne

John Boyne

John Boyne is een Ierse schrijver en journalist. Zijn roman The Boy in the Strip...