Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Stefanie tipt Miriam

op 27 juli 2020 door

We vinden onze volgers tof. Daarom hebben we indertijd ook de lezersestafettetip in het leven geroepen. Want we willen heel graag weten welke feelgoodboeken jullie zo goed vinden, dat je het een tip voor een ander waard vindt. Vandaag vertelt Stefanie wat zij van de tip vond die zij vorige maand van Ideke kreeg: Het buitenhuis van Katie Fforde. Ideke hoopte dat zij daar Stefanie mee uit haar leesdip kon trekken. vandaag kunnen we lezen of Ideke in haar opzet geslaagd en welke feelgoodtip Stefanie voor Miriam bedacht heeft.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Het Buitenhuis

Als Fran een uitnodiging van haar oudtante Amy ontvangt om haar melkboerderij voor een jaar over te nemen zegt ze in een opwelling direct ja. Als ze deze boerderij na een jaar weer rendabel kan maken, erft ze deze zelfs. Ze weet alleen totaal niks van het boerenleven en is bang van koeien.

Weet ze er een succes van te maken? Ze krijgt in ieder geval genoeg hulp: van haar immer positieve en creatieve vriendin Issi, van de zeer stille Tig die de koeien verzorgt en melkt en van haar knappe, rijke en zeer vriendelijke buurman Anthony. Alleen die laatste is degene waarvoor haar oudtante haar heeft gewaarschuwd dus is hij wel te vertrouwen?

Hoe was de tip?

De tip kwam voor mij heel onverwachts. Ik had namelijk totaal niet in de gaten dat het al mijn beurt was in de lezersestafette. Toen ik zag welk boek er getipt werd (mijn allereerste Katie Fforde !!), heb ik direct de website van de plaatselijke bieb open gedaan. Er was een exemplaar, alleen uitgeleend tot 8 juli. Gelijk het boek gereserveerd en iets na 8 juli kon ik het ophalen.

Ondertussen was ik ook op 1 juli begonnen met een buddyread met Francisca dus ik hoopte wel dat het getipte boek vlot te lezen was. Maar dat viel 200% mee. Vlak voordien had ik voor de meeleesmaand mijn eerste Jill Mansell gelezen en dat leest al vlot, maar Katie Fforde schrijft nog iets vlotter en persoonlijker vind ik, ook iets realistischer. Ik heb écht genoten van het boek: het verhaal, de humor, de leuke personages en zelfs die ene niet leuke personage die er ook tussen zat maar hoort bij het leven en die het verhaal nóg leuker maakt.

In augustus ga ik zeker meedoen met de meeleesmaand van Katie Fforde en op onze bieb hebben ze nog veel boeken van haar dus ik kan voorlopig nog vooruit.

Bedankt Ideke, om me zo’n leuk en vlot leesbaar boek te tippen. Mijn leesdip is hopelijk voorbij nu.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Miriam

Miriam is voor mij een onbekende en ik heb natuurlijk eerst op haar profielpagina op Hebban gekeken wat ze zoal leest en leuk vindt. Er staat nog niet zo heel veel op, maar wat me opvalt is dat ze best wel wat boeken leest van Nederlandse schrijfsters zoals Jackie van Laren, Marina Folkers en Susan van Eyck. Welke schrijfster ik dan toch in dat rijtje miste was Wendy Brokers. Vorig jaar heb ik via mijn gratis KoboPlus maand Baguette met jam voor twee van haar gelezen en dat vond ik zo’n geweldig leuk boek en het is ondertussen ook een van mijn favorieten. Je waant je heerlijk op een camping in Zuid Frankrijk. Zo kun je ondanks de huidige crisis misschien toch een vakantiegevoel krijgen bij het lezen van dit boek.

Over Baguette met jam voor twee

Lize de Ruiter beslist om Nederland te ontvluchten en gaat een zomer werken op de Zuid Franse camping van een vroegere vriend van haar vader die recent gestorven is. Van mannen hoeft ze voorlopig niks te weten. Maar wat nu met die knappe sportinstructeur en charmante zoon van de campingeigenaar dan? Totdat er een persoon opduikt die ze liever nooit meer had gezien. Dit geeft aan het feelgood verhaal nog een spannend tintje. Ik denk dat je dit spannende tintje waarschijnlijk wel leuk zal vinden, Miriam,  want je leest ook graag thrillers heb ik gezien. Ik ben heel benieuwd wat je er van gaat vinden.

Veel leesplezier!

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Hebben jullie de tip die Stefanie aan Miriam geeft al gelezen? Fabulous Feelgood wel. En we zijn het helemaal met Stefanie eens dat deze fijne feelgood een 'must read' is. We gaven er zelfs vijf redenen voor. Redenen genoeg dus om gezellig met Miriam mee te lezen. Laat het ons weten in een reactie! 



Reacties op: Lezersestafettetip: Stefanie tipt Miriam

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Katie Fforde

Katie Fforde

Katie Fforde werd als Catherine Rose Gordon-Cumming geboren in Engeland. Voordat...

Wendy Brokers

Wendy Brokers

Moeder van vijf, auteur en verpleegkundige Neonatologie Geboortezorg (lange tijd...