Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Liefde in de lucht: deel 7 en deel 8

op 27 december 2019 door

Het is alweer eind december, van het feuilleton Liefde in lucht bespreken we deel 7 en 8. In deel 7 maakte Hannah eindelijk haar gedroomde vlucht naar New York. Wat Marieke en Janneke daarvan vonden staat in deze blog. In deel 8 gaat Hannah naar Praag en daar kijken we vast naar vooruit.

Korte samenvatting Liefde in de lucht

Liefde in de lucht is de humoristische nieuwe serie van Petra Kruijt, bekend van Laat me jou zijn en De mannenmakerLiefde in de lucht gaat over de achtentwintigjarige Hannah, die net haar stewardessencursus heeft afgerond. Na een tijdlang als serveerster te hebben gewerkt, heeft ze besloten iets te gaan doen wat haar echt leuk lijkt, namelijk stewardess zijn. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

0af9a705f34ec04be95a3d98d60b025b.jpg

Liefde in de lucht 7: Stewardess Hannah in New York

Hannah gaat de vlucht van haar dromen maken: ze mag naar New York! Voor twee dagen! Wanneer ze op het vliegveld aankomt, kan ze haar geluk al helemaal niet op: ze vliegt met copiloot Tim. Als ze ziet dat hij een knappe vrouw aan zijn arm heeft zakt de moed Hannah in de schoenen. Dat zal vast zijn vriendin zijn. Gelukkig neemt het werk haar in beslag, want het is heel anders dan de kortere vluchten – dit is hard werken. In New York aangekomen heeft Hannah de keus, zal ze in haar eentje eropuit trekken, of zich aansluiten bij Tim en zijn knappe reisgenote? 

Marieke:
Hannah keek ernaar uit, haar eerste intercontinentale vlucht naar New York en ik keer er ook naar uit. Hannah vliegt met een grote crew en weer allemaal nieuwe mensen, maar ze let niet goed op bij de briefing en weet niet wat ze moet doen. Dat vond ik wel wat raar, het lijkt me dat ze inmiddels genoeg heeft geleerd om dat te voorkomen. Maar de vlucht gaat goed, het was wel weer heel leuk om te lezen over har werk waarbij een reiziger het toilet te lang bezet houdt en hoe ze dat oplost en over de voorkeur van de kip boven de pasta bij de reizigers waardoor ze bijna in de problemen kwamen met het uitdelen ervan. Ook Tim is weer aanwezig, samen met een knappe reisgenote. Gelukkig pakt die verhaallijn goed uit en zijn de twee nachten in New York reuze gezellig.

Janneke
Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit hoofdstuk na de vorige over Hannah in Amsterdam veel minder leuk vond. Misschien omdat ik Hannah in Amsterdam een van de beste vond tot nu toe, maar Hannahs reis naar New York heeft me niet gepakt helaas. 

Dit had ik niet verwacht want alleen al omdat het ze naar New York gaat, dat leek me al heel erg leuk om te lezen. Helaas speelt het grootste gedeelte van dit hoofdstuk zich af in de lucht. Nu is dat op zich niet zo erg, maar ik ergerde me enorm aan Hannahs houding. Haar eerste intercontinentale vlucht. Ze heeft er enorm veel zin in en stewardess zijn is haar droombaan maar dat vertaalt zich in dit hoofdstuk niet in haar gedrag. Ze is slecht voorbereid, heeft geen idee wat ze moet doen en dat vind ik zo ongeloofwaardig. Dat je daar mee wegkomt vind ik al apart, maar haar gedrag past niet bij haar houding ten opzichte van haar baan. 
Het goede aan dit hoofdstuk vind ik wel dat er een waardevolle les in zit. Deel je geluk met anderen en wees gewoon jezelf. Als Hannah eenmaal in New York zit, leert ze deze mooie lessen en dat heeft het hoofdstuk wel een beetje kunnen redden voor mij. 

0af9a705f34ec04be95a3d98d60b025b.jpg

Liefde in de lucht 8: Stewardess Hannah in Praag

Nu Hannah pas terug is gekomen uit New York is ze toch wel lichtelijk teleurgesteld als haar nieuwe bestemming Praag blijkt te zijn. Een stad die hoog op haar lijstje stond voordat ze stewardess werd, maar ze had gehoopt meer intercontinentale vluchten te maken. Gelukkig blijkt ze samen te moeten werken met de aardige Anne. Die is nog maar net begonnen, dus Hannah mag haar de kneepjes van het vak bijbrengen. De dag voordat de vlucht vertrekt, krijgt ze een berichtje van Tim: of ze een kopje koffie met hem wil drinken…

Janneke:
In het volgende hoofdstuk gaat Hannah naar Praag en ik laat al mijn verwachtingen even los. Maar ik ben natuurlijk wel benieuwd hoe het verder gaat! 

Marieke:
Ik lees net pas de korte samenvatting, maar het klinkt wel erg leuk. Hannah is ineens de ervaren sterwardess is en nu nieuwkomer Anne mag begeleiden. En ook weer Tim, het wordt spannend!

0af9a705f34ec04be95a3d98d60b025b.jpg

Conclusie:

Het blijft leuk en afwisselend. Elke maand kijken we uit naar de nieuwe aflevering van Hannah en haar belevenissen. Aflevering acht alweer, dat betekent dat het binnenkort is afgelopen. Echt niet leuk.

Hoe bevalt het lezen van het feuilleton bij jullie? Kijken jullie uit naar de laatste afleveringen?



Reacties op: Liefde in de lucht: deel 7 en deel 8

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Petra Kruijt

Petra Kruijt

Hoi, wat leuk dat je hier bent! Ik ben Petra Kruijt en mijn leven bestaat voor e...