Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Live leesclub met Guillermo Arriaga

op 10 februari 2019 door

Een leesclubboek met een live leesclub, dat klinkt toch geweldig? En ook al betrof het deze keer geen feelgood boek, Renate dacht: "Wat is er nu leuker dan een auteur over zijn boek te horen praten en ook nog andere Hebbanners te ontmoeten? Ik ga!"

-door Renate-

4dbc3d12e6fef6bf28dbf81d0e7cc1ee.jpg

Een live leesclub met plek voor 40 lezers en ik was een van de 40 gelukkigen die waren ingeloot voor de liveleesclub van het boek De ontembare van Guillermo Arriaga. Toen het boek binnen kwam heb ik gelijk het boek waar ik in bezig was aan de kant gelegd om te beginnen aan de pil van dik 800 blz, want het zou mij niet gebeuren dat hij op de dag van de leesclub nog niet uit was.

Het boek zelf was niet echt feelgood al gaat het wel voor een heel groot deel over de liefde, de liefde die Juan Guillermo voelt voor zijn familie, oudere broer Carlos maar ook voor zijn vriendin. Verder is het boek af en toe erg rauw en komen sommige stukken wel echt hard binnen. Op de manier waarop Guillermo Arriaga schrijft zie je echt voor je wat je aan het lezen bent, wat af en toe best gruwelijk is, maar ook mooi omdat je een beeld krijgt van Mexico-City en Canada waar de andere verhaallijn zich afspeelt. Over de wolf Amaruq.

Zaterdag 2 februari was het zo ver: de dag van live leesclub. Na op tijd te zijn vertrokken naar Amsterdam was ik daar toch later dan ik van plan was, omdat ik eerst al de metro had gemist (op een haar na) en daarna bij de metro de verkeerde uitgang nam waardoor ik een beetje moest zoeken waar ik was. Toen gauw de Amstel opgezocht en zodra ik de Magere brug zag wist ik het wel weer en kon ik snel doorlopen naar de Prinsengracht, waar de uitgeverij Atlas contact zat. Hier in het tuinhuis stonden de stoelen al klaar en kon iedereen even lekker wat drinken pakken, waarna het al gauw begon.

Het was erg leuk om Guillermo Arriaga zo gepassioneerd over zijn boek te horen te praten en de vele vragen te horen beantwoorden. Daarna was er een signeersessie, een unieke kans om naar huis te gaan met een gesigneerd exemplaar van de Ontembare, waar nu in het Spaans wat in staat geschreven wat ik helemaal gaaf vind. Ik was al een klein beetje fan van hem vanwege zijn films Babel en 21 grams, en vond het dus stiekem ook wel leuk om iemand de hand te schudden die waarschijnlijk ook Brad Pitt en Benicio del Toro zijn hand heeft geschud. Het was een hele leuke middag waarbij ik ook veel andere Hebbanners heb gezien en gesproken.

4dbc3d12e6fef6bf28dbf81d0e7cc1ee.jpg

Bedankt Hebban en Atlas contact voor deze bijzondere leesclub en meet & greet! Mijn gesigneerde boek krijgt een mooi plekje in de kast.

Heb jij ook gesigneerde boeken in je kast staan? Welke is de meest bijzondere?



Reacties op: Live leesclub met Guillermo Arriaga

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Guillermo Arriaga

Guillermo Arriaga

Guillermo Arriaga (1958, Mexico-Stad) is auteur, scenarioschrijver, regisseur en...