Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mandy las... haar eigen tip

op 05 september 2022 door

Mijn laatste leestip van de week was van 24 juli. Ik tipte toen het boek Een vlucht naar jou van Madelein Kerseboom. Ik had het boek nog niet gelezen, maar ik werd wel heel enthousiast van de korte samenvatting. Francisca antwoordde onder mijn artikel: 'ik lees graag wat je er van vond en zet het boek dan wel, of niet, op mijn WIL-lijst'. Aangezien ik onze lezers niet graag teleurstel, kon het niet zomaar bij een tip blijven, maar wilde ik het ook echt zelf lezen en vooral jullie vertellen of mijn eigen tip ook echt een goede aanbeveling was.

- door Mandy - 

fce470ab1285477cce9f39a61595f151.jpg

Over een vlucht naar jou

Als stewardess vliegt Esmee de hele wereld over en bezoekt ze de meest verre oorden. Thuis wacht haar vriend Melvin op haar, al heeft hij het net zo druk met zijn eigen carrière als bestsellerauteur. Op het eerste gezicht lijkt Esmees leven op rolletjes te lopen, maar in werkelijkheid verloopt haar relatie stroef.

Als ze tijdens een vlucht naar Buenos Aires de knappe Javier tegen het lijf loopt, kan ze de verleiding dan ook niet weerstaan, en een stormachtige affaire begint. Juist dan slaat in Melvins leven het noodlot toe… waardoor hij haar harder nodig heeft dan ooit. Terwijl Esmee hem te hulp schiet, ontdekt hij haar geheim en stort hun leven als een kaartenhuis in elkaar. Is alles wat ze samen hebben opgebouwd voorgoed kapot?

Een vlucht naar jou is het eerste deel in de Vlucht-serie, vol drama, romantiek en turbulentie.

Mijn mening

Stiekem moet ik bekennen dat ik al eens eerder begonnen ben in een boek van deze schrijfster, maar dat was op dat moment voor mij niet de juiste tijd en het juist boek, dus heb ik het niet uitgelezen. Toch trok dit boek mij meteen aan. De kleurige kaft, de samenvatting, drama, romantiek. Ik hou ervan!

Om te beginnen moet ik trouwens vermelden dat ik het boek geluisterd heb en dat is me zeer goed bevallen. Het boek wordt verteld door Cathalijne de Sonnaville en zij heeft een erg prettige stem.

Buiten het feit dat mijn luisterervaring heel fijn was, was ook de inhoud van het boek dat! Het is moeilijk een goed onderbouwde mening over dit boek te geven zonder al te veel in de details te treden. Maar het feit dat ik van veel dingen uit het boek ‘iets’ vindt, geeft wel aan dat het boek me geraakt heeft en iets met me doet. Het haalt nogal wat thema’s aan die wat zwaarder zijn en het boek misschien niet echt tot een ‘lichte’ feelgood maken. Al doet de eerste helft van het boek anders vermoeden. Tot dan gaat het over de relatie tussen Esmee en Melvin en de affaire tussen Esmee en Javier. Halverwege het verhaal krijgt het boek een andere vibe en de emoties lopen hoog op. 

Esmee is een goed uitgewerkt personage. Haar keuzes zijn misschien niet altijd helemaal doordacht, maar ze is wel oprecht. Ook Melvin is goed neergezet en hoewel ik het ook zeker niet altijd met zijn keuzes eens was en het ook best wel een eikel vond, is ook hij heel menselijk neergezet. De bijpersonen hebben allemaal een duidelijke rol in het verhaal en vullen het verhaal goed aan.

Hoewel de korte samenvatting veel doet vermoeden van waar het verhaal heen gaat, vond ik de afloop toch nog verrassend. Helemaal omdat het het eerste deel is van een serie en er nog twee delen komen. Ik ben heel benieuwd hoe die ingevuld gaan worden, want met het eerste deel voelt het verhaal al best wel ‘af’. Ik ga deze schrijfster sowieso in de gaten houden en wil de andere twee delen zeker lezen.

Ik ben blij dat mijn tip achteraf een aanrader blijkt te zijn. Zondag ben ik weer aan de beurt voor de volgende tip van de week. Welke boeken hebben jullie onlangs gelezen die echt de moeite waard waren? 



Reacties op: Mandy las... haar eigen tip

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Madelein Kerseboom

Madelein Kerseboom

Madelein Kerseboom (1989) houdt van Vivaldi, gin-tonics en schrijven – en het li...