Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mandy las Je bent hier

op 24 juli 2024 door

Tijdens het doornemen van de lijst te verwachte boeken op Hebban, kwam ik Je bent hier tegen. Iets in mij zei dat dit boek perfect voor mij zou zijn. Eerst wilde ik nog wachten tot het boek op Kobo Plus kwam, maar na twee dagen kon ik me niet meer beheersen en kocht ik het boek. Ik kreeg ook nog een recensie-exemplaar (e-book) van uitgeverij Meulenhoff. Ik heb meteen alles laten vallen en ben gaan lezen.

- door Mandy -

Over Je bent hier

Marnie is vastgelopen: ze is eenzaam, woont in een klein appartement van waaruit ze ook werkt, en het voelt alsof het leven aan haar voorbijgaat. Michaels leven werd op zijn kop gezet toen zijn vrouw hem verliet. Hij trekt zich steeds meer terug en zoekt zijn toevlucht in lange wandelingen door het Engelse landschap.

Wanneer een vast­houdende gezamenlijke vriendin hen samenbrengt, en het zeer Engelse weer de plannen nog wat spannender maakt, worden de twee gedwongen elkaar beter te leren kennen op een van de mooiste wandeltochten door Engeland – van de westkust naar de oostkust. Er ontstaat een voorzichtige vriendschap, maar die komt al snel onder druk te staan door de uitdagingen van de reis.

Mijn mening

Zoals ik hierboven beschreef had ik een bepaald voorgevoel bij dit boek. Ik moest het gewoon hebben en lezen. De hoofpersonen leken me heel realistisch en het verhaal echt heel erg mooi. Tel daarbij op dat de hoofdpersonen gaan wandelen en ik ben gewoon om!

Ik ga er niet omheen draaien, ik heb van dit boek genoten. De twee hoofdpersonen Marnie en Michael zijn volwassenen (38 en 42) die beiden een beetje vastgelopen zijn in het leven. Ze ervaren problemen in het leggen van sociale contacten en weten zichzelf moeilijk nog een houding te geven met anderen in de buurt. Dit is zo goed uitgewerkt dat je de ongemakkelijkheid door de bladzijdes heen voelt. Tegelijkertijd zijn de dialogen superscherp en barsten ze van de humor.

Bij elkaar gebracht door een gemeenschappelijke vriendin gaan ze met vier volwassenen en een tiener wandelen. Al snel vallen de twee andere volwassen en de tiener af. Wandelen blijkt niets voor hen en het weer zit ook niet bepaald mee. Marnie en Michael worden min of meer gedwongen met elkaar te wandelen. Marnie heeft op dag drie de trein terug naar Londen te halen, maar verlengt dat met een dag en nog een… en nog een.

Gedurende de wandeling groeit er een voorzichtige vriendschap tussen de twee. Ze zijn zich ervan bewust dat ze volledig zichzelf kunnen zijn bij elkaar en dat is iets dat ze al een tijd niet hebben ervaren. De relatie wordt mooi uitgebouwd en uitgediept door de schrijver. Evenals de omgeving waar ze in lopen, de slaapaccommodaties en het weer. Alles wordt uitvoerig en heel beeldend beschreven.

Een mooi verhaal dat zeker geen zoetsappige feelgood is, maar een slow read roman waarvan je wilde dat de wandeling en het verhaal nooit zouden eindigen. En zelfs nu nog, een paar dagen na het dichtslaan van dit boek, heb ik er heimwee naar. 5 sterren.

Kennen jullie nog meer boeken waarbij de hoofdpersoon of hoofdpersonen wandelen? Ik ben benieuwd naar jullie tips om mijn lijstje aan te vullen. 



Reacties op: Mandy las Je bent hier

Meer informatie

Gerelateerd

Over

David Nicholls

David Nicholls

David Nicholls heeft gewerkt als boekverkoper en acteur voordat hij scripts ging...