Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

New Adult serie: Structure - Marielle Brouwer

op 28 juni 2018 door

De Nederlandse schrijfster Marielle Brouwer is de auteur van de New Adult serie over de band Structure. In deze blog laten we jullie kennis maken met de eerste drie delen van deze muzikale serie.

- door Marieke

De serie Structure

In deze New Adult draait het om de jongens van een band genaamd Structure. Ze zijn bekend aan het worden en genieten daarvan, maar ze zijn ook op zoek naar de liefde. Dat het niet allemaal vanzelf gaat blijkt al snel. Mika, Noah, Daan en Sil vormen samen Structure en krijgen allen hun eigen verhaal, waarbij het verhaal van Mika zelfs is verdeeld over twee boeken. Mika en Noah hebben hun verhaal, de boeken over Daan en Sil worden nog geschreven.

Marielle Brouwer

De schrijfster Marielle Brouwer heb ik vorig jaar ontmoet tijdens de Romantic reads middag in Amersfoort. Ze had toen een boek van de serie klaar. Marielle Brouwer is een Indie auteur en geeft haar boeken uit in eigen beheer. Ze is jong (30+), is getrouwd met Marc en is pas moeder geworden van de tweeling Mycah en Lennox! Naast schrijfster is ze ook juf op een basisschool. Ze is verder te vinden op social media zoals Instagram, Facebook en Twitter.

2ec656f1c946fadbcddf6f7843c19a7b.png

De boeken

Chaos en structure

Na een foute avond vol drank wordt Lily wakker naast Eindhovens lokale popidool Mika. Ze heeft een hekel aan de populaire band, die denken dat ze alles maar kunnen krijgen. Maar als Mika haar maar niet met rust laat en ze hem beter leert kennen, is hij misschien niet zo verschrikkelijk als ze denkt. Misschien kampt hij zelfs wel met soortgelijke problemen als zijzelf. En hij? Wat vindt hij van haar?

Wild en structure

Mika ging op tour zonder vriendin. Zoals het was voor hij Lily leerde kennen. De hele tour voelde hij zich verloren, alsof hij een vitaal deel van zichzelf miste. Wat als hij niet kan functioneren zonder haar? Lily heeft Mika losgelaten. Hij kan gelukkig worden zonder haar. Maar is zij wel gelukkig zonder hem? Wat als ze elkaar weer tegenkomen? Kan Lily het aan om haar demonen onder ogen te zien? Om zich open te stellen voor Mika? Of is deze liefde niet om waar te zijn?

Lust en structure

Noah en Poppi hebben al een tijdje een seksrelatie. Alleen voor Noah is dit niet meer genoeg. Langzaamaan is hij ergens zijn hart verloren. Hij wil gewoon laten zien dat hij er voor haar kan zijn, voor haar kan zorgen. Poppi heeft genoeg aan zichzelf. Ze heeft geen man nodig om haar doelen te bereiken. Daarbij kan een gebroken hart je kapot maken. Maar wat als alles onder Noahs voeten vandaan geslagen wordt? Als hij merkt dat hij niet altijd voor iedereen kan zorgen? En als Poppi erachter komt dat het misschien niet beter is om je hele leven alleen te blijven, maar misschien toch wel om je hart te verliezen.

Mijn mening

Ik was tot voor een jaar geleden totaal onbekend met het genre New Adult. Maar nadat ik er kennis mee had gemaakt vond ik het erg leuk om te lezen. Het zijn geen platvoerse boeken, maar boeken met realistische personages, goede dialogen en gewoon een goed verhaal. Dat er erotische scènes in voorkomen is een onderdeel van het New Adult genre en zolang dat in een goede balans is en het verhaal ondersteunt is dat gewoon goed.

Het eerste boek dat ik las was Chaos en Structure. Ik had de eerste twee delen samen gekocht in een e-book aanbieding. En eenmaal aan het lezen raakte ik al snel in de ban van Mika en Lily. Het verhaal van Mika en Lily is bijzonder, ze hebben beiden een verleden en dat zit hun relatie in de weg. Dan eindigt het boek, maar dan is het verhaal nog niet afgelopen en dat was best balen. Maar gelukkig had ik ook deel twee Wild en structure en kon ik doorlezen. Het tweede deel is nog sterker. De personages ontwikkelen zich tot sterke zelfstandige jonge mensen die hun verleden kunnen accepteren en open staan voor nieuwe relaties. 

Quote Chaos en Structure recensie
Een verhaal dat origineel begint, boeit vanaf het begin en laat zich moeilijk wegleggen. De setting van de band en de groupies is herkenbaar en origineel, net als de personages die jong zijn, maar zich wel staande weten te houden in een volwassen wereld.

En dan is er het einde, onverwacht, maar met een opening voor deel twee die je als lezer maar beter klaar hebt liggen, want lang wachten op hoe het verder gaat met Mika en Lily is geen optie.

Het derde deel uit de serie gaat over Noah en Poppi. Noah is de drummer van de band en Poppi is de beste vriendin van Lily. Noah en Poppi hebben een soort van relatie, maar dat is seks en niets meer. Poppi wil zich niet binden. Noah wil wel meer, maar zit met zichzelf in de knoop. Opnieuw een hoop aantrekken en wegduwen, maar dat wordt nergens vervelend. Er gebeurt een hoop met hen en om hen heen. De steamy scenes zijn minder en ook minder expliciet dan deel 1 en 2 van de Structure serie, maar ze zijn er wel. Noah en Poppi ontwikkelen zich en dan sluit dit deel mooi af, met genoeg openingen voor het volgende deel Storm en Structure.

2ec656f1c946fadbcddf6f7843c19a7b.png

Nieuwsgierig geworden? Lees dan morgen op onze spot het interview dat ik had met Marielle Brouwer. We mogen namelijk ook nog een e-book set van de serie Structure weggeven!



Reacties op: New Adult serie: Structure - Marielle Brouwer

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Mariëlle Brouwer

Mariëlle Brouwer

30-jarige lezer en schrijfster :D Ik ben de schrijfster van de Structure-serie I...