Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze feelgood toppers van de maand juni

op 10 juli 2024 door

Het is elke maand vaste prik en ook deze keer delen we graag onze gelezen toppers met jullie. En zo veelzijdig als het feelgood genre is, zo afwisselend is ook deze lijst geworden. Boeken waarvan wij denken dat ze echt het lezen waard zijn. Zit er iets voor je tussen?

8169c37d4a335a166e7112fa8900d22c.png

Renate

Afgelopen maand las ik veel thrillers en historische romans. Van drie, heel verschillende, historische romans heb ik echt genoten. De eerste was Nadagen van Claire Deya over een man die zijn geliefde zoekt en na de oorlog mijnen opruimt. De tweede was De laatste libelle van Kim Michele Richardson over een jonge vrouw die per paard boeken bezorgt in afgelegen gebieden in de bergen van Kentucky. Maar degene die er echt uitsprong deze maand is De vrouw met de rode ster van Kate Quinn over een vrouwelijke sluipschutter van het rode leger: een mooie en ontroerende roman. Op naar een mooie maand juli met nog meer leuke en mooie boeken.

25dfdef5fb70ff45504a2b43e5e4ca12.png

Helma

Ik juni las en luisterde ik elf boeken in allemaal verschillende genres, waarvan eigenlijk maar een twee feelgoods. Dokters, diva's en driftbuien van Cyntia van de Velde is eEen verrassend leuke feelgood die ik al besprak in dit artikel. De bodyguard van Jennifer L. Armentrout, het derde en laatste deel in 'De Gamble brothers'-serie, is een new adult waar het verhaal ondergeschikt is aan de hoeveelheid spicy scènes. Niet het beste boek van Jennifer L. Armentrout. Haar fantasy-series zijn trouwens wel een dikke aanrader. Een verrassend pareltje was het leesclubboek Het Heidi-feest van Jannemieke Caspers. Een bizar en bijzonder verhaal. Mijn nummer 1 deze maand valt niet echt onder feelgood. Het is een young adult van Alice Oseman: Radiostilte. Het is een 'coming of age'-roman over iemand vinden die naar je wil luisteren, maar ook over hoe het is om eindelijk gehoord te worden. Het bevat humor, emotie en liefde. Ik heb ervan genoten.

a61bcb71418e5357dc40100dada054ef.png

Amarins

Ik las in juni maar liefst zestien boeken! De meeste hiervan waren echt de moeite waard en bij één had ik denk ik mijn verwachtingen te hoog gelegd. Sophie, de onweerstaanbare gravin van Georgette Heyer was voor mij wat een tegenvaller. Niet dat het nu zo'n slecht boek was denk ik, maar het was dat ik er veel meer van had verwacht. De andere vijftien boeken waren allemaal zo fijn! Bijna allemaal in het feelgoodgenre en er was één verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten, Droomjongen van Danny Steehouwer. Dit verhaal heeft me aangegrepen en is erg de moeite waard om te gaan lezen. Een grote verrassing voor mij was Het onderzoeken waard van Madelon van Tilborg. De nieuwe boeken van Marijke Vos en Chantal Claassen waren weer toppers. Maar de echte uitblinker voor mij deze maand was Vuurrood van Ryanne Veldkamp. Een verhaal met heel veel emoties en gevoelens, maar ook een verhaal over loslaten, opnieuw beginnen en omgaan met het verleden. Geemotioneerd sloeg ik het boek dicht! Het was een heerlijke maand waarin ik echt volop heb genoten!

cbeea0175f14457f1b1c7dc6d1cf9d78.png

Sanne

In juni las ik niet zoveel boeken. Mijn aandacht gaat steeds naar andere dingen dan naar lezen. Toch is datgene wat ik lees wel echt genieten, dus klagen doe ik zeker niet. Zo genoot ik van De verborgen boekwinkel van Evie Woods. Maar ook heel leuk vond ik Things we never got over van Lucie Score. Het was lang geleden dat ik zo'n typische feelgood las. Enerzijds niet al te ingewikkeld, anderzijds is het ook niet niks als je ineens de voogdij voor je nichtje krijgt. De personages vond ik grappig en eigenzinnig en dat zorgde ervoor dat ik echt even uit mijn eigen sores kon stappen. Een aanrader dus!

6c0aedf439325e82369072e9ca0d078d.png

Marieke

Juni was voor mij een goede leesmaand en ik had veel leuke en mooie boeken. Een boek dat al langer op de reader stond was Vertel mij wat van Anne West over een schrijfster die zelf niet in de openbaarheid durft te treden en een cabaretier die zonder werk komt te zitten als zijn stage-partner van een #metootje wordt beschuldigd. Ik vond het een mooi verhaal met humor en diepgang en heb het echt met plezier gelezen.
Zeven briefjes van Mia Zomerdijk (Iris Boter) vond ik erg goed. Een verhaal met een wat ouder hoofdpersonage die liefde zoekt en vindt. En net als je denkt dat het op een voorspelbaar einde af stormt, wordt alles overhoop gegooid. Dit is ook een boek met humor en diepgang en wist me te raken.
Het boek dat ik als juni-topper ga noemen is Een straaltje zonlicht van Astrid Harrwijn. Een Kobo ebook original die ik blindelings kocht en met veel plezier heb gelezen. Een pas gescheiden vrouw met puberende kinderen die compleet over haar heen lopen, neemt een radicale beslissing en gaat zes maanden weg en op andere huizen passen. Ze ontmoet nieuwe mensen en leert een hoop en vindt haarzelf weer terug. Ik hou van de humor in het schrijvenvan Harrewijn en hoe ze problemen beschrijft en oplost is elke keer weer een feestje.

ba62a95dda19d264d1b4a5bb71646512.png

Mandy

De maanden vliegen voorbij en ik schrik ervan als ik zie dat ik in juni maar 2 boeken heb gelezen. Ik had het erg druk en ook een beetje last van stress, dus aan lezen kwam ik bijna niet toe. Gelukkig zijn de twee boeken die ik wel las me echt heel goed bevallen. Ik las Fatsoenlijke mensen stelen olifantenHet boek was Hebban boek van de maand mei en ik raakte geïnteresseerd door de titel. Uiteindelijk vond ik het echt een fantastisch boek en ik gaf het de volle vijf sterren. Mijn andere boek was Eens gegeven van Charlotte de Monchy. Ik ben begin dit jaar haar boeken gaan lezen en was meteen enthousiast en ik vind het zo onwerkelijk dat er nooit meer een boek van haar hand zal komen. Ik gaf dit boek 4 sterren. 

Dat waren weer onze toppers. Wat waren jouw toppers van juni?



Reacties op: Onze feelgood toppers van de maand juni

Meer informatie

Gerelateerd