Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Onze feelgood toppers van de maand mei

op 06 juni 2024 door

Potjandorie, wie kan het geloven dat we inmiddels alweer in de zesde maand van het jaar zitten. De tijd vliegt als je plezier hebt! En dat we plezier hebben is wel terug te zien aan het maandelijkse overzicht met mooiste gelezen boeken. Want ook in mei lazen we erg mooie boeken die we je niet willen onthouden. 

24bc4a7ab72b16a7c5bd7788537ea3c0.png

Amarins

Voor mei had ik grootse leesplannen. Er lagen nog wat recensie-exemplaren klaar en verder had ik wel een lijstje van titels die ik graag wilde lezen. Maar het liep allemaal anders. Er werd een ander huis gekocht en er moest opgeruimd en gepoetst worden in verband met de verkoop van onze huidige woning. Dus alle plannen vielen letterlijk in het water. Toch waren er nog tien hele fijne boeken die op mijn gelezen lijst kwamen. Ik las diverse feelgoodtitels, de een leuker dan de ander, maar allemaal de moeite waard. Er was ook PRIO1, over de werkzaamheden van brandweerman Tom van der Weerd en een korte thriller. Maar het boek dat er echt uitsprong deze maand was Overstuurd van Nicole Schelling. Het is het vervolg op Ongeremd. Wat een boek! Na 48 bladzijden heb ik het aan de kant gegooid. Ik werd zo geraakt dat ik het even weglegde. Om vervolgens de volgende dag op te pakken en in één keer uit te lezen. Het is een verhaal met een enorme diepgang, het verhaal is een rollercoaster aan emoties en gebeurtenissen. Volgens mij een boek dat niemand onberoerd laat! Al met al was het een hele fijne leesmaand.

38d0673ce002398d7bd9c1a06c5e98d9.png

Helma

Afgelopen maand had ik een paar dikke boeken, waardoor het aantal boeken bleef steken op negen. Ik las weer allerlei genres en zag dat ik eigenlijk maar een feelgood boek gelezen had en daarom benoemd ik die ook meteen tot mijn topper van mei. De andere boeken bevielen met trouwens net zo goed, maar omdat ze geen feelgoods waren komen ze niet in aanmerking. Ik kies dus voor Zeven briefjes van Mia Zomerdijk (het pseudoniem van schrijfster en illustrator Iris Boter). Ik vond het een verrassend verhaal met verschillende twists die ik totaal niet zag aankomen. Het is grappig als hoofdpersoon Leonie, eind dertig, via zeven briefjes die ze op verschillende plaatsen heeft verstopt, een partner hoop te vinden. Haar avonturen met de dates in het eerste deel van het boek zijn erg grappig. Maar dan geeft Zomerdijk het verhaal een volkomen onverwachte twist en krijgt het verhaal een veel emotionelere lading en ligt het happy end helemaal niet zo voor de hand. 

178b6724ac9412571486a254d33a1d9f.png

Marieke

Deze maand las ik Atlas uit van Lucinda Riley en Harry Whittaker en vond het mooi om het verhaal van Pa Salt te lezen en om alle losse eindjes opgelost te zien worden. Ik heb het met plezier gelezen. Maar ik heb genoten van een YA van Ali Hazelwood: Check & Mate, over een jonge vrouw die opzien baart in de schaakwereld. Mijn keuze voor deze maand mei is Als ik je weer zie van Gillian King. Deze Nederlandse schrijfster wordt met elk boek beter en weet iedere keer een gevoelige snaar te raken. Dit is een prachtig verhaal over oude liefde, schuldgevoel en vooral nieuwe kansen. 

c4e70517402be2f0534df0b157592f6f.png

Renate

Geen idee waarom, maar heb deze maand minder gelezen dan de vorige maanden. Dat is ook helemaal niet erg, wel heb ik van alles wat gelezen. Een boek dat ik al een hele tijd van mijn vader had geleend, een hele dikke pil De rattenlijn van Philippe Sands, daar was ik wel even mee zoet. Ook het laatste deel van Marc Raabe De kelder las ik met veel plezier. Zo jammer dat deze serie nu klaar is.
Mijn toppers deze maand zijn Kinderen van Oekraïne van Erin Litteken en Even aan mijn moeder vragen van Danielle van Helden.
Deze maand kies ik dan voor een van Nederlandse bodem, een mooi liefdevol boek, waarin je meeleeft met het personage Iris en waar je over gaat nadenken, maar vooral ook met een blij gevoel dichtslaat. 

ddfcae0d6c4c634ccb01a15d68d56bbe.png

Sanne

Mei was op persoonlijk vlak een intense maand waarbij het me niet goed lukte om me op het lezen te concentreren. Ik ben nog steeds bezig in het feelgood boek waarin ik begin mei ben begonnen. Dat zegt wel veel denk ik. Wel heb ik twee jeugdboeken en een aantal non-ficties gelezen. Die zijn wat makkelijker op te pakken en weer weg te leggen. Alle boeken zijn weliswaar de moeite van het lezen waard - vooral Oever van Ludwig Volbeda - maar het zijn geen feelgood die ik jullie kan tippen. Gelukkig wist ik wel één feelgood luisterboek uit te krijgen en was dat ook nog eens een heel geslaagd boek, dus dat is mijn aanrader voor jullie: Het wilde eiland van Karen Swan. Het verhaal vind ik zo mooi omdat het over een sterke, onafhankelijke, eigenwijze vrouw gaat die ontzettend veel van de natuur en van vogels weet. Naast dat het een spannend en avontuurlijk boek is, is het gelijk ook een leerzaam verhaal, zonder dat het gortdroog is. Mijn topper van de maand dus!

9d1c89961e561ed94889576caafd6b20.png

Mandy

Ik las in mei lekker uit mijn comfortzone. Ik las een non-fictie, een cozy crime, een jeugd(prenten)boek en een feelgood. Alhoewel, in hoeverre is een oorlogsroman feelgood te noemen? Maar het was wel een prachtig boek. Ik las het boek De dochter uit Parijs van Kristin Harmel. Een prachtige roman over de liefde van een moeder in oorlogstijd en hoe je soms een beroep op een ander moest doen en vertrouwen moest hebben in andere mensen. Juist iets wat me ontzettend moeilijk lijkt in de oorlog. 

Welke boeken las jij waar je zo van genoot dat je ze ons kunt aanraden?



Reacties op: Onze feelgood toppers van de maand mei

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nicole Schelling

Nicole Schelling

Schrijver van romantische boeken! Ik lees ze ook graag ;-)

Mia Zomerdijk

Mia Zomerdijk

Mia Zomerdijk is het pseudoniem van Iris Boter. Zij schreef al ruim dertig boek...

Gillian King

Gillian King

Gillian King (1978) woont samen met haar man en twee kinderen in Den Haag. Ze he...

Danielle van Helden

Danielle van Helden

Danielle (1976) schrijft romans die zich kenmerken door maatschappelijke thema's...

Karen Swan

Karen Swan

Karen Swan begon als modejournalist maar gaf haar baan op om een langgekoesterde...

Kristin Harmel

Kristin Harmel

Kristin Harmel (1979) is een Amerikaans schrijfster van zes romans, waaronder Zo...