Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Reading Challenge Feelgood Tip #21

op 19 mei 2024 door

Zoals elke zondag tippen we jullie deze week weer een aantal feelgood boeken die je kunt lezen voor je reading challenge. Inmiddels zijn we aangekomen bij tip 21: 'Lees een klein boek'. Dat kan een dun boek zijn, een boek van klein formaat dat makkelijk in je jaszak past, een boek dat over een klein personage gaat of het woord 'klein' in de titel bevat. Of misschien vind je wel een boek van een auteur die Klein heet? Wij hopen je deze week weer van nieuwe inspiratie te voorzien. 

Lees een klein boek

8ad466110c75d4213f0c3177e09b4d40.png

Op rolletjes - Danielle van Helden

In Op rolletjes twijfelt Loïs geen moment wanneer ze door haar oudere zus Esmee wordt uitgenodigd om mee te gaan op een bootreisje. Alleen had ze voor vertrek misschien toch eerst die mail met aanvullende informatie moeten lezen. Eenmaal aan boord blijkt dat lekker luieren en zonnebaden op het dek er niet in zit. De andere vakantiegangers zijn totaal niet wat Loïs verwachtte, haar zus lijkt alles beter te weten en ze wordt nogal uit haar veilige comfortzone gehaald.
Dan ontmoet ze de eigenzinnige schipper Joris en lijkt de situatie alleen maar complexer te worden. Hun contact verloopt allesbehalve soepel. Ondanks alles is Lois vastbesloten om aan iedereen te laten zien dat ze heus haar hoofd boven water kan houden. Maar of dat lukt?

"Van Helden heeft een soepele schrijfstijl met ruimte voor serieuze onderwerpen afgewisseld met humor, waardoor het verhaal het luchtige feelgood gehalte behoudt en niet te vergeten: het happy end. Een happy end op meerdere fronten: niet alleen op het romantische vlak, maar zeker ook de liefde en betere verstandhouding tussen de twee zussen." - Helma

Valentijn op/stand - Marijke Vos

Journaliste Nina springt een gat in de lucht als ze de kans krijgt om de zoon van een barones te interviewen, Olivier van Zwuynenburgh. Een grote kans voor haar carrière, eindelijk wordt haar journalistieke talent erkend. Er is alleen één kleine kanttekening: Olivier wil niet meewerken. Samen met de barones bedenkt Nina een plan om ongemerkt toch dichtbij te komen. Maar Olivier zelf blijkt hele andere ideeën te hebben….

"De verhaallijn vond ik erg mooi opgebouwd. Hoewel het boek maar 39 pagina’s telt zit er zoveel leuks in, leuke gebeurtenissen, mooie omgeving en super leuke mensen. Het hele verhaal lees je met een grote glimlach op je gezicht. En als het einde daar is vind je het ontzettend jammer dat het al afgelopen is." - Amarins

De jongen, de mol, de vos en het paardCharlie Mackesy

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden.

"Een boek over een 'klein' groot personage. Zo langzamerhand een klassieker te noemen, want het staat vol mooie zinnen en prachtige levenslessen die je lang bij zullen blijven. Een ideaal boek om cadeau te geven of als tussendoortje te blijven herlezen, want het is niet zo dik. Geschikt voor grote en kleine lezers." - Mandy

De kleine patisserie in Parijs - Julie Caplin

Nina heeft er schoon genoeg van dat haar oudere broers zich voortdurend met haar leven bemoeien. Dus wanneer ze de kans krijgt om naar Parijs te gaan om daar mee te helpen in een echte patisserie, weet ze niet hoe snel ze ‘au revoir’ moet zeggen.

Er is één probleem: de ambitieuze eigenaar van de patisserie, Sebastian Finlay, is uitgeschakeld door een gebroken been, en dat komt zijn humeur niet ten goede. Paniekerig beseft Nina dat ze nu alles in haar eentje moet doen. Kan ze wel voldoen aan de hoge eisen die Sebastian stelt? Wat ook niet goed is voor haar zenuwen, is het feit dat haar onredelijke baas de man is op wie ze al jaren heimelijk verliefd is. Alsof de verrukkelijke eclairs en de delicate macarons niet al verleidelijk genoeg zijn.

"Dit is op en top feelgood, Parijs, lekkere baksels en ontluikende liefde. En wat zo leuk is, Caplin heeft een hele serie geschreven die elk in een andere stad spelen." - Marieke

De kleine theetuin in de duinen - Anne West

Reis mee naar Texel in De kleine theetuin in de duinen van Anne West. Nichtjes Rosa en Fleur groeiden op met de bakkerij met theetuin van hun grootouders in de Texelse duinen. Nu, jaren later, staat de bakkerij aan de rand van de afgrond en is de relatie tussen Rosa en Fleur bekoeld. Ze worden gedwongen samen te werken én hun eigen leven onder de loep te nemen. Anne West brengt met dit eerste deel van een gloednieuwe trilogie een feelgoodroman vol warmte, sfeer en herkenbare details.

"Een feelgoodserie van eigen bodem op een idyllische plek: Texel. Heerlijke feelgood en ook een serie, dus urenlang feelgoodleesplezier. 'Lees een klein boek' kan gewoon een hele reeks zijn." - Marieke

De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan

De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan is het eerste deel van De kleine bakkerij-serie en een heerlijke feelgood vol humor, passie en romantiek.

Het leven van Polly Waterford staat op zijn kop. Haar relatie is op de klippen en haar bedrijf is ook nog eens failliet. Kortom, ze móét weg. Ze komt terecht op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall, in een appartement boven een verlaten winkel. Om haar zinnen te verzetten begint ze met het bakken van brood, dat al snel meer dan een hobby wordt. Lees en leef mee met Polly die tegen wil en dank vriendschap sluit met de lokale bevolking, met vallen en opstaan haar leven weer richting geeft en bovendien valt voor een wel heel schattige huisgenoot die door het raam naar binnen komt waaien: de papegaaiduiker Neil. 

"Een leuk en vrolijk verhaal waar je vooral van Neil de papegaaiduiker gaat houden, dit eerste deel smaakt gelijk naar meer." - Renate

Dit soort kleinigheden - Claire Keegan

December 1985. In een kleine stad op het Ierse platteland levert Bill Furlong, kolen- en houthandelaar, de bestellingen van zijn klanten af. Hij voelt zich gezegend met zijn eigen bedrijfje, een vrouw en vijf slimme dochters. Hij weet dat hij geluk heeft gehad. Zijn moeder werd op haar vijftiende zwanger het huis uit gegooid, maar kreeg als huishoudster kost en inwoning bij een rijke dame waardoor Bill als kind naar school kon. Op kerstavond bezorgt hij zijn laatste bestelling bij het plaatselijke klooster, waar de nonnen onder het mom van heropvoeding jonge vrouwen uitbuiten in de wasserette. Daar ontdekt hij iets wat leidt tot een beslissing die zijn leven voor altijd zal veranderen.

"Dit boek heb ik nog niet gelezen, maar het staat al een eeuwigheid op mij WIL. En opnieuw wekt het mijn interesse vanwege het geschiedkundige karakter. Daarnaast speelt het zich af op de avond dat ik geboren ben! Het boek past niet alleen in deze categorie vanwege de titel, maar is ook klein in omvang. Het is namelijk een novelle." - Sanne  

8ad466110c75d4213f0c3177e09b4d40.png

Dat was alweer tip 21, we zijn bijna op de helft. Hoe gaat het met jouw reading challenge? Heb jij al categorieën kunnen afstrepen?

Als je alle tips die we voor de verschillende categorieën hebben gegeven nog eens op je gemak wil bekijken, klik dan op deze link.



Reacties op: Reading Challenge Feelgood Tip #21

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Danielle van Helden

Danielle van Helden

Danielle (1976) schrijft romans die zich kenmerken door maatschappelijke thema's...

Anne West

Anne West

Anne West is auteur van de Fantasyseries 'De Macht van het Zwaard' en 'De Koning...

Julie Caplin

Julie Caplin

Hoewel Julie Caplin op haar tiende al aankondigde dat ze later schrijfster wild...

Jenny Colgan

Jenny Colgan

De Engelse bestsellerauteur Jenny Colgan is geboren in Schotland en heeft i...

Claire Keegan

Claire Keegan

Claire Keegan is een internationale bestsellerauteur met werk vertaald in 30 lan...