Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Reading Challenge Feelgood Tip #40

op 29 september 2024 door

Het is zondag, dus weer tijd om jullie tips te geven om met een feelgoodboek alle categorieën van de Hebban Reading Challenge af te kunnen strepen. De categorie van vandaag is: lees een winnend boek. Dat kan een boek zijn dat een prijs heeft gewonen, overal bejubeld wordt of over een winnaar gaat. Nou dat laatste is niet zo heel moeilijk in feelgoods, want dan heeft elke boek met een happy end toch een winnaar als zij de liefde van hun leven winnen? Dat heet creatief denken!

c6c4c98b95421f73635bda6829fefb22.png

Lees een winnend boek

All I want for kerstmis - Jackie van Laren en Petra Vollinga (komt 25 oktober uit)

Robin woont boven Vinyllia, de beroemde vintageplatenwinkel die ze van haar vader heeft overgenomen. Haar hele leven staat op z’n kop als ze hoort dat ze met Kerstmis op straat zal staan. Maar dan komt er op de radio een kerstmuziekwedstrijd voorbij waarmee ze een huiskamerconcert van Mariah Carey kan winnen. Dat lijkt de redding voor Vinyllia, al zal ze wel moeten dealen met die zelfingenomen, veel te commerciële dj Flo.

Florian is in zijn hart een echte platennerd. Als bekende, populaire radio-dj is hij al lang gezwicht voor de glamourfeestjes en het grote geld, al is hij eigenlijk niet echt gelukkig met zijn leven. De onbekende vrouw die steeds interessante nummers aanvraagt intrigeert hem en zet hem aan het denken. Kan hij het roer nog omgooien? Of zit hij voor eeuwig vast aan ‘Driving Home for Christmas’?

All I want for Kerstmis is heerlijke feelgood over de liefde voor muziek, trouw blijven aan jezelf en vechten voor wat je belangrijk vindt.

"Ik had het geluk om dit boek al vooruit te mogen na-luisteren. En wat is het een leuk boek. Een heerlijk kerstthema, maar het heeft ook een 'win' element in het verhaal. Ik vond de personages leuk en de setting, want het speelt rond een platenzaak en zo is er veel muziek in verwerkt. Ik vond het een (kerst)-feestje om te lees-luisteren." - Marieke

Vluchtgedrag - Mienke Fijen

Een broedercode mag nooit verbroken worden. Maar wat doe je als de liefde van je leven op het spel staat?
Vik heeft van zijn moeder Annabelle te horen gekregen dat hij een Noorse vader heeft. Nieuwsgierig geworden naar zijn roots, vat hij samen met zijn beste vriend Job het plan op om per camper een roadtrip te maken en zijn tweede vaderland te ontdekken. De reis is de ultieme gelegenheid om hun verwaterde vriendschap nieuw leven in te blazen.
Wanneer Vik ontdekt dat Job niet alleen naar Noorwegen is gekomen, maar de enige persoon heeft meegenomen die hij het liefst wilde ontvluchten, komt de vriendschap tussen de twee mannen nog verder onder druk te staan. Lukt het Vik om zijn gevoelens opzij te zetten en trouw te blijven aan de erecode die hij jaren geleden sloot met Job? Zelfs als hij daardoor de ware moet laten gaan?
Wanneer te midden van watervallen, kliffen, fjorden en gletsjers de reis een dramatische wending krijgt, heeft dat desastreuze gevolgen. Is er, ondanks het gemis en het verdriet nog ruimte voor een tweede kans of lijkt vluchten de enige uitweg?
‘Vluchtgedrag’ borduurt voort op ‘Naar de Noorderzon’, de succesvolle debuutroman van Mienke.

"Dit boek heeft alles. Een hele mooie diepgang, groeiende personages, beschrijving van een prachtige natuur, omgeving en vooral liefde. Liefde voor elkaar en liefde voor familie en vrienden. Terecht dat Mienke hiermee vorig jaar de Valentijnsprijs  won!" - Amarins

Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

Joy (27) heeft haar leven helemaal uitgestippeld: huisje, boompje, Pinterest-bord voor haar droombruiloft. Tot haar vriend verliefd wordt op een ander. Van het ene op het andere moment stort haar toekomstbeeld in elkaar. Voor Frida (72) voelt het alsof iemand drie jaar geleden de pauzeknop van haar leven heeft ingedrukt. Sinds het overlijden van haar man bestaan haar dagen uit een wandeling naar de supermarkt en een gesprekje met Nico en Thea – haar kamerplanten.

Wanneer de twee vrouwen elkaar op een bankje in het park ontmoeten, is dat het begin van een onwaarschijnlijke vriendschap. Gewapend met een stapel zelfhulpboeken maken ze een plan om het leven én de liefde weer naar hun hand te zetten. Aangezien de boeken een gegarandeerd succes claimen, zou dat moeten lukken. Toch?

"Dit boek gaat over overleven en overwinnen. Door de donkere tunnel van verdriet en angst heengaan om uiteindelijk weer licht te vinden. Ik vond het echt een prachtig boek, fijn geschreven en met fantastische personages. Heel mooi en warm hoe de twee vrouwen vriendschap bij elkaar vinden, oog hebben voor elkaar en zien wat er in de ander omgaat. Alleen maar winnaars in dit boek." - Sanne

Let the games begin - Rufaro Faith Mazarura

Wanneer Olivia in Athene aankomt voor haar nieuwe baan bij het Internationaal Olympisch Comité, ontdekt ze dat haar functie al is toebedeeld aan de zoon van een miljardair. Er zit maar één ding op: helpen als vrijwilliger in het olympisch dorp.

Zeke is in Athene om zijn titel als snelste man ter wereld te verdedigen. De Britse steratleet is niet alleen snel, maar ook uitermate aantrekkelijk en lijkt het toonbeeld van zelfverzekerdheid. Maar terwijl de openingsceremonie dichterbij komt, maakt hij zich zorgen over de toekomst van zijn sportcarrière…

Als Zeke en Olivia elkaar letterlijk tegen het lijf lopen in het olympisch dorp, staan ze meteen op gespannen voet. Maar wanneer hun wegen elkaar blijven kruisen, worden ze steeds hechter. Kan hun opbloeiende romance de eindstreep halen, of zijn er simpelweg te veel hordes om te nemen?

"Een boek over de Olympische Spelen past natuurlijk prima in deze categorie. Het is een verhaal dat je ook als geen sportliefhebber bent ook leuk vindt, maar als je net zo van sport houdt als ik dan is dit echt een leuk verhaal om te lezen. Ik heb er in ieder geval veel plezier aan deze romcom beleefd."- Renate

Italiaanse toestanden - Tamara Haagmans

Fleur heeft geen idee in wat voor toestanden ze terechtkomt als ze door haar werkgever naar Italië wordt gestuurd om de mysterieuze miljonair Stephano Visconti op te sporen en op te foto te zetten. Datis namelijk makkelijker gezegd dan gedaan, want het is tot nu toe nog geen enkel roddelblad gelukt om een goede foto van hem te maken. Na enkele hopeloze pogingen om bij Stephano in de buurt te komen, komt Fleur in contact met Raoul, een oude bekende. Ze had niet gedacht hem ooit nog te zien. Het lot lijkt haar gunstig gezind, want hij blijkt Stephano’s chauffeur te zijn! In de hoop dat ze via Raoul bij Stephano in de buurt kan komen, gaat ze met hem op date. En stiekem vindt ze dat eigenlijk helemaal niet erg…

"Een heerlijke novelle met humor, romantiek en een verdrietige noot wat er net dat kleine beetje diepgang aan geeft. En prima in deze categorie omdat Fleur de liefde van haar leven vindt en samen met hem haar happy end beleeft. Dan hebben ze toch gewoon de hoofdprijs gewonnen?"- Helma

Welk boek tippen jullie ons voor deze categorie?

Als je alle tips die we voor de verschillende categorieën hebben gegeven nog eens op je gemak wil bekijken, klik dan op deze link.



Reacties op: Reading Challenge Feelgood Tip #40

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Jackie van Laren

Jackie van Laren

Schrijft boeken en leest er ook een heleboel :-)

Petra Vollinga

Petra Vollinga

Petra Vollinga (1969) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden, waar...

Mienke Fijen

Mienke Fijen

Als kind zat ik vaak met mijn neus in een boek en was regelmatig in de bibliothe...

Susan Muskee

Susan Muskee

Susan Muskee (1993) is auteur en stemacteur. Van haar hand verschenen onder ande...

Tamara Haagmans

Tamara Haagmans

Tamara (1980) is dol op lezen, schrijven, en alles dat met letters te maken heef...