Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Renate en Helma go Australian met The Intern

op 12 oktober 2018 door

Het is alweer ruim een jaar geleden dat Helma en Renate een uitnodiging kregen voor het grote boekenevent The Big Book Bonanza. En dat je daar heel hebberig van wordt kan je hier nog even teruglezen. Bepakt en bezakt kwamen we terug met een grote tas vol Engelstalige boeken die allemaal een heel mooi plaatsje in de kast kregen. Toen we voor de #leesuiteigenkast maand voor onze boekenkast stonden, zagen we daar opeens nog The Intern van Gabrielle Tozer staan. Dus besloten we voor de verandering eens 'Australian' te gaan en die eindelijk samen te gaan lezen.

- door Renate en Helma -

Waarom het boek zo lang weggestopt in onze kast stond, begrepen we allebei niet. Toen we het bij de Big Book Bonanza zagen liggen sprong het ons gelijk in het oog en we waren vastbesloten daar heel snel een leuke buddy mee te doen. Dat duurde dus iets langer dan we van plan waren. Sorry! Maar vandaag krijgt het boek eindelijk de aandacht dat het verdient. Lezen jullie mee wat wij ervan vonden?

fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

Over The Intern

Hoofdpersoon is Josie Browning: intelligent, geweldige studieresultaten en ontzettend onhandig! Ze droomt van een geweldige journalistieke carrière en aan haar studieresultaten zal dat niet liggen. Maar helaas gaat een stageplaats bij een gerenommeerd dagblad aan haar neus voorbij en wordt ze geplaatst bij Sash Magazine, een trendy glossy magazine. Maar mode en Josie zijn twee dingen die niet samengaan. Kan ze standhouden in deze wereld vol glamour die zo totaal niet haar ding is? Ziet ze toch een mogelijkheid om haar eigen stempel te drukken en iets te beteken voor het trendy blad? Of komt ze onder het bewind van redacteur 'from hell' Rae Swanson niet verder dan fotokopiëren en koffie halen? Een ding is zeker: het wordt een stage die ze nooit zal vergeten. Gabrielle Tozer geeft met The Intern een heerlijk humoristisch kijkje achter de schermen van een trendy modeblad.

Wie is Josie?

Josie is als personage het middelpunt van het verhaal en ze is zo lief, ontwapenend, grappig en vertederend onhandig dat we het leuk vonden om haar ook in dit artikel in de 'spotlight' te zetten. 'We present Josie!'

Josie's 'personal life'
  • 'clumsy is her middle name'. Op de eerste werkdag in haar trendy outfit op hoge hakken uitglijden, languit onderuitgaan en besmeurd met vlekken haar entree maken bij Sash: Oh noooo! Of in haar katoenen bloemetjes ondergoed op straat belanden voor een gesloten deur, geen sleutel bij zich hebben en niemand thuis. Need we say more?
  • Dromen van een grootse journalistieke carrière en dan geplaatst worden bij Sash, of all places. So not Josie!
  • Een zusje als Kat hebben: trendy en into mode, glamour en make-up. In alles de tegenpool van Josie. Ze kunnen niet met, maar ook niet zonder elkaar. Herkenbaar?
  • Jose, Josie, Josephine: ze reageert op al die namen. Alleen met Josephine is ze minder blij, want zo wordt ze alleen door haar moeder genoemd als die haar streng tot de orde roept.

Josie’s 'horrible life as Intern at Sash'

De verwachting dat ze direct aan de slag kan als serieuze journalist wordt direct de bodem ingeslagen. Wat ze wel mag doen?

  • Klusjes waar niemand zin in heeft en al jaren speciaal op haar liggen te wachten om eindelijk eens geklaard te worden: 1000 bikini’s wassen, honderden paren schoenen sorteren en paarsgewijs in dozen opbergen, torenhoge stapels magazines sorteren op nummer en jaargang in het keldermagazijn. That's it! 
  • Rondgecommandeerd worden door iedereen en die je dan ook nog eens met een verkeerde naam aanspreken. Daar word je toch 'so not happy' van!
  • Fungeren als koffiemeisje met voor iedereen een andere koffiespecialiteit want niemand drinkt natuurlijk hetzelfde. Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?
  • Proberen de bonus van 5.000 Australian Dollars als beste Intern binnen te halen. En dat valt niet mee als je de strijd moet aangaan met de zelfingenomen Ava: denk 'intern from hell' en je ziet Ava. Gelukkig heeft ze van andere Intern Steph niets te duchten. Ze helpen elkaar en Steph is ook totaal niet geïnteresseerd in al dat extra geld, terwijl Josie met die mooie bonus dolgraag de financiële lasten van haar moeder wil verlichten. Wij zeggen: Go Josie Go!
  • En als ze dan eindelijk de kans krijgt om ter opluistering van een fashionshoot een luchtig interview te doen met die populaire boyband waar haar zusje Kat helemaal van op hol slaat, stelt ze nou net die ene vraag die totaal, compleet verboden was! Resultaat: Boyband stapt op, fotoshoot wordt geannuleerd, geen interview, geen artikel. OMG!

Josie's 'lovelife'

In een woord: Disaster! 

  • Noem 20 signalen waarom hij niet geïnteresseerd is, Josie heeft ze meegemaakt!
  • Door haar BFF Angel gekoppeld worden aan de meest populaire jongen 'ever' wat faliekant mislukt. Iets met een brazilian wax, need we say more?
  • Meegetroond worden naar de friendzone van een populaire club en voor ze het weet gezoend worden door iemand die ze helemaal niet ziet zitten en vervolgens als 'Slutty the bush kangaroo' de hele social media over haar heen krijgen. Not funny!
  • En als ze dan de man van haar dromen ontmoet en hem vertelt dat ze stapelverliefd op hem is, blijkt hij al een vriendin te hebben. Disaster!

fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

Wat vonden wij van The Intern?

We hebben er echt van genoten. Dit boek is gewoon zo grappig!  We genoten stiekem gewoon van alle superonhandige dingen die Josie overkomen. En voor ons allebei zo herkenbaar! Vlekken op kleren, struikelen en languit onderuit gaan is ons allebei niet vreemd. Helma ziet zichtzelf nog steeds horizontaal de foyer van Carré binnenkomen toen ze struikelde over een miniem drempeltje. En Renate scheurde uit haar broek op haar werk, toen ze iets van de grond moest pakken. En geen kleintje, nee gewoon een scheur van 30 cm op een plek die niet te verhullen was. En allebei nemen we regelmatig de bocht te kort en komen dan onzacht met de deurpost in aanraking. En als we het over vlekken hebben, weet Renate daar ook goed weg mee. Wat dacht je van een bakje ongeklopte slagroom laten vallen: done that, been there. En we kunnen je zeggen: dat wordt een enorm zooitje!

Maar je leeft ook met Josie mee. Vooral als ze geconfronteerd wordt met de valse daden van haar collega-Intern Ava. Je wilt haar toeroepen: "trap er niet in, Josie!' maar omdat ze zelf bijna naïef gelooft in de goedheid van mensen, gelooft ze Ava op haar mooie blauwe ogen. Gelukkig komt ze steeds meer voor zichzelf op en heeft ze in Steph een echte vriendin. En uiteindelijk zorgen haar blunders er zelfs voor dat haar droom van een mooie journalistieke carrière langzaam vorm krijgt en blijkt eerlijkheid het langst te duren.

Hadden we spijt dat we het boek niet veel eerder uit de kast hebben gehaald? Een volmondig JA is het antwoord. Wat een heerlijke Young Adult vol grappige momenten, maar ook met aandacht voor de (vernietigende) kracht van de social media, onzekerheden, eetstoornissen en allerlei andere dingen waar je als jongvolwassene mee te maken krijgt. Wij hebben genoten!

Hebben jullie ook wel eens iets heel onhandigs gedaan? Laat het ons weten in een reactie!



Reacties op: Renate en Helma go Australian met The Intern

Meer informatie

Gerelateerd

Over