Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Renate las Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger

op 23 januari 2024 door

Soms zie je een boek voorbij komen en ben je gelijk nieuwsgierig. Dat was dus met dit boek van Katy Regan ook het geval. Het boek, dat al eerder in 2010 verscheen, is nu opnieuw uitgebracht. Blijkbaar is die opvallende titel me toen niet opgevallen in tegenstelling tot nu, want nu sprong die titel er gelijk uit.

- door Renate -

e7695a18ecfac681233f3757478cd622.png

Zo af en toe blader ik door wat er voor nieuwe boeken uitkomen en door de opvallende titel was dit boek niet te missen. Het maakt nieuwsgierig en schept verwachtingen over voldoende drama. Haha, je snapt natuurlijk wel wat er gebeurd is, want anders zou je niet zwanger zijn. Maar wat heeft het al dan niet autorijden daar mee te maken?

Over Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger (van mijn beste vriend)

Tess Jarvis, 28 jaar, telt de minuten af. Twee minuten, om precies te zijn. Eén streepje betekent dat de test goed is uitgevoerd, twee streepjes betekent... een schok. Als na nog een test blijkt dat ze echt zwanger is, weet Tess niet of ze nu blij moet zijn of juist niet. Haar leven staat volledig op zijn kop. En hoe leg je uit dat je dronken bent geworden en zwanger bent geraakt... van je beste vriend? Jim vindt het eigenlijk geweldig om vader te worden, maar durft net als Tess niet voor een relatie te gaan, uit angst hun vriendschap kapot te maken. Ze besluiten gewoon heel goede vrienden te blijven. Als Tess' oude vlam Laurence dan ook nog opduikt is de chaos compleet...

Mijn mening

Kort maar krachtig: het was een leuk boek, vol met Britse humor wat sowieso wel mijn ding is.

Het deed me een beetje denken aan Bridget Jones, alleen is Tess net even jonger en staat ze net iets anders in het leven. Via Tess krijg je  alles mee over haar zwangerschap, over hoe het is om het geheim te houden en hoe het is om het grote deels alleen te doen. Wat voor druk er op je vriendschap komt te staan als je zwanger bent van je beste vriend, die daar natuurlijk ook niet per se op zit te wachten.

Alle emoties komen voorbij in dit verhaal voorbij en spelen een rol, zoals jaloezie, waar zowel Tess als Jim last van hebben. Zet daar nog een ex bij en het verhaal is compleet qua drama en absurde dingen, want hoe Tess het voor elkaar kreeg: het werd steeds gekker. Door alle collega's en vrienden die zelf dingen gaan bedenken, maken het verhaal nog grappiger.

Ondanks dat er van alles gebeurde rond Tess en Jim, kon je je tijdens het lezen wel in de twee verplaatsen en snap je de keuzes die ze maakten. Behalve dat was het ook herkenbaar in de zin van dat het iedereen kan gebeuren.

De Nederlandse titel vind ik trouwens wel leuker dan de originele Engelse. One thing led to another, in the pub, in bed, in trouble heeft wel dezelfde strekking maar de Nederlandse vind ik gewoon opvallender en pakkender. Ik vind het echt jammer dat ik dit verhaal niet al twaalf jaar geleden heb ontdekt. Gelukkig is het boek opnieuw uitgegeven en krijgt nu een nieuwe kans met een cover die wat flitsender is dan die uit 2010.

Het is een superleuk verhaal dat makkelijk weg leest en waar je niet echt voor hoeft te gaan zitten, maar dat je toch laat stilstaan bij wat het leven je op onverwachte momenten kan brengen. Ik vond het leuk dat je de hele zwangerschap van Tess volgt waarbij Regan geïnspireerd werd door haar eigen leven. 

Als je van boeken houd met een hoop drama maar vooral humor dan moet je dit verhaal echt lezen.

Katy Regan heeft inmiddels vijf boeken geschreven, dus hopelijk worden die ook snel in het Nederlands vertaald, want mijn eerste kennismaking met haar boeken is me zeer goed bevallen.



Reacties op: Renate las Als ik auto had kunnen rijden was ik nu niet zwanger

Meer informatie

Gerelateerd

Over