Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Renate las Let the games begin

op 09 juli 2024 door

Een 'sports romance': dat past natuurlijk ook bij feelgood! Renate was in ieder geval gelijk enthousiast en nieuwsgierig naar Let the games begin van Rufaro Faith Mazarura. Toen ze dan ook ingeloot werd door World of Romance om het boek vooruit te lezen kon ze niet wachten om te beginnen.

- door Renate -

da9bde38f30ba777bedf96aae4a9d319.png

Over Let the games begin

Let the Games Begin is een zinderende romcom over liefde in het olympisch dorp. Een originele en sexy 'sports romance' vol humor en ontroerende momenten. 

Wanneer Olivia in Athene aankomt voor haar nieuwe baan bij het Internationaal Olympisch Comité, ontdekt ze dat haar functie al is toebedeeld aan de zoon van een miljardair. Er zit maar één ding op: helpen als vrijwilliger in het olympisch dorp.
Zeke is in Athene om zijn titel als snelste man ter wereld te verdedigen. De Britse steratleet is niet alleen snel, maar ook uitermate aantrekkelijk en lijkt het toonbeeld van zelfverzekerdheid. Maar terwijl de openingsceremonie dichterbij komt, maakt hij zich zorgen over de toekomst van zijn sportcarrière…
Als Zeke en Olivia elkaar letterlijk tegen het lijf lopen in het olympisch dorp, staan ze meteen op gespannen voet. Maar wanneer hun wegen elkaar blijven kruisen, worden ze steeds hechter. Kan hun opbloeiende romance de eindstreep halen, of zijn er simpelweg te veel hordes om te nemen?

Mijn mening

Let the games begin is een leuk verhaal met leuke personages. Het speelt zich af in het olympisch dorp tijdens de Olympische Spelen in Athene, waar Zeke en Olivia elkaar ontmoeten en ze elkaar steeds weer tegen komen. Hoe groot zo'n dorp ook is, je kan elkaar blijkbaar niet ontlopen, ook als zitt je daar, zoals in het geval van Zeke en Olivia, zeker niet op te wachten. Er zijn gebeurtenissen die je gelijk zo voor je ziet en waar je ook zeker om moet lachen.

Het is een origineel verhaal vol met diversiteit zoals personages die kinderen zijn van Zimbabwaanse immigranten die hun leven hebben opgebouwd in Engeland. Wat duidelijk wordt is dat ze met hun achtergrond veel meer hun best doen dan anderen.

Tijdens het lezen leef je mee met de personages en de prestaties die ze (moeten) gaan leveren. Mazarura laat je ook de druk voelen die de sporters hebben om een goede prestatie te leveren om voor goud te gaan. 

Het is een verhaal waar sport een belangrijke rol in speelt, maar niet alles klopt natuurlijk. Zo zijn de spelen helemaal niet in Athene in 2024 maar in Parijs. Daarom was het misschien handig geweest als het jaartal niet steeds genoemd werd. Dat vond ik jammer.

Maar dat is eigenlijk het enige minpuntje, want ik vond het echt een leuke setting zo in het olympisch dorp en de perikelen tussen een jonge vrouw die daar vrijwilliger is en een topsprinter die vol voor de 100 meter gaat. De mooiste discipline als je het mij vraagt.

De schrijfstijl van Mazarura is fijn en de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het verhaal vlot uitleest. De hoofdstukken zijn afwisselend vanuit het perspectief van Zeke of Olivia geschreven. Hierdoor krijg je steeds meer begrip voor beide personages en snap je waarom ze de keuzes maken die ze maken. En waarom ze zo vastberaden zijn om te slagen in wat ze doen.

Ook als je geen sportliefhebben bent, zal je denk ik van het verhaal genieten. Maar als je net als mij een grote sportliefhebber bent en ook enorm uitkijkt naar de komende Olympische Spelen dan is dit echt een aanrader. Ik heb deze romcom echt met plezier gelezen!

Welke 'sports romance' kunnen jullie aanraden?



Reacties op: Renate las Let the games begin

Meer informatie

Gerelateerd

Over