Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Tegenkleuren: een gratis novelle van Stefan Tetelepta

op 25 december 2019 door

Jullie zijn de hele maand december al verwend met elke dag een gratis boek in de adventkalender. Het Feelgood Café doet er op deze Eerste Kerstdag nog een schepje bovenop met de gratis novelle Tegenkleuren die Stefan Tetelepta speciaal voor ons schreef. Het verhaal speelt zich af rond de kerstdagen dus uitermate geschikt om het vandaag te lezen.

17a2a87b158bac9826d36f3f199108e6.png

De leidse auteur Stefan Tetelepta is geen onbekende in het feelgood genre en in ons café. Hij schreef al eerder speciaal voor ons de korte verhalen Unbeschmirched en Nioma. In dit artikel wat Marieke onlangs schreef, kan je lezen wat daar de gevolgen van zijn geweest. Marieke en Mandy hebben Stefan Tetelepta ontdekt toen zij Kismet, zijn eerste roman, samen lazen voor een buddy read en zij waren onder de indruk. 

Over Tegenkleuren

Leiden, 1970. Juliette en Marie zijn achttien als ze de beschermde omgeving van het weeshuis verlaten en onderdak krijgen in een Leids hofje.

De nieuw verworven vrijheid brengt verantwoordelijkheden én dilemma's met zich mee. Als Marie een belangrijke keus maakt, weet Juliette niet goed hoe ze hiermee moet omgaan. Pas als ze het verhaal hoort van Femke, een weesmeisje uit de negentiende eeuw, kan ze haar eigen dilemma's omzetten in onvoorwaardelijke vriendschap.

Gratis lezen

We hebben de novelle in tweeën geknipt en vandaag kan je het eerste deel lezen.

Lees hier het eerste deel (deze link is verwijderd, het gehele boek is hier te downloaden)

Gelukkig hoef je niet lang te wachten op het tweede deel, want die is morgen al te lezen. 

We zijn erg benieuwd wat je van het verhaal vindt en of het je een kerstgevoel geeft. Dat kan je laten weten door een recensie te plaatsen op de Hebban boekpagina.

Wil je na het lezen van Tegenkleuren over het verhaal kletsen met medelezers en met Stefan, of heb je andere vragen of opmerkingen? Dat kan! Stefan heeft opnieuw plaatsgenomen aan de stamtafel van het Meet & Greet café om jullie vragen te beantwoorden en te horen wat jullie van het verhaal vinden.

De feelgoodmélange en warme chocolademelk staat klaar en pak gerust een kerstkransje. Wij wensen je intussen fijne kerstdagen en veel leesplezier.

709ebb49c15aaa4bbbe488aea3967fbc.png



Reacties op: Tegenkleuren: een gratis novelle van Stefan Tetelepta

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stefan Tetelepta

Stefan Tetelepta

Stefan Tetelepta publiceerde in de zomer van 2018 KIsmet, een feelgoodroman met ...