Valentijnprijs: Stemmen maar … #8
Vandaag staat de spotlight op Dani van Doorn, Marjon Stroet en Gaby Rasters. Ook zij zijn met hun boeken genomineerd voor de longlist van de publieksprijs. Op dinsdag 10 januari maakte het Valentijngenootschap de shortlist van de Valentijnprijs en de longlist van de publieksprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, bekend. Er staan maar liefst 53 boeken van 39 auteurs op deze lijst die gaan strijden voor de publieksprijs.
Morgen is het de beurt aan Marina Folkers, Olga van der Meer en Ria van der Ven-Rijken. Stemmen op jouw favoriete boek voor de publieksprijs kan hier tot net met 8 februari.
Dani van Doorn met Geld of geluk
Over Dani van Doorn
Dani van Doorn schrijft feelgood verhalen in verschillende genres; familie- en liefdesromans, chicklits, historische romans en kinderboeken. Dit jaar heeft ze hard gewerkt aan boeken in verschillende genres en daarom verschijnen er (begin) volgend jaar drie romans van haar. Schrijven is voor haar werk en hobby tegelijk, daarnaast bezoekt ze met haar man graag kunsttentoonstellingen, musea en oude stadjes. Het liefst verdiept ze zich in de wereld rond 1900, om de opgedane kennis daarna weer te verwerken in een roman.
Over Geld of geluk
Het is wat met Merle en Wilco Streyendaal, ze zijn vergeten dat het in een gezin draait om liefde en aandacht voor elkaar. Ze richten zich meer op het leveren van prestaties.
De kinderen hebben er allang genoeg van, maar dan komt opa Norbert in huis om te revalideren! Met humor en ontwapenende acties (die niet altijd uitvallen zoals hij ze bedoelt) brengt hij verandering in de sfeer.
Intussen ontdekt hij dat oppas en huishoudster Leny toch wel een verdraaid leuke vrouw is…
Marjon Stroet met Niet voor niets
Over Marjon Stroet
Haar korte verhalen vonden hun weg op het internet. Door bemoedigende woorden van haar lezers bleef ze haar talent verder ontwikkelen. Onder een pseudoniem schreef ze diverse tijdschriftromans.
Over Niet voor niets
Alison Brachmeijer heeft het met haar geboortestad Daeledam helemaal gehad. Het mag voor de toeristen dan zo'n schattig middeleeuws stadje zijn waar het evenwicht tussen authenticiteit en souvenirwinkels af en toe wankelt, de oude vete tussen de Brachmeijers en de Kramers wordt door de meeste Daeledammers gretig in leven gehouden.
Als Alison na een welverdiende vakantie terug uit Thailand komt, lijken de strubbelingen met haar moeder het kookpunt te hebben bereikt. Alisons spontane actie op het strand van Phuket blijft niet zonder gevolgen. Ze krijgt te maken met wraak en manipulatie. Zelfs haar relatie met Tom Kramer zet ze op het spel om iedereen in Daeledam te doen inzien dat Kramers en Brachmeijers wel vredig met elkaar kunnen leven.
De grond van de oude kaasfabriek lijkt de inzet van een nieuwe ruzie te worden. Alison probeert zich afzijdig te houden, maar wordt er toch in meegezogen. Ze probeert te bemiddelen, maar wordt er wel naar haar geluisterd?
Linda, haar moeder, heeft zo haar redenen om de strijdbijl tussen de twee families niet te begraven. Zodra ze een helpende hand uitsteekt bij haar buren, Simon en Joke Kramer, lijken haar vooroordelen ten opzichte van alle Kramers ongegrond. Kan ze haar kwelgeest uit het verleden onder ogen komen?
Linda en Alison komen door hun inzet nader tot elkaar, maar is het genoeg om de broze moeder-dochterrelatie sterker te maken? En welk aandeel heeft Tom Kramer hierin?
Gaby Rasters met Like
Over Gaby Rasters
Gaby Rasters is auteur en moeder van drie kinderen. Ze is dol op social media, nieuwe manieren van samenwerken en het stimuleren van innovatie. Dit is terug te zien in haar Follow-trilogie, waarvan de personages te volgen zijn op social media.
In haar nieuwste boek Muurbloem maakt ze een uitstapje naar het thriller genre in een mooie mix van spanning en feelgood. En ook in deze nieuwste roman van haar hand zal je weer gegrepen worden door de personages die je niet loslaten totdat je het boek uit hebt.
Over Like
De crossmediale trilogie gaat verder! Na Follow, het baanbrekende eerste deel van drie romans over liefde in tijden van internet, is hier Like. Dit keer is het niet Mila, maar het nieuwe personage Rosaline dat de show steelt. Roos is internetondernemer en ze is een soort van verliefd op haar goede vriend Thomas, al weet ze niet helemaal zeker of hij de ware is. Hij is ondertussen druk bezig met internetdaten, dus ze houdt bewust afstand op het romantische vlak. Ze heeft het bovendien druk genoeg met haar nieuwste app. Like is een unieke mix tussen online en offline, boek en internet. #mustread!