Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Verslag van de Katie Fforde meeleesmaand

op 09 september 2020 door

Augustus stond naast een extreme hitte ook in het teken van Katie Fforde. Vol enthousiasme zochten we met één van haar boeken en met elkaar de koelte op en genoten van haar - zoals veel gehoord tijdens de meeleesmaand - ongecompliceerde en luchtige verhalen. Voor sommigen een kennismaking met deze voor hen nog onbekende schrijfster, voor anderen weer eens een mooie gelegenheid een boek van haar uit de immer groeiende nog te lezen stapel te ontdekken. Welke boeken sprongen er deze maand uit en welke kunnen wat ons betreft voorlopig nog wel even op die stapel blijven liggen?

837d4f256a1397f5d832a7f95637c12c.png

- door Celesta

Er kwamen vele titels voorbij. Opvallend was het grote aantal lezers en enthousiaste reacties over één van haar recentere titels. Ook de titels Iets Ouds en iets blauws en Een zomer aan zee werden deze maand door meerderen gelezen. Er ontstond zelfs een heuse Buddy binnen de meeleesmaand want Ideke en Elly lazen samen Een verleidelijk voorstel.
Dat we enthousiast waren werd snel duidelijk: Rcisca las op dag twee haar eerste boek Een zomer aan zee al uit en was razend enthousiast, ik was op 5 augustus al klaar met mijn eerste boek en las er nog één tijdens de meeleesmaand en daarin was ik niet de enige: er is door velen meer dan één boek van haar gelezen.

En dan nu: wat is de topper van deze meeleesmaand?
Ik kan maar één titel bedenken die er tijdens deze meeleesmaand met kop en schouders bovenuit stak:

Het Buitenhuis

Door velen van jullie met 4 of zelfs 5 sterren geprezen en dus heel veel fans van deze titel! Ik zelf vond hem fantastisch en vind het een meer dan terechte ‘winnaar’ voor deze maand.

Er werd ook aardig wat met 4 sterren gestrooid. Meer volprezen titels deze maand zijn:

Dan nog de ‘prima, maar niet meer dan dat’ titels die gemiddeld zo’n  (in sommige gevallen krappe) 3 sterren kregen:

En tot slot vielen er twee boeken bij meerdere lezers aardig tegen:

Iets ouds en iets blauws: langdradig, voorspelbaar en een slap eind werd als oorzaak opgegeven.
Liefdesbrieven: niet overtuigend, oninteressante personages, dialogen en weinig chemie werd daar genoemd voor de reden van de weinige sterren

837d4f256a1397f5d832a7f95637c12c.png

Al met al hebben we met z’n allen toch heel wat plezierige leesuurtjes in deze leuke meeleesmaand zitten. Vrijwel iedereen was het er over eens: haar vlotte directe schrijfstijl en mooie beschrijvingen van de omgeving en het landschap word alom geprezen. Fijne, lichte en ongecompliceerde feelgood, of zoals Marieke zo mooi zei: ‘de algemene tendens is: wel oké, niet heel bijzonder’. Uitstekend geschikt om de ergste hitte te doen vergeten.

 

 



Reacties op: Verslag van de Katie Fforde meeleesmaand

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Katie Fforde

Katie Fforde

Katie Fforde werd als Catherine Rose Gordon-Cumming geboren in Engeland. Voordat...