Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We gaan zomerlezen!! Drie feelgood meeleesmaanden

op 22 juni 2024 door

Wat is het alweer lang geleden dat we meeleesmaanden hadden. De hoogste tijd dus om die weer eens te activeren. Juli, augustus en september gaan we zomerlezen met drie verschillende feelgoodauteurs: Julie Caplin, Sarah Morgan en Susan Muskee.

- door Marieke -

d13eb34229c18ccecf402f9782d29b7a.png

Meeleesmaanden: we hebben er al diverse gehad. Maeve Binchy, Nicky Pellegrino, Corina Bomann. Het is maar een klein greep uit de namen. Voor de komende maanden heb ik drie auteurs gekozen. En waarom deze? Dat komt omdat ik bij het Feelgoodevent van Harper Collins was, waar ik Julie Caplin in een interview hoorde praten over haar boeken (en ik er een hele serie van op de ereader heb klaarstaan), waar Sarah Morgan in een online interview wat zou vertellen (maar wat door technische redenen niet lukte, maar van wie er wel een boek in de goodiebag zat) en Susan Muskee, die ook aanwezig was voor haar boekpresentatie van de de 'Wadden'-serie (zes delen in drie omkeerboeken). Ik heb nog veel te lezen van deze schrijfsters en daarom: meeleesmaanden.

Juli: Julie Caplin

Natuurlijk moet juli de maand van Julie Caplin worden met die voornaam. Er zijn zes boeken van haar te lezen. In het interview vertelde ze dat ze veel heeft gereisd en daar inspiratie opdeed voor haar boeken. Leuk detail: voor het boek Het kleine cafe in Kopenhagen kreeg ze haar idee tijdens een reis naar Amsterdam (-_-).

Augustus: Susan Muskee

Deze veelzijdige auteur (ze schrijft veel, heeft een eigen podcast Liefteratuur, spreekt luisterboeken in en is sinds een paar maanden moeder) heeft inmiddels een hele berg boeken op haar naam staan. Keuze te over voor deze zomermaand. Leuke, vrolijke en vlot geschreven boeken, maar ook verhalen met een diepere laag. Haar boek Wie ben ik zonder jou heb ik geluisterd (voorgelezen door Susan zelf en door Dieuwertje Blok) en kan ik van harte aanbevelen (ik gaf het vijf sterren).

September: Sarah Morgan

Deze Amerikaanse auteur heeft zoveel feelgoodboeken geschreven dat er vast wel een is die je aanspreekt. Ze schrijft wel voor de Bouquet-reeks serie, maar heeft net zoveel 'gewone' romans op haar naam staan. Er is net een nieuw boek van haar uit: Die zomer met jou. Hoe zomers wil je het hebben deze zomer?

d13eb34229c18ccecf402f9782d29b7a.png

Dit zijn onze meeleesmaand-plannen voor deze zomer? Wie doet er mee?


Elke maand komt er een meeleescafé online. Ik leg mijn boeken vast klaar.



Reacties op: We gaan zomerlezen!! Drie feelgood meeleesmaanden

Meer informatie

Over

Susan Muskee

Susan Muskee

Susan Muskee (1993) is auteur en stemacteur. Van haar hand verschenen onder ande...

Julie Caplin

Julie Caplin

Hoewel Julie Caplin op haar tiende al aankondigde dat ze later schrijfster wild...

Sarah Morgan

Sarah Morgan

Sarah Morgan is een Amerikaanse schrijfster van vele moderne liefdesromans. Morg...