Meer dan 6,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

We love Indie met Claudia Vanzegbroeck + WINACTIE

op 03 september 2018 door

Selfpubbers, of ook wel indie-auteurs genoemd, houden het hele proces van schrijven, publiceren en verkopen geheel in eigen hand. De Feelgood Club draagt de indie-auteur een warm hart toe en biedt ze graag een podium in een serie artikelen waarin Nathalie ze een aantal vragen voorzet en jou de mogelijkheid geeft om hun boek te lezen in een lezers buddy read.

Vorige keer maakten we kennis met indie-auteurs Jeske Meinema, Liz Hartevelt, Saskia Oudshoorn en Simone Lucchesi.

In september stellen we je voor aan Claudia Vanzegbroeck. Zij schreef Zwoele ritmes en Zwoele ritmes 2.

- door Nathalie -

fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

Wie is jouw grote schrijversvoorbeeld?

Ik heb niet één schrijfvoorbeeld. Ik lees graag gedifferentieerde schrijfstijlen en verschillende verhaalvormen. Judith Visser, Virginia Andrews, Sylvia Day, Danielle Steel, Paula Hawkins, Griet Op De Beeck, ze zijn allemaal zo ontzettend goed en daarom vind ik het als schrijver leerrijk om veel boeken te lezen en vooral te kiezen voor variatie.

Ben jij zelf een romanticus?

Zeer zeker. Ik ben een echte romanticus.

Wat betekent Feelgood voor jou?

Feelgood betekent voor mij ontspanning. Je niet hoeven concentreren op een ingewikkeld verhaal maar een storytelling die vlot verloopt en waar je relaxed door wordt. Je gaat dromen en wordt geprikkeld om zelf dingen in je leven te veranderen door middel van fantasie. Feelgood geeft ook vaak levenslessen mee ook al zou je dat van dit genre totaal niet verwachten.

Jij hebt twee boeken geschreven, Zwoele ritmes en Zwoele ritmes 2. Vertel ons eens iets over deze twee boeken.

Beide boeken liggen echt in mijn hart. Het verhaal hangt al jaren in mijn hoofd en ik wilde dit absoluut schrijven. Oorspronkelijk was Zwoele ritmes één boek, maar omdat het te dik was voor verkoop, heeft de uitgeverij beslist om het boek te splitsen.

Zijn deze boeken los van elkaar te lezen?

Nee, helemaal niet. Het eerste deel is een mooie inleiding maar het verhaal is niet af wanneer je het tweede deel niet hebt gelezen. Je kan het tweede deel niet lezen zonder het eerste te hebben doorgenomen.

Was een tweede boek schrijven juist gemakkelijker of moeilijker? Hoe ervoer jij het schrijfproces?

Een boek schrijven is nooit gemakkelijk. Ik evolueer nog steeds in mijn schrijfproces. Ik volg nog lessen en pas nu besef ik hoe moeilijk goed schrijven eigenlijk wel is. De eerste versie van mijn manuscript was verschrikkelijk slecht geschreven, maar de ideeën stonden wel op papier. Die ideeën heb ik dan verder uitgewerkt en door allerhande schrijfcursussen is mijn verhaal tot een boek gekomen. Bij het tweede boek verliep het iets gemakkelijker maar het bleef spannend. De angst om wat het publiek hiervan zou vinden, zat diep in me geworteld. Toch heeft het me nooit tegengehouden om het te schrijven.

Wat zijn jouw passies? 

Schrijven, lezen, dansen en dieren.

Heb je naast het schrijven nog een andere baan/bezigheden, en zo ja, wat doe je?

Ik heb een opleiding genoten van secretariaat-talen. Momenteel werk ik bij de Vlaamse overheid en heb voordien gewerkt als directiesecretaresse bij de federale overheid. Ik had ook nog een bijberoep als styliste en schreef in de tijd die over was. Omdat ik beide hobby’s niet meer kon combineren, ben ik uiteindelijk moeten stoppen als styliste en heb gekozen voor het schrijven dat reeds als kind diep in me geworteld zat.

Je bent naast schrijver ook je eigen uitgever. Wat vind jij het leukste in het uitgeefproces, en wat vind jij de minder leuke kant, of het moeilijkste van alles zelf doen?

Inderdaad, schrijven is leuk en leerrijk. Het leerproces stopt nooit maar uitgeven biedt je een waaier aan creativiteit. Het ontwerpen van de cover, het schrijven van de flaptekst, nadenken over wat het publiek fijn zou vinden. Je kan uiteraard niet in de hoofden van de klanten kijken, maar je moet wel rekening houden met de wensen van de kopers en niet alleen maar doen wat je zelf wil. Daarom vind ik recensies ook zo belangrijk. Ik heb er veel uit geleerd en apprecieer de mensen die de tijd hebben genomen om mijn boeken te recenseren. Het nadeel van alles zelf doen betekent wel dat je minder tijd hebt om je uitsluitend met schrijven bezig te houden. Een mooie cover is prachtig maar wat in het boek staat, moet wel kloppen en correct zijn.

Velen dromen ervan om een eigen boek te schrijven, maar komen er niet aan toe. Wat zou jij diegenen willen zeggen/meegeven?

Als een boek schrijven een droom is, dan moet je ervoor gaan. Maar het is een lang verloop met vallen en opstaan. Je bent nooit klaar met goed schrijven. In het begin ga je heel wat teleurstellingen moeten leren verwerken. Het pad naar een goed boek is lang en soms loopt er heel wat tijd over. In mijn geval acht jaar. Mijn beide boeken zijn tweeëndertig keer herschreven. Sta open voor opbouwende kritiek en gebruik dit om jezelf te leren ontplooien. Geef nooit op en maak je droom waar. Laat je omringen door professionele mensen. Denk niet dat je het allemaal al weet want schrijven is en blijft een kunst.

 fd80eefca1ae97ba29727ab83386947d.jpg

WINACTIE

Wil jij het e-book van Zwoele ritmes 2 lezen?

Wij mogen 1 e-book exemplaar cadeau doen aan een lezer. Volg onze spot en plaats voor zondag 9 september a.s. onder dit artikel een reactie waarom jij de aangewezen persoon hiervoor bent. Als je uitgekozen wordt, waarderen we het wel als je een lezersrecensie plaatst op Hebban.

 



Reacties op: We love Indie met Claudia Vanzegbroeck + WINACTIE

Meer informatie

Gerelateerd

Over