Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 3 | De auteur

op 06 november 2023 door

“Het verhaal van Sonny Boy had ik van een collega, ze had bij de koffieautomaat verteld over haar schoonvader (Waldy, zoon van de Surinaamse Waldemar Nods en de Nederlandse Rika van der Lans, die als enige van de drie de Tweede Wereldoorlog overleefde, red.). Ik wilde er een verhaal van maken voor HP, maar de hoofdredactie ging daar mijn kostbare tijd niet aan opofferen. Mijn collega en ik raakten heel goed bevriend, dat zijn we nog steeds. Ik kwam bij haar thuis en zag de foto’s.”

Aldus het ontstaan van het idee voor Sonny Boy wat naast andere wapenfeiten te lezen is op de website van Annejet van der Zijl. In vraag drie nemen we de auteur kort onder de loep; het is hiervoor nog niet nodig dat je het boek gelezen hebt.

fee87f43cbae972bc969ca1a3b4efdf0.jpg

Vraag 3 | De auteur

a) Los van Sonny Boy, schreef Annejet van der Zijl al meerdere boeken en niet alleen biografieën. Las je al eerder een boek van Annejet van der Zijl of is Sonny Boy het eerste boek? Zo ja: welk(e) boek(en)?

b) De schrijfster won al verschillende prijzen waaronder de Gouden Ganzenveer voor haar totale oeuvre en de Amsterdamprijs voor de Kunst. Beïnvloedt het feit dat een schrijver prijzen heeft gewonnen jouw keuze om een boek op te pakken?

c) Annejet van der Zijl tourt deze maand door heel Nederland met signeersessies en interviews. In Overijssel is zij op 16 november in Wierden en Hardenberg (zie website Heel Nederland Leest). Stel: jij gaat er naartoe. Wat zou je Annejet dan willen vragen?

fee87f43cbae972bc969ca1a3b4efdf0.jpg

Let op: 

  • Vermeld bij je antwoord alsjeblieft de letters van de vragen
  • Als je een reactie wilt plaatsen bij de opmerking van iemand anders, gebruik dan de grijze reageer-knop onder die opmerking. 
  • Wil je zelf iets nieuws vertellen, gebruik dan het lege witte veld onderaan de pagina en kies voor de roze knop ‘plaats een reactie’.


Reacties op: Vraag 3 | De auteur

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl (1962) studeerde in Amsterdam en Londen. Ze werkte tie...