Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 4 | Personages

op 15 november 2023 door

Met vraag vier starten we met de inhoudelijke discussie en gaan we in op de personages van het boek. Rika heeft een belangrijke rol uiteraard, maar wat zijn voor jou nog meer belangrijke personages en wat vond je van hen? En hoe heb jij de beslissingen die Rika nam ervaren? Zou jij hetzelfde doen of toch niet?

fee87f43cbae972bc969ca1a3b4efdf0.jpg

Vraag 4  Personages

a) Het verhaal kent een aantal belangrijke personages. Wie zijn dit voor jou en waarom? Leer je hen door het verhaal heen goed kennen? Waar blijkt dat uit?

b) Met welk personage uit het boek kon jij je het meest identificeren?

c) Rika neemt tijdens haar leven een aantal beslissingen die grote consequenties hebben zowel voor haarzelf als haar kinderen. Stel: jij bent Rika. Wat zou jij gedaan hebben in haar plaats (denk daarbij ook aan de setting en tijd)?

d) Bij de opwarmvraag over het motto kwam het aspect "gewone burger" aan bod. Vond jij Rika op basis van haar beslissingen en handelingen een "gewone burger"

fee87f43cbae972bc969ca1a3b4efdf0.jpg

Let op: 

  • Vermeld bij je antwoord alsjeblieft de letters van de vragen
  • Als je een reactie wilt plaatsen bij de opmerking van iemand anders, gebruik dan de grijze reageer-knop onder die opmerking. 
  • Wil je zelf iets nieuws vertellen, gebruik dan het lege witte veld onderaan de pagina en kies voor de roze knop ‘plaats een reactie’.


Reacties op: Vraag 4 | Personages

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl (1962) studeerde in Amsterdam en Londen. Ze werkte tie...