Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Andrej Bely - Petersburg

op 01 maart 2022 door

Het boek dat we begin april zullen bespreken is Petersburg  van Andrej Bely. Deze roman is niet de meest toegankelijke aller romans, hij vergt enige inspanning, dus voor de liefhebbers valt hier iets te halen! Wanneer je mee wit praten zorg dan dat je het boek gelezen hebt tegen de tijd dat de bespreking begint, 1 april is de streefdatum.

283e7344032ee664def93252cd037c8b.jpg

Petersburg, 1905. Aan de vooravond van de ineenstorting van het Russische tsarenrijk moet een jonge rebel op bevel van een revolutionaire groepering een bomaanslag plegen op zijn aristocratische vader. Daarnaast spelen een afwezige echtgenote, een corrupte politieke partij en een geheimzinnige Rode Domino een belangrijke rol. Petersburg vertelt het verhaal van een Russische familie in de knoop met zichzelf in roerige tijden. Bely weet op meesterlijke wijze de chaos en absurditeit van het Russische leven en de politiek aan het begin van de twintigste eeuw te verbeelden. In zijn proza is het muzikale element, de klank en het ritme, even belangrijk als de verhaallijn. (bron)

becd89b7882d1f32ca053bc39cb02d1a.jpg

Het artikel over het symbolisme deel 2 op Literatuur onder loep zou van pas kunnen komen ter introductie.

Aanmelden hoeft niet, mag wel, veel leesplezier!



Reacties op: Andrej Bely - Petersburg

Meer informatie

Gerelateerd

Over