Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hubert Lampo - De komst van Joachim Stiller

op 01 maart 2023 door

En alweer hebben we een Vlaamse klassieker op het programma. De komst van Joachim Stiller van Hubert Lampo is een bekende titel, misschien las je hem al voor school of heb je hem in de kast staan maar kwam hij nog niet aan bod. Benieuwd naar deze roman met magisch realistische elementen? Zorg er dan voor dat je het boek uit hebt op 1 april, dan delen we onze bevindingen! 

283e7344032ee664def93252cd037c8b.jpg

Hubert Lampo over zijn schepping

In zijn essayistisch werk deelt Hubert Lampo ons herhaaldelijk mede dat hij het boek geschreven heeft vanuit een angstsituatie als gevolg van een psychisch trauma, dat hij uit de oorlog 1940-1945 en de voortdurende internationale spanningen had overgehouden; daarbij voegden zich persoonlijke levensomstandigheden, schuldgevoelens en het denkbeeld dat zijn leven tot dan toe een mislukking was geweest. Om zijn inzinking en zijn angst te overwinnen begon hij aan De komst van Joachim Stiller. Op die manier zette hij zich af tegen een dreigende zenuwdepressie en wilde hij het verloren evenwicht herstellen tussen enerzijds zijn ego en zijn super-ego en anderzijds tussen zichzelf en de hem omringende wereld.(bron)

Veel leesplezier, tot 1 april! 



Reacties op: Hubert Lampo - De komst van Joachim Stiller

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hubert Lampo

Hubert Lampo

Hubert Léon Lampo (Antwerpen, 1 september 1920 - Essen, 12 juli 2006) was...