Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mary Shelley - Frankenstein

op 01 november 2021 door

Het nieuwe bespreekboek is  Frankenstein - Mary Shelley. We gaan begin december over deze roman discussiëren, dus wanneer je mee wit praten probeer het dan op 1 december uit te hebben.

Frankenstein is een roman van de Engelse schrijfster Mary Shelley, met als ondertitel the Modern Prometheus. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1818, maar in 1831 verscheen een herziene en verbeterde versie. Het werk kan gerekend worden tot de traditie van de gothic novel die populair was in de tweede helft van de 18e eeuw en de eerste helft van de 19e eeuw. Opvallende kenmerken van deze romans waren: geheimzinnigheid, verderf, verval, geesten, vampiers (Dracula), krankzinnigheid en dergelijke. Frankenstein van Shelley wordt ook wel gezien als het eerste voorbeeld van sciencefiction.

De naam Frankenstein wordt soms ten onrechte verbonden aan het geschapen monster. Het is echter de naam van de schepper van het monster: de wetenschapper Victor Frankenstein. (bron)

283e7344032ee664def93252cd037c8b.jpg

Wie graag wat hulp heeft kan hier terecht.

Iedereen kan meepraten, aanmelden hoeft niet, mag wel! 

Tekst en banner door Tea



Reacties op: Mary Shelley - Frankenstein

Meer informatie

Gerelateerd

Over