Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Simone de Beauvoir - Uitgenodigd

op 01 juni 2021 door

Het volgende boek dat voor de maand juni op de agenda staat en vanaf 1 juli besproken wordt is Uitgenodigd van Simone de Beauvoir. Het is haar debuutroman en voor wie nog niets van deze auteur las is dit wellicht een goede kennismaking. Het boek is op zich niet ingewikkeld en door het gebruik van autobiografische elementen geeft de Beauvoir iets van zichzelf prijs.

Het boek

Uitgenodigd is een filosofische roman die zich afspeelt in de Parijse theaterwereld. Het verhaal gaat over de driehoeksrelatie tussen Françoise, Xavière en Pierre. Het hoofdpersonage Françoise wordt geconfronteerd met haar eigen jaloezie en verlangens wanneer zij en haar partner Pierre een relatie beginnen met de wispelturige, jonge Xavière. Xavière’s impulsieve karakter verstoort de rustige balans van hun relatie en forceert hen om na te denken over kwesties als vrijheid en subjectiviteit. De roman is gebaseerd op de relatie die De Beauvoir had met haar studente Olga Kosakievicz, terwijl Sartre een relatie had met Olga’s zus Wanda.  (bron)

Op de site waar het citaat over het boek staat, is nog veel meer te vinden over de Beauvoir en haar werk.

8b8b1803b306598e9a727cb3fd573180.jpg

Lees je mee? Probeer het boek dan op 1 juli uit te hebben, meestal zijn de eerste dagen van de bespreking het levendigst! Aanmelden hoeft niet, mag wel.

ba6ae85c6d6af3892ba75a465ccda7d2.jpg

Artikel en banner Tea



Reacties op: Simone de Beauvoir - Uitgenodigd

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Simone de Beauvoir

Simone de Beauvoir

Simone de Beauvoir (1908-1986) is een Franse schrijver, filosoof en feminist. Zi...