Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wolf Hall - Hilary Mantel

op 01 april 2020 door

Voor begin mei staat Wolf Hall van Hilary Mantel op het programma. Deze 'klepper' staat borg voor vele uren leesplezier voor wie graag duikt in de Engelse historie tijdens het bewind van Henry VIII en wat meer wil weten van onder andere Thomas Cromwell en het lot van kardinaal Thomas Wolse.

Hier vind je de Discussiepagina!

Wolf Hall is een historische roman uit 2009 van de Britse schrijfster Hilary Mantel en een geromantiseerde deels fictieve biografie van Thomas Cromwell. Zij won daarmee de Booker Prize 2009. Het boek is het eerste van een geplande trilogie; het tweede boek Bring Up the Bodies verscheen in 2012. Het derde boek over de laatste vier levensjaren van Thomas Cromwell, The Mirror and the Light zal in maart 2020 uitkomen.

De titel Wolf Hall verwijst naar Wulfhall in het graafschap Wiltshire. Dat was het huis van John Seymour, wiens dochter Jane later nog met Hendrik VIII zou trouwen. Hij refereert ook aan het gezegde homo homini lupus. (Wikipedia)

Website Hilary Mantel
Site met uitleg, in het Engels en deels gratis

Dit boek is een extra keuze, iedereen kan meedoen, aanmelden is niet nodig, mag wel!

32e56c4fa14b172b3112ace2c90413c8.jpg

Tekst en banner Tea



Reacties op: Wolf Hall - Hilary Mantel

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Hilary Mantel

Hilary Mantel

Hilary Mantel (6 juli 1952 - 22 september 2022) heeft vele romans op haar naam s...