Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2020: week 29

op 22 juli 2020 door

Ben nog steeds een beetje van slag. Een buurvrouw was vorige gevallen met de fiets, in eerste instantie leek het niet goed, lag op IC, maar gelukkig gaat het de goede kant op en ze mocht maandagmorgen weer naar huis om te revalideren. Bij ons heb je nog "een buurt" "noaberplicht". Ik ben de directe buur en ik haal dan geld op bij de andere buren voor een bloemetje. Heel gezellig, maar daar ben je gelijk de hele avond mee bezig, want overal moet je even zitten en kletsen. Maar goed ik moest zes adressen langs. Kom ik bij het derde adres wordt ik gebeten door de hond. De buurvrouw doet de deur open, de hond loopt naar buiten, draait zich om en bijt me zo in de buik. Gelukkig was de buurvrouw erbij. Het was niet kapot,maar ik sta er nu wel mooi gekleurd op. De hond is 12 jaar en waarom hij dit deed, begrijpen we allebei niet. Voor hun een lastige keuze, want een hond die je niet kan vertrouwen.... We kunnen honderden scenario's bedenken, maar daar schieten we niks mee op. Het is gebeurd en daardoor ben ik nog steeds een beetje van slag. Sorry, moest even mijn verhaal kwijt. Het gaat goed en gelukkig geen open wond.

De boeken die ik deze week gelezen heb zijn:

108: Verloren vrouw - Charles den Tex ****

Ik hou niet van boeken met high tech of bijzondere toestanden, maar dit boek heb ik met plezier gelezen. Het zou zo maar kunnen gebeuren in de toekomst en misschien is die wel niet zo ver weg als ik zou willen. Er lopen meerdere verhaallijnen waardoor je door blijft lezen. Het gaat over een oplichter Luc die een gewonde  vrouw zit liggen en haar meeneemt. Ze heeft geheugenverlies en weet niet wie ze is. Er komen door omstandigheden telkens flarden terug en blijkt ze gezocht te worden. Echt een spannend en goed verteld verhaal, die geen vraagtekens openlaat. 

109: Professor S. en de verslaafde koning - Erik Scherder en anderen ***

Via de vakantiebieb dit jeugdboek geluisterd. Het is grappig bedacht omdat je door een spannend verhaal wat meer over je hersenen te weten komt. Voorgelezen door Jop Bovenlander, ik vond de stem af en toe te hard en krom dan bijna ineen. Het volume had wel iets zachter gekund. Maar en leuk en leerzaam boek. 

110: Het Rosie Resultaat - Graeme Simsion ****

Wat een heerlijk boek, geen idee of dit komt omdat ik het geluisterd heb maar ik heb ervan genoten. Dat had ik met de vorige minder. Het is voorgelezen door Sander de Heer. 

111: Slavenhaler - Rob Ruggenberg ****

Een indrukwekkend verhaal gebasseerd op ware gebeurtenissen. Ik heb het geluisterd het is voorgelezen door Ad Knippels een stem die goed bij dit verhaal past. Eigenlijk heel erg dat het soms op een fantasy boek leek, terwijl het echt gebeurd zou kunnen zijn. Belangrijk dat zulke verhalen verteld blijven worden. 

112: De donor - Claire Macintosh

Lees je binnenkort meer over in het thrillercafé 

Begin van de week dacht ik het gaat het hem niet worden deze week met lezen. Ondanks dat Verloren vrouw me erg boeide schoot het lezen niet op. Ik was telkens druk met andere dingen en ik pakte liever een luisterboek. Even gepeild bij de andere leden van het thrillercafé of hun dat ook wel eens hadden en gelukkig bekenden ze het ook wel eens te hebben. Maar ik kom weer op dreef en ja Kees jij hebt gelijk, uiteindelijk heb ik meer gelezen dan verwacht. 5 boeken al waren het geen hele dikke. 

Heb jij dat ook weleens dat lezen niet opschiet terwijl het boek dat je leest wel goed is?



Reacties op: Leesbeleving 2020: week 29

Gerelateerd