Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2023: boek 131 t/m 140

op 29 september 2023 door

Oh, oh, oh wat vliegt de tijd. Op 5 augustus heb ik de laatste post geplaatst en ineens ben ik 40 boeken verder, ik dacht dit kan toch niet, maar ja, het is echt waar. Ik ga geen uitgebreide beschrijving van alle boeken geven, maar probeer in een paar zinnen iets te zeggen over het boek. 

Boek 131: Perfecte prooi - Helen Fields ****

Spannende thriller, niet weg te leggen en het tweede deel van de serie over Luc Callanach en Ava Turner. Erg knap hoe Fields alle lijntjes weet samen te brengen. Een aanrader maar het is niet voor tere zieltjes

Boek 132: Trauma - Charles den Tex ****

Het verhaal steekt goed in elkaar. Het tweede deel over de John Antink. Gelezen met de Ladies of crime. De meningen waren een beetje verdeeld over het boek. 

Boek 133: De gulheid van het land - John Seymour ****

Een heerlijk boek over een gezin dat zelfvoorzienend wil zijn. Alle ups and downs worden omschreven. Het is zestig jaar geleden geschreven maar nog steeds zeer actueel. Er zit veel humor en zelfspot in, heerlijk om te lezen.

Boek 134: Het geheim van wifi -Angelique van Dam ****

Leuk jeugdboek, het spannend, actueel en leest prettig weg. 

Boek 135: Het kabouterboek - Loes Riphagen ****

Lastig om dit boek te beoordelen. Dit komt natuurlijk omdat er maar 1 kabouterboek is en dat is het boek van Rien Poortvliet. Toch is dit ook een leuk boek geschreven voor kinderen. 

Boek 136: Zomerzussen - Monica Peetz ***

Het verhaal kabbelde een beetje, op het einde werd het spannend. 

Boek 137: De slachters - Ruth Gilligan ****

Recensie van Jeanet over De Slachters (hebban.nl) Mijn korte mening over het boek

Boek 138: Vleugje salie & korreltje zout - Amelie Storms ****

Leuk kort verhaal, en extra leuk om als herboriste een verhaal over een kruidenvrouwtje te lezen. 

Boek 139: Dromen in Bretagne - Marcella Kleine ***

Wederom een kort verhaal. Leest makkelijk weg, maar op het einde bleef ik nog wel met wat vragen achter. 

Boek 140:  Huize Volverde - Monique van Roosmalen ***

Een leuk verhaal over bewoners van een verzorgingstehuis. Toch heeft het mij niet kunnen overtuigen ook al had ik af en toe een lach op mijn gezicht. 

Als je het boek wilt lezen wat op mij de meeste indruk heeft gemaakt dan is dat De slachters. 

Ik dacht eerst ik ga van 40 boeken de omschrijving geven, maar heb me bedacht en ga deze tien nu gelijk online zetten. Ik probeer de andere zo snel mogelijk in een blog te plaatsen. 

We zitten al bijna in oktober, het is zo cliché maar de tijd vliegt echt voorbij. Binnenkort even op een rijtje zetten of ik alle challenges ga halen wat ik in de planning had. De Hebbanchallenge is geen probleem ik zit op 172 boeken en deze had ik ingesteld op 175 boeken, dat gaat wel lukken dus. Ook de categoriën moet lukken. Maar of mijn eigen challenge 12 dikke pillen in 2023 gaat lukken is nog de vraag. Net als de 25 boeken die voor 2023 in mijn bezit waren challenge, is nog spannend of ik die ga halen.   

Ga jij je challenge(s) halen of wordt het nog een echte uitdaging? 

 



Reacties op: Leesbeleving 2023: boek 131 t/m 140

Gerelateerd