Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2023: Boek 151 t/m 170

op 04 december 2023 door

De achterstand met verwerken nog steeds niet ingehaald. Dit is echt een verbeterpunt voor volgend jaar. Vandaar dat ik nu zeer beknopt twintig boeken bespreek. 

De twintig zijn:

Boek 151: De boekwinkel aan het eind van de wereld - Ruth Shaw ****

Dit boek heb ik geluisterd en er een blog over geschreven op de Luisterboekhoek, je kan het hier lezen. Ik had trouwenseen grote stoere vrouw verwacht, maar toen ik foto's van haar zag, kon ik het bijna niet geloven, ze oogt zo tenlinkger. Maar het lijkt me een fantische vrouw.

Boek 152: De sprong op Normandië - Anke Manschot *****

Dit is een beetje een apart verhaal. Er werd via Insta een vraag gesteld wie dit boek samen wilden lezen. Chantal gaf mij een tag en we werden uitgekozen. Het vreemde was alleen dat we 1 boek samen kregen, nu woont de een in oost en de ander is west, dus een beetje lastig. Maar Chantal heeft het inmiddels ook gelezen en het ook beoordeeld met 5 sterren. Er volgt nog een kort verslag en meer info over dit boek. 

Boek 153: Vrouwenmantel - Anita Kok ***

Dit boek had ik bij de auteur gekocht op de Deventerboekenmarkt. Ik had er veel goeds over gehoord, maar misschien was het beter als dit niet zo was. Er stonden erg veel schrijffouten in, nu ben ik zelf ook geen schrijfwonder maar ik vond het echt ergerlijk. Het verhaal was op zich leuk bedacht maar de spanning bleef lang uit en er gebeurden dingen waarbij ik vraagtekens had. 

Boek 154: De orka award - Kenneth Blanchard ***

Dit boekje heb ik geluisterd. Mijn vader vroeg of ik het kende en dat was dus niet zo. Het gaat om het positief benaderen van allerlei situaties in zowel privé situaties als op het werk. Ik ken een soort gelijke methode. Het was leuk om naar te luisteren maar geen spectaculaire nieuwe methode. Erg amerikaans ook.

Boek 155: Rozen met liefde - Linda Jansma ***

Met dit verhaal bewijst Linda Jansma dat ze ook feelgood kan schrijen en niet alleen maar thrillers. Het las vlot en snel en was een leuk origineel verhaal. 

Boek 156: Porselein - Bettina Drion ****

Wederom een erg goede roman van Bettina Drion. Over de impact op een familie als er iemand fout was in de oorlog. Dat dit zo'n grote stempel drukt op de vele generaties erna heb ik me nooit beseft. Het is goed dat dit verhaal geschreven is en hopelijk dat er meer mensen hierdoor zich open durven te stellen. 

Boek 157: Shampoo - Bert Moerman ***

Dit verhaal heb ik geluisterd en vond het matig. Ik kreeg geen band met de personages. De opzet van het verhaal is wel goed, maar in dit geval voor mij helaas.

Boek 158: De moord op Mr. Jacques Wijsman - Liz Luyben ****

Leuke combinatie van non-fictie en fictie, ik mocht het boek lezen in ruil voor een recensie die je hier kan lezen.

Boek 159: Slipperdagen en zomerjurken - diverse auteurs ***

Het lastigste met verhalenbundels van verschillende auteurs is dat je de ene meer aanspreekt dan de andere maar je wel het hele boek moet beoordelen. Leuk dat auteurs zich bundelen om tot deze verhalenbundel te komen. 

Boek 160: De reus van Amsterdam - Tanya Commandeur ****

Dit boek heb ik geluisterd en vond het erg goed. Ik leefde erg met de personages mee en het verhaal bleef me lang bij. Het gaat over een hele lange man rond 1918. Hij was natuurlijk een persoon waar iedereen naar op keek. (hahaha, letterlijk en figuurlijk). Het verhaal werd fijn voorgelezen door Louis vaa Beek.

Boek 161: Juice - Heleen van Royen ****

Ik was best onder de indruk van dit boek. Het is natuurlijk een roman maar wat de consequenties zijn als je kwaad over iemand spreekt zijn niet te overzien. Ik als lezer bedacht me ook, wat heb ik eraan om te weten dat Pietje en Marie uit elkaar zijn, en ik moet zeggen dat ik dit soort dingen niet meer lees. Ik mocht bij het retaildiner zijn van dit boek en dit was natuurlijk erg leuk. Heleen is een erg leuke vrouw, ik had echt een verkeerd beeld van haar en dat heeft me ook tot denken gezet. Bijzonder wat een boek teweeg kan brengen.  

Boek 162: Wat de hulp weet - Freida McFadden ****

Ik vond het weer een erg leuk boek, de situaties zijn goed voor te stellen. Het is het tweede deel. Ik hoop wel dat Freida een derde deel in een ander sausje gooit anders wordt het teveel hetzelfde. 

Boek 163: Tijgerlelie - Marion Pauw ***

Ik vond het te lang duren en een beetje te ongeloofwaardig. Wel kan Marion goed schrijven, maar ik vond Vogeleiland veel beter dan deze. 

Boek 163: Mot en de metaalvissers - Sanne Rooseboom ****

Een verhaal dat ik gelezen heb voor de Grote Vriendelijke 100 en ik heb ervan genoten. Een mooi verhaal waarbij je je ook echt even in een andere wereld waant, letterlijk in een boek duikt, de slogan van Hebban.

Boek 164: De lijst - Marelle Boersma ****

Hier kan je mijn recensie lezen. 

Boek 165: Als je wint - Gaby Rasters ***

Het verhaal leest vlot en is in een prettige schrijfstijl geschreven. Toch pakte het me niet. Misschien omdat de hoofdpersonage Tess te goed wilde zijn en af en toe haar zin doordrijven. Ik weet het niet precies wat het was. Maar dat ze goed schrijft is zeker alleen was dit verhaal het niet helemaal voor mij. 

Boek 166: De man met duizend gezichten - Lex Nooteboom ****

Een goed geschreven verhaal, het zat zeker goed in elkaar. Het was fijner geweest als er iets duidelijker bovenstond om welk personage het ging, maar als je even verder las werd dit ook wel snel duidelijk. Het is zeer zeker een bijzonder en origineel boek. Gelezen met een aantal Hebbanista's. link

Boek 167: Swipe - Patricia Mollenhauer ***

Dit boek kwam ik veel tegen op Insta en dat wekte mijn nieuwsgierigheid. Echter was het niet helemaal wat ik ervan verwacht had. Maar ik ben wel blij dat ik het gelezen heb, want nu weet ik wel hoe het geschreven is en kan ik het uit mijn hoofd zetten. 

Boek 168: Struikmeisje - Tineke Honingh ****

Dit boek heb ik geluisterd en via deze link kan je lezen wat ik ervan vond. 

Boek 169: Hotel Bonbien - Enne Koers ***

Dit boek heb ik gelezen voor de kinderboekenweek: Bij mij thuis. Dit verhaal speelt zich af in een hotel zoals de titel al doet vermoeden. Het is wel een leuk verhaal.

Boek 170: Handtekening van het kwaad - Chris Carter ****

Het eerste deel van Robert Hunter, ik had al zoveel over deze auteur gehoord dat ik er ook iets van wilde lezen en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Echt genoten van het verhaal. Ik kon niet meer stoppen en moest weten hoe het in elkaar zat. Chris heeft een zeer prettige schrijfstijl en ik ga zeker ook de andere delen lezen.

Je ziet dat ik zeer divers gelezen en geluisterd heb. Dat blijft voor mij het beste werken. Éen vijf sterren boek en de rest drie en vier sterren een prima score dus. 

Zit hier een boek tussen die jij ook gelezen hebt?



Reacties op: Leesbeleving 2023: Boek 151 t/m 170

Gerelateerd