Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesbeleving 2023: Boek 141 t/m 150

op 23 oktober 2023 door

Ik ga niet teveel kletsen maar wil proberen zo snel mogelijk alles bij te werken om up to date te zijn. Inmiddels zijn we alweer bijna aan het einde van oktober de tijd vliegt. De herfst is ingezet met af en toe een mooie zonnige dag. Ik mis nog de echte herfstdagen met veel wind en slagregens die tegen de ramen slaan, wie weet komen die nog.

Hier komen de volgende tien boeken:

Boek 141: De tijdontkenner - Ilse Ceulemans ***

Dit boek stond op de shortlist van de Hebban debuutprijs en omdat ik de andere vier ook gelezen had, wilde ik deze ook graag lezen. Het duurde even voor ik door had wat de bedoeling van het  boek was. Langzaam kom je erachter wat er precies aan de hand is. 

Boek 142: Ontmoet me op het strand - Aniek Hofman ***

Er waren geen verrassingen in het boek, dat was jammer. Een leuk verhaal dat zich in Zeeland afspeelt en waar dieren een grote rol spelen.

Boek 143: Bij twijfel, altijd noord - Sien Volders ***

Nadat ik het boek geluisterd had en eigenlijk niet begreep wat ik nu gelezen had, ben ik het boekje gaan lezen. Toen vond ik het mooi en sober verhaal. 

Boek 144: Een jongen met de naam kerstmis - Matt Haig ***

Dit boek kreeg zulke goede recensies, dat maakte me nieuwsgierig. Ik ben iets minder enthousiast, maar het was wel een leuk boek om te lezen. 

Boek 145: Vuurduivel - Nathalie Pagie ****

Normaal ben ik niet zo van verhalen die zie in de toekomst afspelen, maar deze kon ik niet wegleggen. Dit verhaal zit goed in elkaar en is goed onderbouwd. Cody Cox, de Vuurduivel,  heeft ernstige branden veroorzaakt en was daarna van de aardbodem verdwenen. Opnieuw onstaan er branden en zijn naam duikt op. Er was een constante spanningsboog, door de privé omstandighedenen natuurlijk ook door de acties van het team.  

Boek 146: Bella Elia Linda Babel ****

Meegedaan met de Verhalenfabriek om elke week een kort verhaal te kiezen. Dit was de eerste in de rij. Twee vriendinnen starten een kattenopvang op Kreta. Een leuk verhaal. Je leeft voornamelijk mee met Julia. De twee vriendinnen zijn totaal verschillend en dat maakt het leuk. Ook leer je Andreas en zijn familie goed kennen. De katten hebben een mooie rol in het verhaal. 

Boek 147: Ik kan je redden - Sofie Delporte ****

Een top thrillerdebuut. Ik zat meteen in het verhaal en het leest lekker vlot. Dit was het eerste deel en ik kijk al uit naar het tweede waarbij je nog meer te weten komt over Olivia, een nogal op zichzelf staande inspecteur. 

Boek 148: Een vlucht naar jou - Madelein Kerseboom ***

Een echte feelgood. Het eerste deel van de serie: vlucht. Voor mij was dit deel te voorspelbaar er zat geen verrassingselement in, een leuk verhaal maar geen uitschieter. 

Boek 149: Durven dromen - Sarah Simmelink ***

Ook dit is een kort verhaal uitgebracht door de Verhalenfabriek. Het las leuk en makkelijk weg en het speelt zich op Curacao af. Dat is een keer iets anders. Leuk kort verhaal.

Boek 150: Het zoutpad - Raynor Winn ***

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar dit boek viel me erg tegen. Ik dacht een aantal keer, dit heb ik toch al gelezen... Maar bleek de tent op een andere plek opgezet te worden onder dezelfde omstandigheden. Ook miste ik de emotie in het verhaal. Ik heb uiteraard respect voor ze, maar leefde niet met ze mee. Vond het soms langdradig en veel van hetzelfde. 

Deze set van 10 hebben veel drie sterren gekregen geen uitschieters dus. Ik heb echt genoten van het debuut van Sofie Delporte en ook van Vuurduivel van Nathalie Pagie. 

Inmiddels heb ik 192 boeken gelezen en ga ze zo snel mogelijk verwerken zoals gezegd. Dus tot snel. 



Reacties op: Leesbeleving 2023: Boek 141 t/m 150

Gerelateerd