Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Als verdriet op bezoek komt

op 28 november 2018 door

"Soms staat verdriet onverwacht voor je deur." Laat je het binnen, of beter niet? Met het boek Als verdriet op bezoek komt laat Eva Eland jonge kinderen kennis maken met een van de vier basisemoties: verdriet. Nieuwsgierig naar dit bijzondere boek? Lees dan snel verder.

Door Annemieke de Jong

Als verdriet op bezoek komt

Het boek vertelt het verhaal van een klein kind, bij wie 'Verdriet' zomaar ineens voor de deur staat. Het kind weet niet zo goed wat hij er mee moet. Binnen laten? Of juist niet? Verstoppen? Of de hele dag met zich meenemen? Wat is dat toch eigenlijk lastig, als 'Verdriet' op bezoek komt...

3d154b15e61bbb76752a6093fa1f71f0.jpg

Het boek bestaat uit korte, duidelijke zinnen. Waarmee Eland goed afstemt op de jonge lezers waarvoor dit boek bedoeld is. De relatief simpel getekende illustraties, met zachte tinten (bruin, mintgroen en zacht rood) vormen een ware meerwaarde voor het verhaal. Ze maken het verhaal af en compleet!

Eva Eland

De Nederlandse Eva Eland studeerde in 2008 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Daarna vertrok ze naar Engeland, waar ze een opleiding volgde tot kinderboekenillustrator. Ze is er van overtuigd dat illustraties en een verhaal een geheel kunnen vormen. Iets wat ook duidelijk terug te zien is in Als verdriet op bezoek komt.

Conclusie

Beoordeling: ****

3869797ca6a1722ff1f1fc6803441c2c.jpg

Op een relatief simpele manier laat Eva Eland de lezer kennis maken met een belangrijke emotie. Het boek is op een bijna perfecte wijze afgestemd op de jonge lezer (peuters en kleuters), zowel qua tekstformaat en begrijpelijkheid als ook qua illustraties. Het creëert de ruimte om over de emotie verdriet te praten, zonder dat het een zwaar of niet begrijpelijk verhaal wordt. 

Hebben jullie Als verdriet op bezoek komt al gelezen? Laat ons weten wat je ervan vindt.



Reacties op: Als verdriet op bezoek komt

Meer informatie

Gerelateerd

Over