Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Echt crimineel

op 30 augustus 2019 door

Milly en Charlie trekken met een afvaardiging van het Rabauw naar CrimiCon. Dit jaar wordt dat echter georganiseerd op het Kruimeling, de meest beruchte school voor criminelen in de dop. Het duo moet zien te voorkomen dat Git Mansveld te grazen wordt genomen en hun school te kijk wordt gezet.

Door Katy

In dit derde deel van Gangsterschool zijn zowat alle vertrouwde personages terug, maar worden er ook nieuwe geïntroduceerd. Zo ontmoeten Milly en Charlie bijvoorbeeld Trickery Hak, een meisje waarvan ze sterk betwijfelen of ze wel te vertrouwen is. Grompie maakt kennis met Streep, een moordzuchtig soort schaap. En meneer Borgia toont zich verrassend moedig in de strijd tegen schoolhoofd Belzebub.

De Piramide van Verderf speelt zich op ander terrein af dan de vorige delen en deze insteek maakt het interessant. Waar de Rabauwers in de andere boeken af moesten rekenen met complotten binnen hun eigen school, gaan ze nu naar het gevaar toe. Ze weten immers op voorhand dat het Kruimeling er alles aan zal doen om het Rabauw ten val te brengen. 

Kate Wiseman heeft een erg leuk concept uitgewerkt en het programma van de criminele conventie zorgt voor wat amusement. Niet alle opdrachten zijn echter even helder omschreven, waardoor het niet altijd gemakkelijk is om voor de geest te halen wat Milly en Charlie aan het doen zijn. Toch valt er meer dan genoeg te beleven, zoals een workshop creatieve criminaliteit, crymnastiek en na het lezen van het verhaal zijn olijven op een pizza voor altijd verdacht. Bovendien is het taalgebruik niet al te moeilijk en zijn de hoofdstukken vrij kort, waardoor het prettig leest. 

De Piramide van Verderf is een fijne aanvulling op de reeks. Het is vertrouwd en tegelijkertijd een beetje verrassend. Milly en Charlie blijven een misdadig tof duo om over te lezen dat ondanks hun neiging naar 'betrouwbaarheid' toch steeds de eer van de school weet te redden. Juffrouw Geselkat werd wat gemist in deze plot, maar dat wordt vast nog goed gemaakt. De cliffhanger op het einde belooft alvast een spannende start van het volgende deel. 

Eindoordeel: 4 sterren



Reacties op: Echt crimineel

Meer informatie

Gerelateerd

Over