Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wie schreef haar tiende paardenboek? lees hier om welke auteur het gaat.

op 29 oktober 2018 door

Paardenboeken. Je komt ze geregeld tegen voor kinderen.  Waarom is dit dier nou zo populair in verhalen? Yvonne Kroonenberg schrijft jeugdboeken met paarden in de hoofdrol. Een pony voor jou en mij is alweer haar tiende boek! Tijd om hier eens meer aandacht aan te besteden.

Geschreven door Antoinette

Wie is Yvonne Kroonenberg?

Yvonne heeft een grote liefde voor paarden in haar jeugdboeken. Tot nu toe spelen paarden altijd een (hoofd)rol in het verhaal. Naast het schrijven van kinderboeken, schrijft zo ook non-fictie boeken voor volwassenen en is ze een voorvechtser van het feminisme. Voordat ze boeken begon te schrijven, heeft ze vijf jaar als psychotherapeute gewerkt. Daarna heeft ze een tijd columns geschreven voor diverse Nederlandse kranten en tijdschriften. 

Serieboeken

In de loop der tijd heeft Kroonenberg twee series geschreven. In de serie Sophie zijn drie titels verschenen: Mijn pony, mijn pony, De zomer met mijn pony  en Voor altijd mijn pony. In de andere serie die Yvonne Kroonenberg schreef, speelt Rosa de hoofdrol. Rosa`s verzorgingspony, Rosa's Ponyvrienden en Rosa`s droompony.

Naast de series waar Sophie en Rosa de hoofdrol spelen, zijn er ook nog vier stand alones verschenen. Alles voor de liefste pony, Een echte ponyvriendin,Een pony om van te houden en recent verscheen Een pony voor jou en mij.

Een pony voor jou en mij

Een pony voor jou en mij is dus het tiende paardenboek van Yvonne Kroonenberg. Een goede reden om deze eens onder de loep te nemen. Een standalone over Nina en Marieke. Twee stiefzusjes, die ook nog eens bijna tegelijk jarig zijnZe zien elkaar niet als zusjes, maar moeten wel veel delen. Waaronder hun slaapkamer

Nina's vader en Mariekes moeder hebben samen nog een tweeling gekregen en die vragen de nodige aandacht. Nina`s moeder is gestorven en Mariekes vader heeft een andere vriendin. Zowel Nina als Marieke zijn dol op paarden en Marieke heeft zelfs haar eigen paard, Arcadi. Ze verzorgen hem samen en soms mag Nina op hem rijden in de manege. Het feit blijft: Arcadi is van Marieke.

Als het jaarlijkse paardenkamp voor de deur staat, willen Marieke en Nina er graag heen, alleen heeft Nina geen eigen paard. Daarnaast vinden ze het thuis te duur om de meiden naar het kamp te laten gaan. Hun broertjes gaan namelijk ook al op kamp. Hoe kunnen ze het regelen dat ze toch wel meemogen? Dan vraagt de manege of Nina als hulp mee wil. Marieke`s vader wil haar kamp betalen. Zo kunnen Marieke en Nina toch allebei mee. De twijfel slaat toe bij Nina. Ze is maar een hulpje, is dit echt wel zo leuk?  Als er op het kamp wat gebeurt, hebben de meiden elkaar meer nodig dan dat ze van te voren ooit hadden kunnen bedenken.

Thema's

Naast paarden,speelt er natuurlijk meer af in het verhaal. In Een pony voor jou en mij speelt vriendschap een grote rol. Zo hebben ze beiden hun eigen vriendinnen, maar zien ze Arcadi, het paard, ook als vriend. Naast vriendschap spelen de thema's: gescheiden ouders, verantwoordelijkheid, onzekerheid en vertrouwen een rol in dit boek.

Heb jij al een paarden jeugdboek gelezen van Yvonne Kroonenberg? Zo ja welke? Laat weten wat je van haar boeken vindt. Wij zijn nieuwsgierig naar jullie leeservaring.



Reacties op: Wie schreef haar tiende paardenboek? lees hier om welke auteur het gaat.

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Yvonne Kroonenberg

Yvonne Kroonenberg

Yvonne Kroonenberg werd in 1981 uitgenodigd om een lievelita-rubriek te vullen v...