Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ik zag twee beren woordjes leren

op 17 augustus 2020 door

In de wereld is zo vreselijk veel te zien! Dat ontdekken ook Kleintje Beer en Buurbeertje. Maar wat is dat toch allemaal? Samen gaan ze op verkenning in dit kijkplaten-boek, boordevol met eerste woordjes!

Tekst en foto door Annemieke de Jong

Harmen van Straaten

Schrijver en illustrator Harmen van Straaten heeft ruim 400 boeken geillustreerd en 50 boeken geschreven voor alle leeftijden. Met zijn verschillende boeken bereikt hij een grote doelgroep - van de allerkleinsten tot en met de jeugd - voor iedereen is er iets. 

En dat terwijl Van Straaten als kind dacht dat tekenen 'stom' was. Naast zijn werk als jurist ging hij kinderboeken illustreren en dat bleek een succes. Inmiddels werkt hij voor verschillende uitgeverijen in binnen en buitenland en zijn zijn boeken in meerdere talen uitgebracht.

Met Ik zag twee beren woordjes leren richt Van Straaten zich, wederom, op onze allerkleinste boekenliefhebbers!

Ik zag twee beren woordjes leren

Het Kleine Beertje heeft vanalles te ontdekken. In het boek Ik zag twee beren woordjes leren nodigt het beertje jonge boekenliefhebbers uit in zijn wereld. Het boek kenmerkt zich door prachtige illustraties - geheel in de stijl die je bij een boek van Van Straaten zou verwachten. Het beertje is niet alleen in en rondom zijn huis, maar gaat onder andere ook naar de markt, het strand en de kinderboerderij. Hierdoor zijn er voor het beertje heel wat woordjes bij te leren.

De woorden staan met duidelijke tekeningen langs de plaat. In bijvoorbeeld de keuken gaat het om zowel alledaagse woorden zoals lepel, mes en vork. Maar ook om veel minder alledaagse worden zoals een fonduepan of een afdruiprek. Hierdoor is het boek zowel aantrekkelijk en leerzaam voor kinderen die net beginnen met praten, als kinderen die al een eind op weg zijn.

Een extra toevoeging is de zoekfunctie die het boek met zich meebrengt. Want al die plaatjes met woorden, waar zijn die eigenlijk terug te vinden op de verschillende kijkplaten?

Eindoordeel

b10c04018732ee620c96a81b2879c081.jpg

Ik zag twee beren woordjes leren is direct te linken aan Van Straaten dankzij zijn geheel eigen tekenstijl. De kleurrijke kijkplaten zorgen er voor dat er veel te zien is en zijn erg aantrekkelijk!

Daarbij komt dat de vormgeving met de relatief grote en lekker stevige pagina's erg praktisch is en het boek uitermate geschikt maakt voor de allerkleinste boekenliefhebbers. 

Het ideale boek om samen met je kindje door te bladeren en te bekijken. Bijkomend effect is natuurlijk dat er voor je kindje heel wat te leren is!

Bovendien bleek het een boek met een zeer grote aantrekkingskracht voor de allerkleinste. Een boek dat ook zeker niet snel zal vervelen! 

Het boek krijgt van mij ****.

Kennen jullie de boeken van Harmen van Staaten? Welke is jullie favoriet? Of hebben jullie wellicht nog een tip voor een ander boek boordevol woordjes?



Reacties op: Ik zag twee beren woordjes leren

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Harmen van Straaten

Harmen van Straaten

Harmen van Straaten is schrijver en illustrator. In 1987 illustreerde hij zijn e...