Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een orkaan boven Amsterdam, Help!

op 04 december 2018 door

Het zal maar in het echt gebeuren: een orkaan boven Amsterdam! Wat zou jij doen? Kalle besluit eropuit te gaan! Stoer of juist gevaarlijk?

Geschreven door Antoinette

De Kalle serie

Kalle & het monster van Noord is het vierde deel in de Kalle serie. Eerder verschenen in deze stoere serie de titels Kalle & het varkenschotel, Kalle & de killercactus en Kalle & het oerwoudgoud. De boeken kunnen los van elkaar gelezen worden, maar er komen wel personages in het vierde deel terug die in de vorige delen voorgesteld zijn.

Het vierde deel begint direct met de orkaan, je wordt letterlijk het verhaal ingeblazen! Stoere Kalle is geen rustige personage. De voorgaande drie delen heb ik niet gelezen, maar dit vierde deel voelde letterlijk aan als een storm. 

f49656469f94268783f91f5dbd4ad0c5.jpg

Wat gebeurt er toch allemaal in Amsterdam?

Kalle is met zijn klas een paar dagen geleden naar het scheepvaartmuseum geweest. Denzel en Kalle moeten er samen een opdracht uitvoeren, maar Denzel zorgt ervoor dat hij niks hoeft te doen. In het museum raakt Kalle de route kwijt van de opdracht. Opeens staat hij oog in oog met een oude tekening van het IJ, met daarop een eeuwenoud tweekoppig monster van 12 meter! De juf stelt hem gerust. De tekening is van lang geleden en het monster bestaat echt niet. Maar heeft de juf wel gelijk?

Tijdens de orkaan besluit de stoere Kalle alle weerswaarschuwingen in de wind te slaan en niet binnen te blijven. Dit is echt een bijzondere natuurfenoneem! Juist nu komt hij de vervelende, beterwetende Denzel tegen, waarmee hij samen in een avontuur belandt. Wordt de orkaan veroorzaakt door de eeuwenoude tweekoppig monster of is er iets anders de oorzaak van dit bijzondere natuurgeweld?


f8247f3aa33b1192baa028a5f3e96165.jpg

Doelgroep

De Kalle serie wordt aanbevolen vanaf circa negen jaar. Het is een echt jongensboek met spannende avonturen. Er staan aardig wat moeilijke woorden in voor de jongere lezers, zoals camouflage, neurochirurg, tierelier en galactische ruimteorkaan. De illustraties zijn grof getekend en passen goed bij het verhaal.

Wie op zoek is naar een spannende serie, is Kalle een aanrader. Naast de vele fantasieën, komen er hedendaagse gebeurtenissen voor. Kinderen die Amsterdam kennen, zullen de genoemde plekken en gebouwen herkennen.

Hebben jullie al een boek uit de Kalle serie gelezen?



Reacties op: Een orkaan boven Amsterdam, Help!

Meer informatie

Gerelateerd

Over