Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marianne Busser & Ron Schröder

op 15 augustus 2018 door

Het schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder is niet meer weg te denken uit de collectie van de gemiddelde kinderboekenliefhebber. Al ruim 30 jaar samen, zijn ze elke dag druk met het schrijven van versjes, verhaaltjes en liedjes. Hetgeen geresulteerd heeft in ruim 400 leuke, grappige en gezellige kinderboeken. 

Door Annemieke de Jong

De Drollendraaier

Op zoek naar leuke, originele dierenversjes over niet alledaagse dieren? In De Drollendraaier vind je versjes over niet alledaagse dieren zoals een mandril en de goudhaas. De grappige teksten (met een leerzaam accent) en de prachtige illustraties van Ivan en Ilia zorgen er voor dat je je vol enthousiasme tussen de dieren waant tijdens het lezen van de versjes. 

Neem vast een voorproefje op De Drollendraaier met het liedje: 'Applaus voor onze drollendraaier!'

Nieuwsgierig geworden, tot eind oktober 2018 kan je op de pagina van Marianne Busser en Ron Schröder meedoen met een kleurwedstrijd  waarmee je kans maakt op een exemplaar van De Drollendraaier.

Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden

Busser & Schröder nemen vast een voorproefje op de Kinderboekenweek met het thema vriendschap. De vriendschap in hun derde boek over ´Opa en Oma Oelewapper´ zijn wel heel speciaal, ze zijn geheim. Wanneer Opa en Oma de loterij winnen, besluiten ze - samen met Joep en Jetje - hun vrienden te hulp te schieten. Van de vader van Benno wiens gereedschap is gestolen, tot de vader Eline die zijn baan kwijt is geraakt en tante Toedeledokie die gedwongen wordt te verhuizen. Op een slimme en grappige manier slagen Opa en Oma Oelewapper er in om al hun vrienden te helpen in Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden.

Versjes voor het slapengaan

Met Versjes voor het slapengaan bieden Busser & Schröder voorleesversjes die uitermate geschikt zijn als verhaaltje voor het slapen gaan, voor kleinere kinderen. Elfje-elfje gaat de dieren af, om ze een verhaaltje voor te lezen voor het slapen gaan. Wanneer ze overal langs is gegaan, is het de hoogste tijd om zelf haar oogjes dicht te doen.

Welterusten Elfje-elfje, weet je dat ik van je hou. Welterusten Elfje-elfje, slaap maar gauw.

De lengte van de verhaaltjes past goed bij de beoogde leeftijdsgroep (kinderen van ca. 3 jaar). Bovendien zit er ook hier een les in sommige van de versjes, bijvoorbeeld in de vorm van de dagen van de week of kleuren. 

Dit zijn slechts enkele van de vele boeken van het schrijversduo Busser & Schröder. Op hun website kun je tal van liedjes, filmpjes en kleurplaten vinden bij deze boeken. Welk boek is jullie favoriet? 



Reacties op: Marianne Busser & Ron Schröder

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Marianne Busser

Marianne Busser

Marianne Busser vormt samen met haar man Ron Schröder een bekend schrijvers...

Ron Schröder

Ron Schröder

Ron Schröder vormt samen met zijn vrouw Marianne Busser een bekend sch...