Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Minichallenge deel 3: Botje & Co

op 25 juni 2018 door

Wat hebben Botje, Bibi en Midas weer een spannend avontuur beleefd in het tweede boek: Botje en De zeven schroefjes. Gelukkig hoeven we niet te wachten op het volgende deel en kunnen we gelijk verder met het meest recente boek over Botje van schrijfster Janneke Schotveld. We starten vandaag met Botje & Co. Lees jij dit keer ook (weer) mee? Tjippie!! Dat vinden we leuk. 

Appie doet mee aan een robotwedstrijd. De beste robot van Europa wordt in productie genomen zodat straks iedereen de robot kan kopen. Deze belangrijke wedstrijd vindt plaats in de hoofdstad van Frankrijk: Parijs! Bibi en Midas mogen met Appie mee om op Botje te passen. Maar inmiddels kennen we Botje een beetje en weten we dat ze erg eigenwijs is. Het is een hele klus voor de vrienden om Botje in toom te houden. In de stad van de liefde lijkt Botje een nog sterkere eigen wil te hebben, helemaal als ze de andere robotkandidaten ziet. Krijg nou roest! Wat is er met Botje aan de hand? Als dat maar goed afloopt...

Deel je leeservaringen

Heb je het boek uit? Of heb je iets heel leuks meegemaakt tijdens het samenlezen? Mooi! Deel dit dan onder dit artikel. Net zoals bij deel één en twee zijn we op zoek naar mooie, leuke, ontroerende, maar soms ook minder leuke leeservaringen. We willen heel graag weten wat jij van de boeken vond, dus aarzel niet om een reactie achter te laten.

Leesclubvragen

Om je een klein beetje op weg te helpen bij het samenlezen hebben wij een paar leesclubvragen opgesteld. Uiteraard is eigen inbreng volkomen welkom!

  • Vooraf: waar denk jij dat Botje & Co over zal gaan?
  • Wat vond je van dit boek? Vond je het beter of minder goed dan de eerste twee delen? Waarom?
  • Natuurlijk is Botje ook jouw favoriete robot, maar welke andere robot uit het boek zou je graag in huis nemen? En waarom?
  • Welk stukje uit het boek is jou het meest bijgebleven?
  • Ben jij weleens in Parijs geweest, herken je dingen uit het verhaal? Heb je op een kaart gekeken hoever Parijs is van jouw woonplaats?
  • Welke typisch Franse dingen ben je tegengekomen in het verhaal?
  • Botje zit vol emoties, helemaal als de andere robots in beeld komen. Wat vindt Botje van Willem als ze hem net heeft ontmoet? En van Cocobodeaudulaire? Hoe weet je dat?
  • Botje verklapt altijd hoe ze zich voelt door haar lampjes. Branden ze oranje dan is ze bang of boos, branden de lampjes rood dan is ze echt woest of heel erg bang. Zou jij het handig vinden als je lampjes had zodat anderen konden zien hoe jij je voelt? Waarom wel of niet?
  • Hoe zou jouw robot eruit zien als jij hem zou uitvinden?
  • Bedenk, teken of knutsel een robot. Bijvoorbeeld volgens deze instructies. 


Reacties op: Minichallenge deel 3: Botje & Co

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld werkte jarenlang als juf in het basisonderwijs. In 2007 begon ...

Annet Schaap

Annet Schaap

Met Lampje debuteert Annet Schaap (1965) als schrijver. De succesvolle illustrat...