Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Morgen ga ik echt, zei Moemf

op 08 september 2018 door

Schrijfster Annette Herzog groeide op in Duitsland. Ze is tolk en vertaler Duits, Engels en Deens. Sinds 2000 is ze fulltime kinderboekenschrijfster. In januari stal ze ons hart met het prachtige personage Moemf in het boek Moemf heeft een vriend, wat je dankzij Clublid Evy al kon leren kennen. Wie bekend is met illustrators duo Ingrid & Dieter Schubert zal de prachtige kleurrijke stijl in het prentenboek meteen herkennen. Afgelopen juli verscheen Moemf zijn tweede avontuur bij uitgever Lemniscaat. Met Morgen ga ik echt, zei Moemf weet Moemf opnieuw een plaatsje in ons hart te veroveren.

Door Annemieke de Jong

Moemf heeft een vriend

In dit eerste boek met prachtige, vrolijke voorleesverhalen maken we kennis met Moemf en Sneeuwuil. Wanneer Moemf wakker wordt uit zijn winterslaap, wacht er een bijzondere vriend op hem. De jonge Sneeuwuil kan niet wachten om de lente te ontdekken, maar waar blijft die lente toch? Want al die sneeuw, dat hoort toch niet bij de lente. Gelukkig weet Sneeuwuil daar wel raad mee. Samen gaan Moemf en Sneeuwuil op zoek naar de lente. Zo ontstaat een bijzondere vriendschap!

Morgen ga ik echt, zei Moemf

Het verhaal over de bijzondere vriendschap tussen Moemf en Sneeuwuil gaat verder met zeven nieuwe voorleesverhalen. Sneeuwuil is naar het Noorden getrokken en Moemf blijft 'alleen' achter. Hij mist Sneeuwuil vreselijk. Gelukkig zijn daar de andere dieren. Ze proberen Moemf op te vrolijken. Maar dat is best lastig voor Moemf. Wat als Sneeuwuil denkt dat Moemf haar vergeten is? 

Maar Mol komt met een goed idee. Hij stelt voor dat Moemf brieven stuurt naar Sneeuwuil. Moemf schrijft de brieven, maakt een brievenbus en stopt de brieven er in. Maar als blijkt dat de brieven nog altijd in de brievenbus zitten, alle zevenentwintig, ziet Moemf geen andere optie. Hij zal de brieven zelf naar Sneeuwuil brengen. Maar zo'n lange reis maken in je eentje, poeh dat valt niet mee. Elke keer is er iets waardoor Moemf zijn reis uitstelt... Zal hij er in slagen zijn brieven bij Sneeuwuil te bezorgen.

De bijzondere kracht van vriendschap

Opnieuw slaagt Annette Herzog erin op een bijzondere manier het thema vriendschap in haar boek te bespreken. Hoe is dat als je een vriend moet missen? Wat kan je dan doen? En wat nou als je nieuwe vrienden krijgt, mag dat eigenlijk wel? Kun je wel meer dan een vriend hebben? Vragen rondom vriendschap waar kinderen zich zeker mee bezig houden en die op een mooie kinderlijke manier beschreven worden. De prachtige illustraties van Ingrid & Dieter Schubert maken het verhaal helemaal af. Ze zijn bijzonder kleurrijk en daarmee erg aantrekkelijk voor kinderen. 

0bfcc658b91e645c5c3865d8592ef9bf.jpg

De bijzondere kracht van vriendschap wordt op een treffende manier weergegeven. De korte verhalen zorgen ervoor dat het boek uitermate geschikt is voor in de klas, of als voorleesboek bij het naar bed gaan. Met de Kinderboekenweek met het thema 'vriendschap' voor de deur, zijn de twee boeken over Moemf uitermate schikt!

Want zeg nou zelf, wie wil er nou niet genieten van Moemf en zijn bijzondere vrienden! 



Reacties op: Morgen ga ik echt, zei Moemf

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ingrid & Dieter Schubert

Ingrid & Dieter Schubert

De talloze prentenboeken van Ingrid en Dieter Schubert zijn in meer dan twintig ...