Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw leesvoer: augustus!

op 01 augustus 2019 door

Wauw, wat werden we de afgelopen weken getrakteerd op stralend weer. Was dit een uitgelezen kans om niets te doen behalve stilzitten met een boekje op schoot? Je hele kast inmiddels uitgelezen? Maak je dan klaar voor de boeken die in augustus verschijnen. Wat zit er van jouw smaak tussen?

Door Sanne

d953487a8f96f51ada33e5e9989e3ab8.jpgMag ik naast je zitten? - Sarah Weeks en Gita Varadarajan (1 augustus)

Ravi is nogal vol van zichzelf. Op zijn school in India was hij immers de beste leerling, het lievelingetje van de leraren en een voorbeeld voor zijn klasgenoten. Maar al de eerste dag op zijn nieuwe school in Amerika komt hij erachter dat hij zijn ideeën over zichzelf moet herzien…
Joe woont al zijn hele leven in hetzelfde stadje, maar ook zijn schooljaar begint anders dan normaal: zijn vrienden zijn verhuisd en hij moet het alleen zien te redden, terwijl hij sociaal niet de handigste is. Dat zijn moeder in de schoolkantine werkt, helpt ook niet mee.
Ravi en Joe lijken in niks op elkaar – denken ze. Maar ze hebben al snel een gezamenlijke vijand, én een missie: om hun leven weer op de rails te krijgen.

4d65c1cb9bf2c4d2eba9c1079fc239b4.pngDe dag dat ik verdween - Lisa Thompson (6 augustus)

Max komt altijd in de problemen. Hij is een lastpak voor zijn leraren en zus, maar hij heeft ook een zachte kant: hij heeft het leven van zijn hond, Monster, gered en hij gaat dagelijks bij zijn bejaarde buurman langs.
Wanneer Max op een dag rondsnuffelt tussen geheimzinnige voorwerpen in een vitrinekast, verdwijnt hij ineens uit zijn leven: het is alsof hij nooit heeft bestaan. In het begin vindt hij het fijn dat hij vrij is en dat niemand hem meer kent, maar dan krijgt hij heimwee naar zijn familie en vrienden. En als hij nooit was geboren, had hij ook zijn hond niet kunnen redden. Zou het wel goed gaan met Monster?
Max besluit terug te gaan naar zijn vroegere leven, maar zo eenvoudig is dat niet...

24eedbe5e72baf7e6a9fec732847054b.jpgIk leer lezen met Vos en Haas: Uil wil op reis - Sylvia vanden Heede (9 augustus)

uil wil op reis. 
waar gaat hij heen? 
dat weet hij niet. 
hoe lang blijft hij weg? 
dat weet hij ook niet. 
hij ziet wel. 
van haas krijgt hij een boek. 
van vos een zak chips. 
en dan gaat hij op pad!

7ada11fbddba3246d659415c693a48c0.jpgEen brief met vlechtjes - Christian Antonini (12 augustus)

Ieder heeft zijn eigen verhaal, is zijn eigen kleine brief. Maar er is meer. Want als je reist, start je een avontuur dat je verandert en op het moment dat je aankomt, ben je niet meer wie je was toen je vertrok.
Mexico, 1914. Johanna wordt door haar vader op de trein naar Amerika gezet. Niet met een gewoon kaartje, maar verstuurd als brief, met postzegels en al! De reis is lang en barst van de bijzondere ontmoetingen. Want wie houdt er nou niet van brieven, vol van de verhalen en liefde van de afzender? Dan rijdt de trein zó de Mexicaanse revolutie in. Pancho Villa en zijn rebellen nemen de trein over. En dat is het begin van een waanzinnig avontuur.

e3e9b7f6221ac0373d8b818f6ad702f4.jpgStoere sprookjes over avontuurlijke meisjes - Julia Bruce (13 augustus)

Traditiegetrouw zijn de mannen of jongens degenen die de schurk te slim af zijn. Maar passen karaktereigenschappen als verstand, moed en kracht niet ook bij vrouwen? Mogen zij niet ook eens de held van het verhaal zijn? In dit avontuurlijke sprookjesboek, met kleurenillustraties, vind je bekende en minder bekende sprookjes van over de hele wereld, met één ding gemeen: girl power saves the world!

b84b4c7dd3942cede2e9d400b5ceb526.jpgHelp! Mijn oom is een inbreker en dat kostte me bijna het leven - Inge Bergh (15 augustus)

Origineel verhaal dat leest als een trein. Grappig en tegelijkertijd razend spannend. Over een oom met een wel erg vreemde hobby. Vanaf 9 jaar. Een bloedspannend verhaal waarin niets is wat het lijkt. Het zit Floor niet mee. Haar ouders moeten nog een week werken voor ze op vakantie kunnen vertrekken. Dus moet Floor gaan logeren bij haar oom. Oom Mark is een nerd, een rare snuiter en – heeft ze dat goed gehoord? – een inbreker! Floor krijgt het behoorlijk benauwd wanneer oom Mark haar meeneemt naar een verlaten kasteel. Gaat hij daar de boel leegroven? Of heeft hij andere plannen?

3b5cd4c73785d5373bdf0b350f00c14a.jpgGeheim agent oma 2.0: De grote goudroof - Manon Sikkel (19 augustus)

Geheim agent oma is terug! 
Max heeft twee oma’s. Eentje die hem voorleest, verhalen vertelt en kriebeltruien voor hem breit. Zijn andere oma is geheim agent. Zij kan heel goed bommen onschadelijk maken en zich achterstevoren en ondersteboven aan een touw van hoge gebouwen laten zakken. En – niet onbelangrijk – ze heeft een supersonische zelfrijdende auto met verwarmde buitenspiegels en een ingebouwde geldmachine. Er is één ding waar ze niet goed in is: lieve oma zijn. Maar dat leert Max haar wel terwijl hij meegaat op een nieuwe geheime missie…

0fe3f319b764029c7bff873dfb362016.jpgDe ware held - Scarlett Thomas (20 augustus)

De ware held is het derde deel in de spannende Bovenwereld-serie. 
Fee wil meer weten over de diepste geheimen van de Bovenwereld. Max daarentegen zoekt Onder het Grote Woud, het verloren boek dat toegang geeft tot de Onderwereld.
Dan verdwijnt er iemand van de faculteit Onderaardse Geografie. Meneer Blue stelt een onderzoek in. Zodra Max zich met de zaak bemoeit, belandt hij diep in de problemen. Zijn vrienden moeten hun leven in de waagschaal stellen om hem te redden. Pas wanneer Fee de echte plannen van Blue ontdekt, beseft ze dat dit haar gevaarlijkste missie ooit is…

96dcb9eb7ff00a65874e700b660eede3.jpegGroaar - Liesbeth Elseviers (21 augustus)

Dit boek is niet zomaar een boek. Sla het open, stop je handen in de handgrepen en doe wat het boek je vraagt. Kun jij brullen als een leeuw, waggelen als een pinguïn en fladderen als een vlinder? En kun jij ver genoeg springen, zodat je geen krokodillenhapje wordt? Laat maar eens zien! 
Een vrolijk en interactief boek dat aanzet tot fantaseren en bewegen. Leuk voor thuis, in de kinderopvang en in de kleuterklas.

0082b7b21b9fc678ec6a8dc7cd021452.jpgNaar het land van de rijzende zon - Li Lufebure (27 augustus)

Een spannend samenleesverhaal, geschreven in drie leesniveaus, van gemiddeld één tot drie jaar leesonderwijs. Boordevol weetjes en prachtige illustraties. Voor lezers vanaf 6 jaar.
Het is weer zover. Raaf en Papegaai gaan op avontuur! Ditmaal gaat de reis naar Japan. Het land van de rijzende zon. En het land van de slapende vulkaan Fuji. Papegaai heeft zin in de reis, maar hij heeft ook de hele tijd het gevoel dat er iets staat te gebeuren. Als hij het voelt rommelen, is hij bang dat Fuji tóch op uitbarsten staat …

5dda15d26544f4c4ff762597dcfa6cbb.jpgDe avonturen van stuntvlogger Sam 1: De wolf van Weverseind - Jelmer Jespen (30 augustus)

De avonturen van stuntvlogger Sam van Jelmer Jepsen is een nieuwe hilarische serie voor jongens (vooruit, ook voor stoere meisjes) en gaat over de 11-jarige Sam die op een boerderij woont en gaat stuntvloggen. De wolf van Weverseind is het eerste deel van deze serie met illustraties van striptekenaar Wilbert van der Steen. Don’t try this at home!
Sam woont met zijn grote broer en ouders op een boerderij. De zomervakantie is aangebroken, maar Sam ziet er als een berg tegen op. Andere klasgenootjes vertrekken naar Spanje of Italië, maar omdat Sams vader boer is, gaan ze eigenlijk nooit weg. Grote Verveling ligt dus ook dit jaar weer op de loer. Dan krijgt Sam van zijn ouders een camera. Eindelijk, nu kan hij net als iedereen gaan vloggen. Maar filmen is één ding, veel likes krijgen is een tweede. Daar weet Sam wel raad op: stuntvlogs maken! Als dat maar goed gaat…

Hoezo komkommertijd?! Genoeg moois om je in de vakantieperiode (of daarna) mee te vermaken.



Reacties op: Nieuw leesvoer: augustus!

Meer informatie

Gerelateerd