Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Recensie: We krijgen er een kleintje bij

op 16 april 2021 door

Soms komt er een boekje langs dat je door zijn aantrekkingskracht en de perfecte timing gewoon niet aan je neus voorbij kunt laten gaan. Zo'n boekje bleek ook We krijgen er een kleintje bij van Pauline Baartmans. Waarin de inmiddels bekende personages Muis en Beer wel met iets heel bijzonders in huis te maken krijgen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder...

Door Annemieke de Jong

Pauline Baartmans

Schrijfster, illustrator en ontwerper Pauline Baartmans leerde ons kennis maken met de (bij dreumessen en peuters) geliefde Muis en Beer met onder andere de boeken Jij bent lief! en Thuis bij Muis, nadat Muis op social media al veel avonturen mocht beleven. Van deze lieve Muis zijn overigens niet alleen boekjes maar onder andere een app, dagritmekaarten en kleurplaten beschikbaar (nieuwsgierig? kijk dan eens hier). 

Toen Baartmans zelf zwanger bleek van haar tweeling besloot ze om Muis deelgenoot te maken van dit prachtige avontuur. En zo ontstond We krijgen er een kleintje bij, waarmee ze haar eigen zwangerschap bij familie en vrienden bekend maakte.

We krijgen er een kleintje bij

Beer kom vlug, dit is niet pluis...

er groeit een heuvel in ons huis!

Een veelbelovend begin van een bijzonder verhaal over Muis en Beer. Muis en Beer komen tot de ontdekking dat er een 'heuvel' in hun huis  groeit... Ze weten niet wat het is maar het voelt wel lekker zacht en ze kunnen er vanalles mee. En het mooiste, het reageert op wat ze doen. 

Maar dan...

Waar is het nu gebleven?

Dat leuke heuveltje vol leven.

Het heuveltje blijkt weg, maar daar is wel iets heel bijzonders voor in de plaats gekomen.

Leeservaring

f02a0f7e5b55d79b839de69b5b9e641e.jpgHoe mooi komt het boekje We krijgen er een kleintje bij van pas wanneer er een 'kleintje' bij komt in je huis en je een dreumes rond hebt lopen, die dol is op boekjes in zijn algemeenheid.

En wat hebben we genoten en genieten we nog steeds van We krijgen er een kleintje bij. Het boekje is één van de favorieten van mijn dochtertje (van bijna 2). Ze geniet enorm van zowel samen het verhaaltje lezen als ook het bekijken van de platen in dit boekje. Het zorgt voor bijzondere momenten samen waarmee we haar kunnen voorbereiden op een - voor het hele gezin - bijzondere gebeurtenis.

Waar mijn dochtertje eerder al kennis maakte met Muis door middel van het boekje Jij bent lief! heeft Muis met dit verhaal haar hart compleet weten te veroveren. 

Hoe heerlijk dan ook dat mama er dankzij dit boek achter kwam dat Muis nog veel meer leuks te bieden heeft!

Eindoordeel

We krijgen er een kleintje bij is een bijzonder prentenboekje, dat uitermate geschikt is voor kinderen in de leeftijd van ca. 2 jaar. De aantrekkingskracht van de tekeningen op dit heerlijk stevige boekje is groot. Bovendien is het boekje ook qua formaat heerlijk handelbaar voor jonge boekjesfans. Het verhaal maakt duidelijk dat er iets gaat veranderen op een leuke en voor jonge kinderen begrijpelijke manier.

Een boek dat op en top passend is voor kleine lezers en kleine handjes. Een boek dat bijdraagt aan het voorbereiden op de komst van een kleintje in huis. Maar bovenal een boek dat er voor zorgt dat moeder en kind optimaal samen kunnen genieten van een verhaal over de veranderingen die er komen gaan (zowel bij mama als in huis). 

We krijgen er een kleintje bij krijgt van mij 5 sterren.

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je een leesfragment van dit bijzondere boek. Je vindt het boek op www.kinderboeken.nl



Reacties op: Recensie: We krijgen er een kleintje bij

Meer informatie

Gerelateerd

Over