Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Roald Dahlweek: Ieorg Idur

op 14 september 2018 door

Een Grootmeester van (kinder)boeken is Roals Dahl. Wie Roald Dahl hoort, denkt vaak aan Sjakie en de chocoladefabriek of Matilda maar, er zijn nog veel meer mooie titels. Deze week besteden we elke dag een artikel aan een van zijn boeken. Vandaag is Ieorg Idur aan de beurt.

Geschreven door Antoinette

Rudi is een schildpad die vreselijk verwend wordt door mevrouw Zilver. Meneer Hoppe, de bovenbuurman van mevrouw Zilver, hoort haar elke dag praten met Rudi. Ze wil zo graag dat Rudi groter wordt. 

Meneer Hoppe heeft hier een perfecte methode voor. Een toverspreuk. Als Mevrouw Zilver deze elke dag 3 keer tegen Rudi zegt, dan zal hij groeien. De toverspreuk werkt! Al snel groeit Rudi, of toch niet?

Meneer Hoppe is namelijk heimelijk verliefd op mevrouw Zilver en heeft een plannetje bedacht. Elke dag als mevrouw Zilver naar haar werk is, gaat hij ermee aan de slag. Want als Rudi groeit, zal mevrouw Zilver meneer Hoppe misschien ook wel leuk vinden.

Zal zijn plannetje werken? Zullen mevrouw Zilver en meneer Hoppe verliefd worden op elkaar? En hoe zal het met Rudi verlopen?

De titel

De titel lijkt in eerste instantie apart en nauwelijks uitspreekbaar, maar na het lezen is het een geweldige gekozen titel. Ieorg Idur is een klein boekje en kent maar 64 bladzijden met passende illustraties van Quentin Blake, de vaste illustrator van Roald Dahl. Het kleine formaat qua bladzijden is een pluspunt voor kinderen die zelf graag lezen en niet van dikke boeken houden. 

Doelgroep

Roald Dahl heeft Ieorg Idur geschreven voor de leeftijdsdoelgroep 9-11 jaar. Het verhaal kent geen moeilijke zinnen, veel humor en korte hoofdstukken. Ideaal voor kinderen om zelf te lezen . Het kan een perfecte opstap zijn om hierna andere boeken van Roald Dahl te lezen, omdat de meeste boeken van hem meer bladzijden kennen. Zo maken ze kennis met zijn humoristische schrijfstijl, waarin altijd veel gebeurt wat in werkelijkheid niet kan, maar enorm genieten is. Een perfecte stimulans om kinderen aan het lezen te krijgen en te houden.

Morgen kunnen jullie weer genieten van een ander boek van Roald Dahl. Nemen jullie dan weer een kijkje op onze spot? Hebben jullie alvast ideeën of herrinneringen die jullie met ons willen delen? Laat het ons onder dit artikel weten!



Reacties op: Roald Dahlweek: Ieorg Idur

Meer informatie

Gerelateerd