Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kladblok april 2024

op 14 mei 2024 door

Mijn leesoverzicht van april heeft wat vertraging opgelopen. April was een vreemde maand. Ik ging met maag-darmklachten naar de huisarts en ineens raakte ik verzeild in een medische thriller à la Robin Cook. Op een echo zagen ze een gigantische cyste aan een eierstok. Mijn operatie was oorspronkelijk gepland op 10 mei, maar werd vervroegd naar 1 mei. Inmiddels is alles achter de rug. De massa in mijn buik was 27,5 cm groot en woog 7,5 kilogram. Zelfs een basketbal of flinke watermeloen is nog kleiner in doorsnede. Geen wonder dat mjn organen in de verdrukking zaten. Alles is goed gegaan en ik moet het een tijdje rustig aan doen. De biopsie bevatte geen kwaadaardige cellen. Dus het komt wel goed. Alleen een poosje niet tillen, niet bukken, niet strekken, niet poetsen en langzaam werken aan herstel. 

Gezien alle uitdagingen in het dagelijks leven, liet ik alle leesuitdagingen schieten. Dit jaar geen lezersjury voor de Debuutprijs of leesclub in het kader van LEWA. Ik had behoefte aan comfortabel en troostend leesvoer. Wat ik las in april, lees je hieronder. 

3b4498bf31ecae3ddebd3e7a93918d7b.jpg

30. Liefs van mij - Jessica Saunders

Een aanbieding bij het blauwe mannetje bracht me op het spoor van deze feelgood. Het gaat over juriste Rachel, gelukkig getrouwd met Dan en moeder van twee kinderen. Wanneer foto's en liefdesbrieven van haar en haar jeugdliefde, een beroemde acteur, Jack in de pers opduiken, komt haar huwelijk onder spanning te staan. Dit boek voldeed niet aan mijn verwachtingen. Het is een verhaal over een vrouw die op een keerpunt in haar leven staat en moeilijke keuzes moet maken. De drie hoofdpersonages vond ik geen van allen sympathiek en ik zette vraagtekens bij hun manier van handelen. Flashbacks uit het verleden en de gebeurtenissen in het heden wisselen elkaar af. Beide verhaallijnen konden mijn aandacht niet vasthouden. Het interesseerde me helemaal niet wie met wie eindigde en heb het met moeite uitgelezen.

2 sterren

HRC: Lees een slecht boek 

Playlist:

  • Rumour has it - Adele
  • Exit music (for a film) - Radiohead

31. De best man -Jennifer L. Armentrout

Een ouder boek van Armentrout dat nu pas in het Nederlands is vertaald. De bruiloft van Madison's broer wordt gevierd in een vakantieresort. Daar moet ze noodgedwongen een kamer delen met Chase, de man waarop ze al jaren stapelverliefd is. Vermakelijke novelle zonder veel diepgang en wat herhaling. Een typisch tussendoortje.

3 sterren

HRC: Lees een oud boek (het is al een ouder boek van Armentrout dat nu pas in Nederland is uitgebracht)

Playlist:

  • My best friend - Lois Lane
  • Love of my life - Queen

32. Een onverwacht huwelijk - Lisa Berne

Deze regency roman kwam ik tegen op Kobo plus. De rijke en arrogante Gabriel Penhallow is op zoek naar een volgzame bruid om de familielijn voort te zetten. Op een bal komt hij Livia tegen, een weeskind uit verarmde adeltak. Ze worden betrapt tijdens een kus in de tuin. Gabriel en Livia moeten zich verloven om hun reputatie te redden. Livia is echter weinig verfijnd en moet nog veel leren hoe zich in hogere kringen moet bewegen. Fijne personages met Elizabeth Bennet en Mr. Darcy vibes in deze mix tussen Bridgerton en My fair lady.

4 sterren

HRC: ?

Playlist:

  • Trapped - Bruce Springsteen
  • Teach me how to dance with you - Causes

33. Een Schot in de roos - Iris Visser

Samen met muziekjournalist Owen doorkruist documentairemaker Floor heel Schotland op zoek naar haar verdwenen vader. Deze roadtrip bevat prachtige natuur, toffe hoofdpersonages, grappige dialogen, onverwachte plottwists, goede chemie én een happy end. Echt een heerlijke feelgood. 

4 sterren

HRC: Lees een koud boek

Playlist:

  • I'm gonna be (500 miles) - The Proclaimers
  • Why does it always rain on me? - Travis

34. Hof van zilveren vlammen - Sarah J. Maas

Het vierde deel van de Hof van Doorns en rozen gaat over Nesta. Door de trauma en schuldgevoel is zij terecht gekomen in een neerwaartse spiraal van zelfdestructie en zelfhaat. Ze krijgt een laatste kans om in het Nachthof te mogen blijven. Onder toezicht van Cassian moet ze ze houden aan een strak trainingsregime. Het karakter Nesta maakt een langzame, maar realistische groei door met alle ups en downs die horen bij het opkrabbelen uit een depressie. De actiescènes zijn razend spannend. Een ster aftrek vanwege de vele, expliciete seksscènes tussen Cassian en Nesta. De smut is goed geschreven, alleen de hoeveelheid pikante scènes ging me irriteren. 

3,5 - 4 sterren

HRC: Lees een zuur boek (Nesta is een groot deel van het boek behoorlijk zuur)

Playlist: 

  • Mad World - Tears for fears
  • Curtains - Ed Sheeran

35. Een kerel zoals hij - Stephanie Archer

Avery wil het restaurant waar ze werkt kopen. Ze krijgt echter de financiering niet rond en heeft een investeerder nodig. Emmet wil burgemeester worden, maar maakt zonder partner geen kans om gekozen te worden. Avery en Emmet helpen elkaar uit de brand door middel van een nepverloving. Veel cliché's en weinig verrassingen in deze aardige feelgood, waarvan ik me nauwelijks iets kan herinneren.

3 sterren

HRC: Lees een eerste boek (eerste deel van de serie Queen's cove)

Playlist:

  • Use somebody - Kings of Leon
  • Everytime we touch - Maggie Reilly

36. Een dag om nooit te vergeten - Jill Mansell

Een jaarlijks terugkerend feestje in april is de nieuwste Jill Mansell. Een dag om nooit te vergeten begint op de bruiloft van Freya en Cameron, die niet doorgaat omdat dominee Peter de kerk uitvlucht. Zijn vrouw Ruby heeft ontdekt dat hij vreemd gaat. Tussen de bruiloftsgasten ziet Lottie haar jeugdliefde Max staan. Je hebt al snel door welke kant de drie verhaallijnen opgaan, maar de weg naar het einde toe is fijn, vrolijk, vermakelijk. Koningin Jill heeft het weer gefixt.

4 sterren

HRC: Lees een kleurrijk boek

Playlist:

  • Used to be young - Miley Cyrus
  • You had me - Joss Stone

37. Huis van Aarde & Bloed - Sarah J. Maas

Bryce, half mens, half fae, woont in de bruisende, moderne stad Crescent City. Magische wezens als (aarts)engelen, elfjes, vampieren, demonen, weerwolven en andere fantasiedieren leven naast de mensen in zeven districten. Een brute moord zet de verhoudingen op scherp. Bryce moet samenwerken met engel Hunt om de daders op te sporen. Deze dikke pil boeide me vanaf begin tot einde. Maas zet de lezer regelmatig op het verkeerde been in dit intregerend moordmysterie vol politieke machtspelletjes en boeiende personages. Mijn stemming wisselde per hoofdstuk. Ik voelde pijn en verraad, onmacht en onrechtvaardigheid, verbazing en afschuw, vreugde en verdriet.  Het boek heeft een mooi afgerond einde, maar laat voldoende lijntjes open naar de vervolgdelen. Ik vond het verpletterend goed.

5 sterren

HRC: Lees een goed boek

Playlist:

  • Wings - Birdy
  • Demons - Imagine Dragons

38. Huis van lucht & adem - Sarah J. Maas

In deel twee van Crescent City proberen Bryce en Hunt een gezamelijk leven op te bouwen. Ze raken echter betrokken bij de rebellenbeweging wat een einde maakt aan de relatieve rust. Het boek heeft een tamelijk trage start. De wereld waarin het boek zich afspeelt wordt steeds ingewikkelder en er worden nieuwe personages geïntroduceerd. Wie is goed en wie is fout? Het blijft lang schimmig. Boeiende karakters, spanning en actiescènes wisselen elkaar af. Het tempo gaat flink omhoog in de tweede helft en het einde is sensationeel. Gelukkig kan ik in mei meteen door met deel drie.

4 sterren

HRC: Lees een hemels boek (er komen (aarts)engelen in dit boek voor)

Playlist:

  • Uprising -Muse
  • Long & lost - Florence + the Machine

3b4498bf31ecae3ddebd3e7a93918d7b.jpg

Dit keer een leesoverzicht zonder instagram foto's. Mijn instagram-account ligt even op zijn gat. Er is wel een playlist voor de liefhebbers.

Ik had verwacht dat ik lekker kon lezen in de periode na mijn operatie. Dat valt een beetje tegen tot nu toe. Ik wil wel, mijn hoofd nog niet. Ook dat komt wel goed. Tot volgende maand met een nieuwe update! 



Reacties op: Kladblok april 2024

Gerelateerd