Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kladblok maart 2024

op 02 april 2024 door

Maart begon goed. Ik zat in een lekkere leesflow. Helaas kreeg ik halverwege de maand last van lichamelijke klachten, waardoor ik moetite had om me te concentreren. Tijdens het lezen kon ik mijn hoofd er ook niet goed bijhouden. Ik koos daarom in de laatste helft voor feelgood. Gewoon lekker lezen met het verstand op nul en een goede afloop. Hier had ik even behoefte aan. Al met al las ik negen boeken in de genres feelgood en fantasy, aangevuld met het boekenweekgeschenk. Wat ik er van vond, lees je verderop.

3b4498bf31ecae3ddebd3e7a93918d7b.jpg

22. Uit bloed en as - Jennifer L. Armentrout

Het zal je maar gebeuren. Poppy is de Maagd van Solis, niemand mag je aanraken, je zien, met je praten. Als uitverkoren maagd wordt ze op haar 19e verheven. De toekomst van het koninkrijk rust op haar schouders, hoewel ze zelf ook niet precies weet hoezo. Poppy heeft maar met een handjevol mensen contact, waaronder haar bewaker Hawke. Ik bleef na het lezen van de Glazen troon serie zitten met een honger naar meer. Misschien heb ik dat met Uit bloed en as gevonden. Het duurde even voordat het boek me in zijn greep kreeg. De eerste helft gaat grotendeels op aan informatie over het koninkrijk, de geschiedenis en de personages. Niet op een vervelende manier, het leest vlot en prettig. En het zijn geweldige personages. Vooral Poppy is een echte bad ass, die goed om kan gaan met dolk, zwaard en pijl en boog. De tweede helft zit vol plottwists, actiescènes, spanning, mystiek en romantiek. Een geweldig start van een deze serie. Gelukkig heb ik deel twee al klaar liggen.

4 sterren

HRC: Lees een eenzaam boek (Poppy heeft een kleine wereld)

Playlist:

  • Do I wanna know - Arctic Monkeys ("Baby we both know that the nights were mainly made to say the things that you can't say tomorrow day")
  • Take me to church - Hozier 

23. Rijk van vlees en vuur - Jennifer L. Armentrout

Poppy komt erachter dat ze haar hele leven voorgelogen is. Zelfs de man waarop ze verliefd is, is niet degene die ze dacht. Er is een oorlog op komst en zij wordt gebruikt als een pion. Interessant tweede deel van de Uit bloed en as reeks met een wat trage opbouw, veel politiek en weinig actie. Het hele boek is doorspekt met romantiek en pikante scènes. De actie komt terug in de tweede helft met een verrassend einde. Rijk van vlees en vuur is een waardige opvolger van Uit bloed en as, vooral door de heerlijke schrijfstijl van Armentrout.

3,5 - 4 sterren

HRC: Lees een pittig boek 

Playlist: 

  • Running with the wolves - Aurora
  • Human - Daughter 

23. Kroon van gouden beenderen - Jennifer L. Armentrout

Het verhaal van Poppy en Casteel in het koninkrijk Atlantië gaat verder. Langbewaarde, duistere geheimen komen aan het licht. Poppy's afkomst en geboorterecht staan centraal en de oorlog met Solis staat op uitbreken. Dit deel beviel me minder goed dan de andere twee. De hoeveelheid informatie die Armentrout vrijgeeft, maakte het vrij taai om door te komen. De bekende mix tussen actie en romance is aanwezig, alleen het wist me niet te grijpen. Zelfs de enorme cliffhanger aan het einde kon dit niet goedmaken. Misschien heb ik te veel boeken van Armentrout achter elkaar gelezen. Ik las een tijdelijke Armentrout-pauze in.

2,5 - 3 sterren

HRC: Lees een dromend boek (Poppy gaat in dit deel slapende goden wakker maken)

Playlist:

  • My immortal - Evanescence
  • Living in the shadows - Matthew Perryman Jones

24. Trial of the sun queen - Nisha J. Tuli

Lor zit al twaalf jaar vast in een gruwelijke gevangenis van de Aurora-koning. Ze wordt onverwacht bevrijd en komt terecht in het hof van de Zonnekoning. Ze moet het opnemen tegen negen andere vrouwen in een competitie om het hart te winnen van de koning. Voor Lor een kans op ontsnapping en wraak. Nisha J. Tuli schreef een vermakelijke mix tussen de Hunger games, De glazen troon en Een hof van doorns en rozen. Het zit vol actie en dialoog, waardoor het razend vlot leest. De personages lijken wel erg veel op de mannen uit Hof van doorns en rozen. De zonnekoning is een kopie van Tamlin, Gabriel is Lucien en Nadir is Rhysand. De auteur heeft naar mijn mening iets te veel naar haar collega's gekeken, waardoor er te weinig verrassingen in het boek zitten om echt goed te zijn. Het slimme, open einde maakt nieuwsgierig naar het vervolg. Dat dan weer wel. 

3 sterren

HRC: Lees een winnend boek

Playlist:

  • My favourite game - The Cardigans
  • Royals - Lorde

25. Gezinsverpakking - De Chabots

Het boekenweekgeschenk van de Chabots is een soort verhalenbundel geworden over een familie, die erg aan elkaar hangt maar die ook het onafwendbare einde van deze eenheid ziet. Ik vond het vermakelijk, herkenbaar, en ontroerend. Natuurlijk is er altijd een verhaal dat meer aanspreekt dan het andere. Voor mij sprong het verhaal van hond Bril en de gothic novel van vader Bart Chabot eruit, maar ook de mamastippen die de verhalen met elkaar verbonden vond ik prettig om te lezen. Al met al was dit een fijn boekenweekgeschenk. 

3 sterren

HRC: Lees een aaibaar boek

Playlist: 

  • We are family - Sister Sledge
  • Running in the family - Level 42

985aaefc8ced2040c1a8d16210a1f1a1.jpg

26. Love, theoretically - Ali Hazelwood

Theoretische fysicus Elsie heeft als wetenschapper een te laag inkomen om rond te komen, waardoor ze een bijbaantje heeft als in te huren nepvriendin. Tijdens de sollicitatieprocedure voor haar droombaan loopt ze tegen het aantrekkelijke lijf aan van Jack Smith. Hij kent haar als de vriendin van zijn broer en bibliothecaresse. Deze typische Ali Hazelwood voldoet aan alle verwachtingen. Elsie is een people pleaser; iemand die het belang van anderen vooropstelt en zichzelf wegcijfert. Jack is de eerste die haar gedrag doorheeft en de echte Elsie wil zien. De onderlinge dynamiek en de pittige dialogen zijn heel lekker om te lezen. Ik heb hardop zitten lachen en de rest van het boek met een smile gelezen. Tegen het einde zitten een paar ontroerende passages. Het boek verloopt hardstikke voorspelbaar, maar soms is dat precies wat je nodig hebt. 

4 sterren

HRC: Lees een zoet boek

Playlist: 

  • Little lies - Fleetwood Mac
  • The scientist - Coldplay

27. Feilloos - Elsie Silver

Ik sprong van Elsie het hoofdpersonage naar een auteur die Elsie heet. Met een kwakkelende gezondheid had ik behoefte aan een makkelijk boek. Dit boek gaat over professioneel stierenrijder Rhett, die door zijn gedrag een belangrijke sponsor is verloren. Zijn agent wijst hem een babysitter toe, zijn dochter Summer. Zij moet Rhett uit de problemen houden tot de laatste wedstrijd in Las Vegas. Twee tegenpolen, een stadsmeisje en een ruige plattelandsjongen, worden verliefd op elkaar. Het boek heeft een hoog smut-gehalte, waarbij vooral de dialogen ongemakkelijk slecht zijn. Voor het overige leest het boek prettig, maar het is zo vluchtig dat ik er weinig meer over kan zeggen.

2,5 - 3 sterren

HRC: Lees een dagboek (je leest het in een dag uit)

Playlist: 

  • Take me home country roads - Lana del Rey
  • Gravel and dust - Ilse Delange

28. Een ongehoord huwelijk - Kasey Stockton

Felicity heeft haar debuut gemaakt op de huwelijksmarkt, maar met een sociale angst is het lastig om aan de man te komen. Wanneer ze op een bal ontsnapt om op een rustig plekje een boek te lezen, komt ze zonder chaperonne in dezelfde kamer terecht als James. Als ze worden betrapt, is een huwelijk de enige manier om een schandaal te vermijden. Een ongehoord huwelijk is een prettig leesbare en lieve regency romance, waarbij het hoofdpersonage een mooie groei doormaakt. Het totale gebrek aan intieme scènes is enerzijds een verademing, anderzijds miste het boek ook een beetje pit. 

3 sterren

HRC: Lees een kwetsbaar boek (het hoofdpersonage is een echte jonkvrouwe in nood)

Playlist:

  • You don't know - Milow
  • Delicate - Damien Rice

29. De nobele valsspeler - Evie Dunmore

Laatste deel in de vrouwen van Oxford serie over de opkomst van de suffragettes. Catriona moet Elias opvangen, die zich voordoet als een collega van haar vader. Hij is echter helemaal geen wetenschapper en is met een ander doel naar Engeland gekomen. Opnieuw een fijn boek in de reeks. Naast de strijd voor vrouwenrechten gaat het in dit boek over het eigenaarschap van roofkunst. In het slotwoord onthult Evie Dunmore dat ze moeite had om dit boek af te ronden en dat is te merken. Het is minder sprankelend, minder meeslepend en minder pittig dan de andere delen. Catriona is een hoofdpersonage met een gesloten karakter, waardoor je als lezer ook minder makkelijk meeleeft. De chemie tussen Catriona en Elias voelde geforceerd aan in deze slowburn romance. Het is zeker geen slecht boek, alleen niet de topper waarop ik gehoopt had. Ik ben benieuwd naar de volgende stap in de schrijfcarrière van Evie Dunmore.

3 - 3,5 sterren

HRC: Lees een laatste boek

Playlist: 

  • You don't own me - SAYGRACE
  • If I were a boy - Beyonce

3b4498bf31ecae3ddebd3e7a93918d7b.jpg

De playlist van afgelopen maand, kun je hier beluisteren: Maart 2024

Inmiddels is het april en tijd voor de LEWA traditie op Hebban. Het boek van de maand is een politieke thriller en dat is behoorlijk LEWA voor mij. Ik denk dat ik er nog nooit één gelezen heb. De LEWA leesclubs blijven ook mijn aandacht trekken. Misschien dat ik me nog inschrijf. Ik wacht nog een paar dagen om te beslissen. 

Q: Wat wordt jouw keuze voor LEWA?



Reacties op: Kladblok maart 2024

Gerelateerd