Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Welkom in 'De poppenhoek' van Boleslaw Prus

op 06 oktober 2020 door

Al een hele tijd staat dit boek mij toe te lachen vanuit de boekenkast, deze dikke klepper maakt mij nieuwsgierig naar zijn verhaal...
En nu is het dan eindelijk oktober; tijd om aan De pop van Boleslaw Prus te gaan beginnen! Hopelijk werkt het aanstekelijk en lezen er nog meer mensen mee! 

De pop van Boleslaw Prus is in de zomer van 2015 verschenen als Schwob-titel in een nieuwe uitgave van L.J. Veen klassiek.
Schwob selecteert vier keer per jaar een aantal recente herontdekkingen van vertaalde meesterwerken die in Nederland vergeten of (bijna) niet meer te verkrijgen waren. 
De pop is dus één van deze titels, over het boek wordt het volgende beweerd: 

Wat Madame Bovary is voor de Franse literatuur en Anna Karenina voor de Russische is De pop voor de Poolse. Velen beschouwen het magnum opus van Boleslaw Prus als de grootste Poolse roman van de negentiende eeuw - of zelfs van alle tijden. Net als in die andere twee epische meesterwerken staat ook in De pop een tragische liefdesgeschiedenis centraal.

**'DE POPPENHOEK' VAN BOLESLAW PRUS IS GEOPEND!!**

6e97225820f720e86ea6270c13853f07.jpgOmdat het boek erg dik is en we de discussie natuurlijk graag overzichtelijk willen houden maar ook iedereen de kans willen geven in zijn of haar eigen tempo aan te haken heb ik het boek in 4 stukken opgedeeld. Elke maandag zal ik een draadje openen bij de reacties waaronder het deel besproken kan worden.

Verwacht van mij geen serie vragen, daar heb ik geen tijd voor omdat ik ook nog steeds druk ben met het grote Russen-samenleesproject. 
Het zou erg fijn zijn als iedereen zijn of haar bevindingen over het gelezen deel plaatst, daar kunnen de anderen dan vervolgens op reageren. En heb je iets waar je graag de mening van de andere lezers over zou willen horen, stel dan vooral je vraag!! 
Zo gaat het volgens mij een leuke ien interessante bespreking worden.

Het leesschema:

* 19 oktober: start bespreking deel 1 Hoofdstuk 1 t/m 10 (blz 9-196)
* 26 oktober: start bespreking deel 1 Hoofdstuk 11 t/m 19 (blz 197-408)
* 2 november: start bespreking deel 2 Hoofdstuk 1 t/m 9 (blz 409-641)
* 9 november:  start bespreking deel 2 Hoofdstuk 10 t/m19 (blz 642-905)

Voor wie graag wat meer informatie over het boek wil lezen is dit een interessante site: Polen in beeld: De pop van Boleslaw Prus, een meesterwerk uit de wereldliteratuur 
Of lees deze recensie: Tzum recensie De pop van Boleslaw Prus

Lees je met ons mee???



Reacties op: Welkom in 'De poppenhoek' van Boleslaw Prus

Gerelateerd

Over