Xenia Kasper zal gedurende deze leesclub vragen beantwoorden over Alecto. Heb jij een goede vraag, stel hem hieronder. Lees de vragen die er al staan, om dubbele vragen te voorkomen. Op 16 mei ga ik de vragen doormailen aan de auteur, dus zorg ervoor dat je vraag er dan al bij staat.
Hallo Xenia,
Een aantal van jouw boeken heeft een titel, die verwijst naar de Griekse mythologie (Chimaera, Nemesis en natuurlijk Alecto). Wat heb jij met de Griekse mythologie, oftewel wat inspireert jou, dat je een dergelijke titel kiest voor een boek?
Hi Myra, Chimaera betekend dat je dubbele DNA hebt , hiervoor een passende korte en net zo treffende beschrijving in het Nederlands te vinden is mij niet gelukt, Nemesis is de godin van de gerechtvaardigde wraak en ook daar vond ik Nemesis meer aansprekend en bij Alecto beviel de beschrijving mij veel beter dan het woord vergelding. daarnaast is mijn eigen naam natuurlijk ook Grieks, terwijl ik niet van Griekse afkomst ben. de Griekse mythologie spreekt mij aan de de namen voor hun goden of furiën hebben altijd iets mysterieus wat ik perfect passend bij mijn trillers vind. gr xenia
Hallo Xenia,
Ik heb ook een aantal van uw eerdere boeken gelezen, waaronder de boeken met Maja in de hoofdrol. En ik vroeg mij af, waarom heeft u besloten voor een journaliste in de hoofdrol en niet voor een rechercheur/agent?
Hoi Eline, dat heeft ermee te maken, dat ik de TV wereld wel heel goed ken en niet in dezelfde maten de werkzaamheden van een politieagent/rechercheur zou kunnen beschrijven. ik heb wel een bevriend rechercheur die mij altijd alle vragen beantwoord en ik mag ook een officier van justitie altijd bellen, maar toch lijkt mij de Tv wereld leuker. misschien ook omdat ik dan nog een beetje glitter en glamour erin kan verwerken. heel fijn weekend nog en ik hoop dat u mijn boeken met plezier gelezen hebt. gr xenia
Hallo!
Ik vroeg me naar aanleiding van het lezen van dit boek af hoe waarheidsgetrouw het is. Hoeveel invloed kan een misdaadjournalist daadwerkelijk hebben op een politie onderzoek.