Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Alles voor jullie van Amin Asad

op 20 oktober 2021 door

Amin Asad werd verkozen tot Docent van het Jaar van Hogeschool Utrecht in 2021. Zijn bijzondere manier van lesgeven wordt gevormd door zijn verhaal als zoon van Iraakse vluchtelingen. Lees nu een sneak preview van zijn debuut Alles voor jullie en schrijf je in voor de Hebban Leesclub.

Amin Asad (1986) is docent recht op het mbo en hbo. Als zoon van Iraakse vluchtelingen kreeg hij de kans om in Nederland op te groeien en hier zijn grootste passie te volgen: lesgeven. Het geheim van zijn succes als docent ligt voor Asad in de verbinding met zijn studenten.

Ook in zijn boek Alles voor jullie neemt hij de lezer niet alleen mee in zijn lessen, maar deelt hij ook met humor en emotie zijn familiegeschiedenis. Hoe zijn ouders in het holst van de nacht de woestijn in werden gezet. Hoe ze geliefden hebben moeten begraven en de dood in de ogen hebben gekeken. 

Alles voor jullie

Alles voor jullie is het verhaal van de zoon van Iraakse vluchtelingen, die in de woestijn werden afgezet, geliefden moesten begraven op een plek die ze nooit zouden terugvinden en de dood in de ogen keken terwijl de bommen om hen heen insloegen. Maar het is ook het verhaal van een jongen die veilig opgroeide in Nederland en hier de vrijheid had om zijn grootste passie te ontdekken: lesgeven. Die jongen is nu Docent van het Jaar van Hogeschool Utrecht 2021.

Dit bijzondere verhaal, zíjn verhaal, vertelt Amin Asad aan zijn studenten. Dit leidt tot verbinding, het krachtigste middel om elkaar echt te begrijpen. Met humor en emotie neemt Amin zijn lezer mee door de hartverscheurende geschiedenis van zijn ouders en deelt hij zijn persoonlijke manier van lesgeven, die hem terecht zo’n prachtige eretitel heeft opgeleverd.

Leesfragment

Asad brengt de fundamentele problemen van onze huidige samenleving bijeen om ze als mal te gebruiken voor zijn positieve boodschap: overal, in elk moment, kun je verbinding vinden. Maar dan moet je er wel naar op zoek gaan en ervoor openstaan. Hieronder lees je alvast een sneak preview van Alles voor jullie. Spreekt het boek je aan? Schrijf je dan meteen in voor de leesclub.

Lees de sneak preview



Reacties op: Alles voor jullie van Amin Asad

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Amin Asad

Amin Asad

Amin Asad (1986) is docent recht op zowel het mbo als het hbo. In 2021 is hij be...