Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Alles wat had kunnen zijn van Ayọ̀bámi Adébáyọ̀

op 30 augustus 2023 door

Eindelijk heeft Hebban ook haar eigen Boek van de Maand. Met dit nieuwe initiatief richten we ons op nieuwe boeken die volgens ons extra aandacht verdienen. Dit zijn vooral niet de boeken waarvan we aannemen dat ze de weg naar de lezer toch wel zullen gaan vinden. Het panel van het Hebban Boek van de Maand richt zich op literaire romans, spannende boeken en verhalende non-fictie.

Hebban Boek van de Maand

Alles wat had kunnen zijn

Ayọ̀bámi Adébáyọ̀

Vertaald door: Elvira Veenings
Verschenen bij: Uitgeverij Signatuur

De vader van Eniolá is zijn baan kwijtgeraakt en daarom doet hij klusjes voor de kleermaker, verzamelt hij kranten en bedelt hij als het niet anders kan, dromend van een mooiere toekomst. Wúràolá is een veelbelovende jonge arts in opleiding en de perfecte dochter van een rijke familie. Ze moet niet alleen aan de verwachtingen van haar ouders en die van haarzelf voldoen, maar ook aan die van haar wispelturige verloofde Kúnlé, de zoon van een opkomend politicus. Wanneer een politicus Eniolá ronselt om voor hem te komen werken, raken de levens van Wúràolá en Eniolá met elkaar verweven.

Lees een fragment

Inleiding

Hoofdredacteur Sander

Toen we het idee kregen voor het Hebban Boek van de Maand zeiden we meteen tegen elkaar dat we ons vooral niet op die boeken zouden richten waarvan je bij voorbaat kunt verwachten dat ze de weg naar de lezer wel gaan vinden. We zouden onszelf en jullie verrassen met boeken die het op eigen kracht minder makkelijk redden in een volle boekenmarkt en ze misschien dat extra zetje kunnen geven om ze te laten vliegen. Ons eerste Hebban Boek van de Maand is hier meteen een heel erg goed voorbeeld van. Dit tweede boek van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ bleek een ware ontdekkingsreis te worden met voor mij een nieuw continent, verrassende personages en ongekende gebeurtenissen. Een boek dat ik zonder de overtuiging van mijn collega-panelleden niet snel zou oppakken en als ik dat al deed misschien nooit zou hebben uitgelezen. Want eerlijk is eerlijk: Alles wat had kunnen zijn is een fantastisch goed geschreven en gelaagde roman maar heel snel komt het allemaal niet tot wasdom. Je hebt een portie geduld én een lange adem nodig, maar dan wacht je ook wel een prachtige beloning.

Lees verder ...



Reacties op: Alles wat had kunnen zijn van Ayọ̀bámi Adébáyọ̀

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ayobami Adebayo

Ayobami Adebayo

Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ studeerde Engels en Literatuur en heeft een Master in Creative...