Meer dan 5,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 07 juni 2018 door

Update 22/7: We zijn al een heel eind op weg in de leesclub rond Bali. Vandaag wordt vraag 9 gesteld, wat betekent dat we hierna nog één vraag te gaan hebben. Ik sluit de leesclub af op vrijdag 27 juli. Dat betekent dat op dat moment alle vragen moeten beantwoord zijn én er een lezersrecensie geplaatst moet zijn op de boekpagina. Veel succes en plezier nog iedereen!

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen

1. Bali is een 'vakantiethriller'. A.Trok dit genre je in het bijzonder? Heb je al eerder een vakantiethriller gelezen? Welke? 
B. Vind je de cover mooi én passend bij het verhaal? Wat had je er eventueel aan willen veranderen?

2. A. De personages dragen een boek. Als we van deze stelling uit gaan, welke personages droegen voor jou écht het boek? En waarom?
B. Zijn er nevenpersonages die je zijn opgevallen? En waarom?
C. Heb je je ook geïrriteerd aan een personage? En waarom?

3. A. Wat vond je van de schrijfstijl van Kiki van Dijk? Aantrekkelijk? Zou je nog wel een boek van haar willen lezen?
B. Probeer hier één zin neer te zetten die je geraakt heeft. Dat kan om verschillende redenen zijn: mooi geschreven, slecht geschreven, emotioneel,...

4. Vond je het boek spannend genoeg? Of helemaal niet? 
Hoe bouwde de spanning op in dit boek? Geef aan wat voor jou het spannendste moment was. 
Misschien zijn er momenten waarop de spanning teveel wegvloeide voor jou? Waar gebeurde dat dan?

5. Het thema 'alcoholverslaving' komt aan bod in dit boek. Vind je dat een meerwaarde geven aan het boek? Had dit deel meer mogen uitgewerkt worden? Hoe sta je tegenover de benadering die door de auteur is gekozen?

6. Kan je de manier waarop Cita met de drankverslaving van haar man is omgegaan begrijpen? En de bijhorende vervreemding van haar dochter? Hoe verklaar je die?

7. Is de levensstijl van Evi iets wat je zelf ook trekt? Vrijheid, blijheid en activisme.

8. Beschrijf het boek in 3 woorden.

9. Over welk exotisch land zou jij nog graag een thriller lezen?


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd