Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Extraatje - De historie van de cover

op 13 juni 2018 door

Het omslagontwerp van ‘Bluf’ is van Jeroen Bergen van Studio Bergen. Ik heb hem benaderd om er achter te komen hoe hij tot dit ontwerp gekomen is. Kun je iets vertellen over die foto? Wie staan er op? Een van de deelnemers heeft het over Phaedra Hoste. Het lijkt me niet dat de foto in Vlaanderen aan de kust genomen is?

Jeroen antwoordde het volgende: "De foto op de cover is gewoon een stockfoto uit de jaren ’70. De mensen op de foto zijn dus onbekenden die model stonden voor deze foto en de foto is van de fotograaf Tom Kelley.

Hier is de link naar de originele foto: https://www.istockphoto.com/be/nl/foto/couple-having-candlelight-dinner-gm119679234-18246931

Omdat het hoofdpersonage in het boek nogal houdt van luxe, dineren en vrouwen en het boek zich dus afspeelt in de jaren ’70, heb ik onder andere gekozen voor deze foto… De uitgever en auteur vonden uit mijn voorgestelde foto’s uiteindelijk deze foto het beste passen bij het verhaal.

Verder kan ik ook nog zeggen dat de auteur als inspiratie deze screenshot uit de film Turks Fruit had meegestuurd:

8e25972980f753ffae25ad757874ec20.jpg

Maar uiteindelijk is het dus een iets bravere foto geworden ;-) "

 



Reacties op: Extraatje - De historie van de cover

Meer informatie